dostum bu ne 207 nede 206.bu 2008 civarında çıkacak olan makyajlı 307.arabalarla haşir neşir olan kimse sorarsan sor cevabı benimkini aynısı olacaktır.çünkü 308 olması için çok erken ve neredeyse hiç bir fark yok.maalesef otomobil üreticileri arabaları makyajlaya makyajlaya bize satmayı adet haline getirdiler.
marka olarak peugeotu sevmiyorum.genel olarak fransız arabalarını sevmiyorum.ucuz duruyorlar ve kalitesiz.eğer kalite,işçilik,prestij,konfor isterseniz almanlardan şaşmayın.özeliikle bmw,mercedes,audi,volkswagen,porsche...
eğer cimrilik varsa içinizde ve teknoloji hayranı iseniz japonları deneyin derim.toyota,nissan,mazda,mitsubishi,subaru...
dersenizki benim param bol benzin sorun değil ve büyük geniş ferah gösterişli arabalara hayranım derseniz amerikanlar işinizi görür.dodge,chevrolet,chrysler,pontiac,ford,cadillac...
yada diyebilirsinizki dizayn benim için önemli bu seferde size italyanları öneririm ama bir hatırlatmada yaparımki italyanların herşeyi gereksiz derecede pahalı olduğu için bence değmez diyebilirim.örneğin ferrari bence hiçde o kadar pahalı bir araba değil.sırf marka olduğu için o kadar fiyata gidiyor.bence ferrari fiyatından daha ucuza en iyisinden bir porsche alırsınız ve herşeyi çok daha iyi olur.ha v12 olmazda v6 olur farketmez çünkü ferrarinin rakibi porsche bu konuda bi şüpheniz olmasın.2 side kafa kafaya gidiyor.ama işte marka olduğu için ferrariler porschelerin 2 katı fiyata satılıyor ve herşeyi porscheden 2 katı daha zarar(yakıt,bakım,kullanım,vergi,yolcu sayısı)bu italyanlarda ise fiat,alfa romeo,lancia,ferrari,lamborghini,pagani...
birde kraliyet ülkesi ingiltere arabaları varki hiç sormayın.kimisi sadece süper zenginlere mahsus iken kimisi ise 100.000 km de motoru ölüyor(tvr,lotus,caterham)
ayrıca ilk otomobil çıktığından beri yani 1900 lerin başından beri pek çok küçük büyük otomobil üreticileri çıktı.kimisi iflas etti kapandı kimiside ayakta durmaya çalışıyor.gün geçmeden yeni otomobil üreticileri çıkıyor.bunlara ayak uydurmak zor olduğu için ve kimisine yorum bile yapmaya gerek görmediğim içindeğinmiyorum.isteyen araştırabilir
işte dünya otomobilleri böyle.kusura bakmayın konu biraz saptı ama herkes için yararlı bilgiler oldu bence.
Yer imleri