Beþiktaþ'ta kaptan Sergen, yabancý oyuncu sýnýrlamasýnýn kaldýrýlmasýnýn pek fazla bir þey deðiþtirmeyeceðini savunarak, “Birkaç istisnayý çýkarýrsak, yabancý oyuncularýn Türk futboluna çok büyük bir katkýsý yok. Zaten Türkiye'de 9-10 yabancý oynatacak kulüp de yok” dedi.

Yabancý sayýsýnýn düþürülüp, daha yetenekli yabancýlarýn Türkiye'ye gelmesi gerektiðini dile getiren Sergen, “Yabancýlar Türkiye'ye geldiklerinde, burayý tatil ülkesi gibi görüyorlar. Birkaç istisnayý çýkarýrsak, yabancý oyuncularýn Türk futboluna çok büyük bir katkýsý yok” diye konuþtu.

Fazla koþmadýðý þeklindeki eleþtirilerle ilgili olarak Sergen, ”Medya için koþmak ne demektir, hala anlamadým. Benim için koþmak topla hareket yapmak, gol atmak, attýrmaktýr. Topsuz hareketler daha çok diðer arkadaþlarýn yapacaðý iþler” dedi.

Kötü sonuçlardan sonra taraftarlarýn tepki göstermesinin normal olduðunu belirten Sergen, þöyle devam etti: “Sahaya çýkan arkadaþlarýn hepsi yüreklerini ortaya koyup mücadele ettikten sonra taraftar onlarý destekler. Beþiktaþ taraftarý çok hýrslý ve ateþli, takýma destek vermek için ellerinden geleni yapýyor. Ama saha sonuçlarý kötü olunca taraftarýn tepkisi normal. Ýkinci yarý taraftarlarý da arkamýza alýp, çok iyi bir çýkýþ yapmak istiyoruz.”

Sergen, 2 sezondur þampiyon olan Fenerbahçe'nin iyi bir kadrosu olduðunu vurgulayarak, “Bu sezon da iyi gidiyorlar, ama futbol entresan bir oyun, kimse ne olacaðýný bilemez. Biz de ilk yarýyý önde bitirmiþtik, ama ikinci yarýda þampiyon olamadýk. Önümüzdeki senelerin neler getireceði belli olmaz. Beþiktaþ, Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük takýmlar var” diye konuþtu.

'ÝBRAHÝM'E AYNI HATALARI YAPMASIN DÝYE KIZIYORUM'

Sergen, bir soru üzerine Ailton ve Ýbrahim Akýn'ýn ayný tip oyuncular olduðunu belirterek, “Ýkisi de topla oynamayý seven oyuncular. Belki saha içinde tam olarak anlaþmýyorlardýr, bilemiyorum” dedi.

Ýbrahim Akýn'ýn biraz daha futbol seviyesini yükseltmesi gerektiðini kaydeden Sergen, “Ýbrahim yetenekli bir oyuncu ama devamlýlýðýný 90 dakikaya çýkarmasý lazým. Beþiktaþ'ta oynamak ona yeterli gelmemeli. Buradaki performansýný en üst düzüye çýkartýp, yurtdýþýna gitmesi lazým. 1-2 sene içinde Ýbrahim'in ne yapacaksa yapmasý lazým. Ýbrahim'e, benim yaptýðým hatalarý yapmasýný istemediðim için kýzýyorum. Onun yaþýndayken çok hatalar yaptým, gereksiz sorunlar yaþadým. O yüzden Ýbrahim ile konuþuyorum. Söylediklerimi anlýyorsa onun için çok iyi olur” dedi.

Sergen, bir gazetecinin, “Sen niye zamanýnda yurtdýþýna gitmedin?” þeklindeki sorusu üzerine, “O zaman uçak yoktu, gidemedim” diye esprili bir cevap verirken, “Yaptýklarýmdan hiç piþman deðilim” dedi.

Takým arkadaþý Tümer ile arasýnda gerginlik olmadýðýný dile getiren Sergen, “Ben takýmýn kaptanýyým, o yüzden hiçbir gerginlik olamaz. Saha içinde konuþuyoruz. Saha dýþýnda kimse kimseyle görüþmek zorunda deðil. Herkesin kendine özel bir hayatý var” dedi.

Takýmda futbolcularýn alacaklarýnýn ödendiðini ifade ederek, ”Ödemeler her kulüpte olduðu gibi biraz aksýyor. Ama þu anda ödemeler yapýldý” dedi.

Antrenmandan sonra BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basýn toplantýsýnda gazetecilerin sorularýný yanýtlayan Sergen, “Ödemelerin 1-2 ay aksamasý doðal. Ama herhalde en düzgün þekilde ödemeler Beþiktaþ'ta yapýlýyor. Bu konuda bir problem yok. Futbolcularýn artýk bundan sonra sadece sahaya çýkýp, maçlarý kazanmasý gerekiyor” diye konuþtu.

Antalya'da güzel bir çalýþma dönemi geçirdiklerini kaydeden Sergen, þöyle devam etti:
“Ýkinci yarýya iyi bir baþlangýç yapacaðýz. Takýmýn hazýr olduðuna inanýyorum. Mazide kalmýþ kötü görüntüyü silip atmak istiyoruz. Savunma hücumdan baþlar. Ön taraftan baþlayan savunma problemimiz var. Bu sorunu düzeltip, ikinci yarý az gol yiyeceðimizi düþünüyorum.”

'HÝÇBÝR SORUNUM YOK'

Antrenmanlarda istekli çalýþtýðýný belirten Sergen, “Hiçbir sorunum yok. Þu anda sezon baþý itibariyle 2-3 kilo eksiðim var. Ama normal tempoda çalýþýyorum” dedi.

Her zaman antrenmanlara çýktýðýný belirten Sergen, “Fizik olarak iyiyim. Ýkinci yarýya iyi bir baþlangýç yapýp, sezon sonuna kadar götürmek istiyorum. Vücudum ne kadar elverirse o kadar futbol oynamak istiyorum. 1-2 sene daha futbol oynarým diye düþünüyorum” ifadelerini kullandý.

'TÝGANA ÝLE DÜZEYLÝ VE SEVÝYELÝ BÝR ARKADAÞLIÐIMIZ VAR'

Bir gazetecinin, “Sergen'de devamlýlýk olmuyor, bu neden kaynaklanýyor?” þeklindeki soru üzerine Sergen, þunlarý söyledi: “Devamlýlýk bende biraz daha problemli. Çünkü oynamadýðým zaman kendimi dýþarda hissediyordum, o zaman da kafa olarak kopuyorum sahadan. Ondan sonra devamlýlýk problem oluyor. Sahaya çýkýp oynadýðým müddetçe benim için sorun olmuyor. Sorun oynamamaya baþladýðým zaman baþlýyor. Del Bosque'nun ilk geldiði dönemde bu yönde büyük sýkýntýlar yaþadým. Ama Tigana ile bir problem yok. Hocamýz güvenilir, düzgün kiþiliði olan bir insan. Düzeyli ve seviyeli bir arkadaþlýðýmýz var.”

Sergen, bir soru üzerine, takýmda yýldýz oyuncularýn fazla olmasýnýn önemli olmadýðýný vurgulayarak, “Þampiyon olduðumuz sezon çok fazla yetenekli oyuncularýmýz yoktu ama çok iyi bir ekip olduðumuz için þampiyon olduk. Ondan sonra ekip olamadýk. Çok hatalar yapmaya baþladýk. 2 seneden beri sezon baþýnda þampiyonluk iddiamýzý kaybediyoruz. Ama önümüzdeki sezon hocamýzýn iyi bir kadro kuracaðýný düþünüyorum. Þu anda þampiyonluktan çok uzaktayýz. Daha çok önümüzdeki senenin kadrosunun kurulmasý daha iyi olur” þeklinde konuþtu.

Sergen, Futbol Federasyonu Olaðanüstü Genel Kurulu ile ilgili bir soru üzerine ise, “Haluk Ulusoy da Ayhan Bermek de iyi insanlar. Kim seçilirse ona saygýlýyýz” diyerek sözlerini tamamladý.

Alýntý hurriyet.com.tr