Polis Kör Olabilir
Ýstanbul Valisi Güler, Galatasaray- Fenerbahçe maçýndaki olaylar sýrasýnda bir polis memurunun gözünden yaralandýðýný ve büyük oranda görme yetisini kaybetme riski bulunduðunu söyledi.
2007-05-22 00:07 Galatasaray- Fenerbahçe maçýnda dayak yiyen polis, görme yetisini büyük oranda kaybetti..
Taraftarýn dövdüðü polis kör olabilir
Ýstanbul Valisi Güler, Galatasaray- Fenerbahçe maçýndaki olaylar sýrasýnda bir polis memurunun gözünden yaralandýðýný ve büyük oranda görme yetisini kaybetme riski bulunduðunu söyledi.
Olayýn önceden organize edildiðinin açýk olduðunu aktaran Vali Güler "14 polis memuru yaralandý. Kanuni gereði yapýlacaktýr, sorumlular aranmaktadýr. Þu anda 48 kiþi gözaltýnda. Bunlarýn da 11 tanesinin direk polise mukavemet ederken görüntüleri var. Bu görüntüleri izlemeye devam ediyoruz'' dedi.
NTV'nin Yakýn Plan programýnda 'futbolda þiddet' konusu tartýþýldý.Programa canlý telefon baðlantýsýyla katýlan Ýstanbul Valisi Muammer Güler, Galatasaray- Fenerbahçe maçýndaki olaylar sýrasýnda bir polis memurunun gözünden yaralandýðýný ve büyük oranda görme yetisini kaybetme riski bulunduðunu söyledi.
Güler "Polis arkadaþýmýz gözüne gelen madeni bir cisimden dolayý ameliyata girmek üzere ve ameliyat sonrasýnda da maalesef yüzde 80 oranýnda görme yetisini kaybedeceði gibi bir durum var. Bu bizi çok üzüyor. Müdür yardýmcýlarýmýzdan birinin yüzünde dikiþ var ve 12 polis memurumuz da ayakta tedavi edildi. Yani 14 polis memuru yaralandý ve bir polis memuru genç bir arkadaþým gözünü kaybetme tehlikesiyle karþý karþýya. Tabiki kanuni gereði yapýlacaktýr, sorumlular aranmaktadýr. Elbetteki bu olay bizim açýmýzdan þüphe götürmeyecek biçimde organize edilmiþ bir harekettir. Bu kadar meþalenin, bu kadar yanýcý, delici, kesici maddenin oraya getirilmesi masumhane bir görüntü deðildir. Maçtan önce uyarmamýza raðmen çok öncesinden anlaþýlýyor ki oraya konulmuþtur'' dedi.
48 KÝÞÝ GÖZALTINDA
Güler, 51 stad kamerasý ve 6 da emniyet kamerasý olmak üzere 57 kameradan tespitlerin devam ettiðini belirterek "Þu anda 48 kiþi gözaltýnda. Bunlarýn da 11 tanesinin direk polise mukavemet ederken görüntüleri var. Bu görüntüleri izlemeye devam ediyoruz.
Türk sporu için bir kara lekedir, Galatasaray camiasýna mensup olduklarýný söyleyen ama o camiaya yakýþmayan insanlar tarafýndan yapýlmýþtýr. Bir büyük camiadýr, bu camianýn bütün mensuplarýný tenzih ediyorum ama bu olayý yapanlar elbette bunun sorumluluðu altýnda, o büyük camianýn ezikliðini herhalde yaþayacaktýr. Ben çünkü bunu sadece Galatasaray-Fenerbahçe maçý için söylemiyorum. Bu maçta bardaðý taþýran son damla olarak deðerlendiriyorum. Diðer maçlardaki benzeri þiddet olaylarý için de ayný nitelendirmeyi yapýyorum'' dedi.
POLÝS BÜYÜK FACÝAYI ÖNLEDÝ
Bu maçla ilgili 3.569 polisin görevlendirildiðini ve sonraki takviyelerle 4.500'e çýkarýldýðýný belirten Güler "Stad içinde 250 tane güvenlik görevlisi vardý ve polis orada bir büyük faciayý önlemiþtir. Polis orada o bantý geniþ tutmasaydý o bütün meþaleler misafir takýmýn bulunduðu bölüme atýlacaktý. Asýl sýkýntý 'Niçin polis aradan çekilmedi de biz onlarýn üzerine yeteri kadar taþlarý, meþaleleri atamadýk' sýkýntý budur.
Oradaki insanlar daha maça giriþte basýna yansýdý biz bu maçý buraya bitirtmemek için giriyoruz diyenleri sonradan tespit ettik, böyle bir þey olabilir mi? Bir sýkýntý daha þudur; ilk defa görülüyor. Ayný takýmýn taraftarý bir diðer taraftara atmýþtýr bunu. Yani hem kendi sporcularýna, hem misafir takýmýn sporcularýna, hem kendi taraftarlarýna da bu þiddet davranýþý içinde olmuþtur. Bu maalesef onun için son derece dikkat çekicidir. Galatasaraylý taraftarlar da bir zarara uðramýþlardýr. Hatta kendilerine 'niçin atýyorsunuz' diyen taraftarlarý da darp etmiþlerdir, oradan onlarýn kaçmasýný saðlamýþlardýr, o da çok dikkat çekici bir noktadýr'' dedi.
Halis KAHRAMAN / Polis Haber

Teþekkur:
Beðeni:

2007-05-22 00:07 Galatasaray- Fenerbahçe maçýnda dayak yiyen polis, görme yetisini büyük oranda kaybetti..
Alýntý

Yer imleri