REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
25 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: 18/01 Dünyadan Haberler

  1. #11

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Hamaney: Baskılar kararımızı değiştirmez

    İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, dünyanın baskılarının İran'ı nükleer programından caydıramayacağını söyledi.

    İran televizyonunun haberine göre Hamaney, “İslam Cumhuriyeti, ilkelerine göre, koparılan yaygaradan korkmadan kendi bilimsel gelişme yoluna devam edecektir ve dünya, İran milletinin iradesini etkileyemez” dedi. “Biz nükleer silah peşinde değiliz ve Batı bunu biliyor, çünkü nükleer silah sahibi olmak ülkemizin siyasi ve ekonomik çıkarlarına ve İslam'ın ilkelerine aykırıdır” ifadesini kullanan Hamaney, ”Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu bizim atom kulübünün bir üyesi olduğumuzu kabul etti” diye konuştu.

    Haberde, Hamaney'in bu açıklamayı nerede yaptığı konusunda bilgi verilmedi. İngiltere, Almanya ve Fransa, İran'ın nükleer programı konusunun BM Güvenlik Konseyi'ne gönderilmesini öngören bir karar tasarısı hazırlamıştı.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  2. #12

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Fransız ordusu: İran'a saldırmak çılgınlık

    Fransa Genelkurmay Başkanı Henri Bentegeat, nükleer enerji programını engellemek için İran'a askeri müdahale önermenin “kesinlikle çılgınlık” olacağını söyledi.

    Europe-1 radyo kanalına konuşan Fransız general, “İran ile ilgili müzakere yollarının hala kapanmadığını düşünüyorum. İran'a askeri müdahale yapmayı düşünmek mantıklı değil. Bu tür bir olasılık, Ortadoğu'da ölümcül bir drama neden olur”dedi.

    General Bentegeat, Fildişi Sahilleri ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta ise, “Bu ülkeye uluslararası müeyyide uygulamak için zamanın geldiğini” savundu.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  3. #13

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Almanya'da vicdan testine son için önerge

    Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Federal Meclis (Bundestag) Grubu, Baden-Württemberg eyaletindeki ”vicdan testi” uygulamasının sona erdirilmesi için meclise önerge verdi.

    Önergede, Baden-Württemberg eyaletinde 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren Alman vatandaşı olmak isteyen yabancılara uygulanan “vicdan testi”nin, başvuru sahiplerinin özel yaşantılarını irdelediği, bunun da Alman

    Anayasası'nın vatandaşlıkla ilgili maddelerinin ihlal edilmesi anlamına geldiği ifade edildi. Önergede ayrıca, Federal Meclis'in bu uygulamaya son verilmesi yönünde karar alması ve federal hükümetin Baden-Württemberg'deki vicdan testinin durdurulmasını sağlaması talep edildi.

    Yeşiller meclis grubu eş başkanları Renate Künast ve Fritz Kuhn imzasıyla verilen önergede, devletin tüm vatandaşlardan ve vatandaş olmak isteyen kişilerden anayasanın özgürlükçü ve demokratik temel değerlerini kabullenmelerini talep edebileceği, ancak vatandaş olmak isteyenlerin şahsi görüşleri ve ahlaki düşüncelerinin bu kapsamda olmadığı belirtildi.

    Bu tür soruların anayasanın liberal ruhuna aykırı olduğuna işaret edilen önergede, “vicdan testi”nin Müslümanları dışladığı için anayasanın bazı maddelerini ihlal ettiği kaydedildi. Alman vatandaşı olmak isteyen yabancıların temel değerlere bağlılığının dışlayıcı bir testle sağlanamayacağı ifade edilen önergede, “Bunun yerine herkesin toplumda yer almasını sağlayacak kapsamlı bir uyum politikasına ihtiyaç var” denildi.

    Önerge yarın Federal Meclis'te görüşülecek.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  4. #14

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Suudi Arabistan'dan İsveçli kadınlara istisna

    Suudi yetkililer, bir istisna yaparak, ülkede yaşayan İsveçli kadın futbol taraftarlarının bu akşam İsveç ile Suudi Arabistan arasında oynanacak dostluk maçını stadyumda izlemesine izin verdi.

    Suudi futbol federasyonu yetkilisi Faysal Abdülhadi, İsveçli kadınların maçı stadyumdaki ayrı bir bölümden izlemesine izin verdiklerini, ancak kadınların Suudi taraftarlara karışmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.
    Suudi Arabistan'da kadınlarla erkeklerin kamuya açık alanlarda bir arada bulunması yasak.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  5. #15

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Talat, Annan'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi'ni kabul etti

    KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs'taki BM Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi Michael Moller'i kabul etti.

    Kıbrıs'taki görevlerine bir süre önce başlayan Moller'in Cumhurbaşkanı Talat'ı ilk ziyaretine ilişkin açıklama yapılmadı.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  6. #16

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart İsrail'den işgalci Yahudilerin tahliyesi emri

    İsrail'de başbakanlığı vekaleten yürüten Ehud Olmert, Batı Şeria'nın El Halil kentinde bazı binaları işgal eden Yahudileri derhal tahliye etmesi için orduya emir verdi.

    Ordu radyosu, Olmert'in askeri yetkililer ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile yaptığı müzakereler sonunda tahliye emri verdiğini bildirdi.

    İsrail ordusu, El Halil'de Arapların yaşadığı “eski pazaryeri”ndeki bazı evlere el koyan Yahudi ailelerinin tahliye edilmelerini önlemek için güvenlik güçleriyle çatışan aşırı sağcı Yahudi gençlerine engel olmak amacıyla El Halil'in Yahudi bölgesini ”kapalı askeri bölge” ilan etmişti.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  7. #17

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart NATO istihbarat havuzunu büyütecek

    NATO yetkilileri, ittifak üyesi 26 ülke arasında istihbarat alışverişini geliştirmek amacıyla ”İstihbarat İletişim Merkezi” (Intelligence Fusion Centre-IFC) kurulacağını açıkladı.

    NATO Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (SHAPE) kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, bu yıl içinde operasyonel hale getirilecek merkez, İngiltere'de Amerikan ordusunun Analiz Merkezi'nin (JAC) bulunduğu Molesworth üssünde kurulacak.

    SHAPE açıklamasında, IFC'nin, askeri istihbarat alanında işbirliğini geliştireceği ve özellikle NATO Acil Mukabele Gücü'nün (NATO Response Force-NRF) planlama ve icra ihtiyaçlarında değerlendirileceği ifade edildi.
    SHAPE, IFC'nin, “NATO istihbarat analiz gücünü önemli oranda artıracağını” belirtti. NATO'nun en yüksek askeri karar organı olan Askeri Komite'nin onayıyla oluşturulan IFC'ye ittifak üyesi 26 ülkenin tamamı katkıda bulunacak.
    ABD'nin Avrupa Kuvvetleri'ne (USEUCOM) bağlı olan JAC bünyesinde, uydu, casus uçak, elektronik dinleme ve insan katkılarıyla elde edilen istihbarat değerlendiriliyor ve analiz ediliyor.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  8. #18

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Avusturya: Müzakereler başlayabilir

    Avrupa Birliği dönem başkanı Avusturya'nın Başbakanı Wolfgang Schüssel, tarama sürecinin ardından, Türkiye ile tam üyelik müzakerelerinin bu yılın ilk altı ayı içinde başlayabileceğini söyledi.

    Avrupa Birliği dönem başkanı Avusturya'nın Başbakanı Wolfgang Schüssel, Avrupa Parlamentosu'nda ülkesinin dönem başkanlığına ilişkin konuşma yaptıktan sonra basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin, AB'nin yeni bir üye almadan önce kendi içindeki ”hazmetme kapasitesine” ilişkin sorusunu yanıtlayan Schüssel, bunun yeni bir kural olmadığını, Kopenhag kriterleri arasında da bu kuralın bulunduğunu söyledi.

    Avusturya Başbakanı, dönem başkanı olarak hazmetme kapasitesi kurallarının daha iyi anlaşılması için AB Komisyonu ile yakın çalışmalarda bulunacaklarını kaydetti. Schüssel, “AB Komisyonu'nun olumlu rapor vermesiyle Türkiye ve Hırvatistan'la müzakerelerin ilk altı ay içinde başlayacağını” söyledi. Kıbrıs sorununa ilişkin bir soruyu yanıtlayan Avusturya Başbakanı, dönem başkanı olarak sorunun çözümü için BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın girişimlerini desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. Schüssel, Türkiye ve AB arasındaki Gümrük Birliği'nin birliğe üye bütün ülkeleri kapsayacak şekilde uygulanmasına ve Kıbrıslı Türklere verilen yardım sözünün yerine getirilmesine dönem başkanlığı sırasında önem vereceklerini söyledi.

    ANAYASA TARTIŞMASINA HERKES KATILSIN

    Avusturya Başbakanı, AP genel kurulunda yaptığı konuşmada ise ülkesinin AB Anayasası ile ilgili tartışmaya toplumun bütün kesimlerinin dahil edilmesi için yoğun çaba göstereceğini belirtti. Temmuz ayında düzenlenecek AB zirvesine kadar AB Anayasası'na ilişin tartışmaların devam edeceğini ifade eden Schüssel, “Bu tartışma elit bir tartışma olmamalı, herkes bu tartışmaya katılmalı. Avrupa vatandaşlarının AB kurumlarına ilişkin güvenini güçlendirmek zorundayız” dedi.

    Schüssel, AB içinde işsizlik sorunu çözmek ve ekonomik büyümeyi artırmak için yapılacak tartışmaya da işçi sınıfı temsilcilerinin aktif bir biçimde katılmasını istediklerini kaydetti. Avusturya Başbakanı, 2007 ve 2013 yılları arası için öngörülen AB bütçesinde, yapılacak müzakerelerle 1 ila 4 milyar euro tutarında artışa gidilebileceğini bildirdi.
    AB liderleri, geçen ay yapılan zirvede, gelecek yedi yıl için AB bütçesinin 862.3 milyar euro olarak belirlenmesini kararlaştırmışlardı.

    Avrupa Parlamentosu'nun bütçenin artırılması yolundaki taleplerine atıfta bulunan Schüssel, “Bütçede 1 veya 4 milyar euro tutarında bir artış yapmak için manevra alanımız var” diye konuştu.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  9. #19

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Iraklı bakanın kaçırılan kardeşi serbest bırakıldı

    Irak İçişleri Bakanı Beyan Cabr Solag'ın 15 gün önce kaçırılan kız kardeşi Bağdat'ta serbest bırakıldı.

    Irak İçişleri Bakanlığı kaynakları, bakanlığın, rehinenin yerini tespit ettiğini ve bakanın kız kardeşi serbest bırakıldığında kaçıranlara ulaşmak üzere olduklarını belirttiler. Aynı kaynaklar, İçişleri Bakanı'nın kız kardeşinin çatışma olmadan serbest bırakıldığını kaydettiler.

    Kaçıranların kimler olduğunu bildiklerini söyleyen kaynaklar, bu kişileri halen yakalamaya çalıştıklarını ifade ettiler.
    İçişleri Bakanı Solag'ın kız kardeşi, 3 Ocak'ta Bağdat'ta silahlı kişilerce kaçırılmıştı. Şii bakan Solag'ın erkek kardeşi de üç ay önce kaçırılmış, ancak Şii lideri Mukteda Es Sadr'ın araya girmesiyle kaçırıldıktan bir gün sonra serbest bırakılmıştı.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  10. #20

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Rusya ve ABD İran'ı görüştü

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile İran'ın nükleer programı konusunu telefon görüşmesinde ele aldığı bildirildi.

    Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, İtar-TASS ajansına yaptığı açıklamada, Lavrov ve Rice'ın dün yaptıkları telefon görüşmesinde İran'ın nükleer programı konusundaki mevcut durumu ele aldıklarını söyledi.
    Yetkili, iki bakanın, ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın Londra'daki toplantısının sonuçlarını da dikkate alarak, İran'ın nükleer sorununa ilişkin çözüm yollarını görüştüklerini sözlerine ekledi.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •