Avrupa Þampiyonasý Eleme Grubu maçýnda 2 Haziran Cumartesi günü deplasmanda Bosna Hersek ile karþýlaþacak A Milli Futbol Takýmý'nda, kaleci Rüþtü Reçber görev verilmesi halinde oynayabilecek düzeyde olduðunu göstermeye çalýþacaðýný ifade etti.

Polat Rönesans Oteli'nde Tümer Metin, Emre Belözoðlu ve Servet Çetin ile birlikte basýn mensuplarýnýn karþýsýna çýkan kaleci Rüþtü Reçber, uzun süren sakatlýk ve tedavi sürecinin ardýndan hazýr olduðunu belirtti. Rüþtü, teknik direktör Fatih Terim'in þans vermesi durumunda, oynayabilecek düzeyde olduðunu göstermeye çalýþacaðýný ifade etti.

Büyük bir sorumluluk duygusu içinde olduklarý milli takým ortamýnda, futbolcularýn oynayýp oynamamak gibi bir sýkýntý yaþamadýðýný, herkesin milli takýmda bulunmanýn þerefinin farkýnda olduðunu kaydeden Rüþtü, ''Sakatlýðým süresince hocam benimle çok yakýndan ilgilendi. Oynayýp oynamayacaðýmý bilmiyorum ama oynatýrsa her türlü þeyi yapabilecek seviyede, baþarabilecek düzeyde olduðumu göstermeye çalýþacaðým. Karar, taktir hocamýzýndýr'' diye konuþtu.

Ligin sona ermesiyle yaþanan rehaveti yok edip Bosna Hersek maçýna yoðunlaþmaya çalýþtýklarýný kaydeden Rüþtü, ''Bunda da biz tecrübe ve birikimi fazla olan futbolcularýn önemli rolü var. Oynayýp oynamamýz önemli deðil, bulunduðumuz ortamdan memnunuz'' diye konuþtu.

Bosna Hersek'in kadrosunda yapýlan büyük deðiþimle ilgili bir soruya Rüþtü, ''Yeni takýmlarýyla ilgili çalýþmalarý hocamýz yapmýþtýr ve bizlere gösterecektir. Ama yeni bir ekip olmasý oyuncularýn çoðunluðunun deðiþik olmasý bazen avantaj, bazen de dezavantaj olabilir. Biz bunu kendi adýmýza avantaja çevirmeliyiz'' yanýtýný verdi.

''SERDAR ÇALIÞMASININA KARÞILIÐINI ALIYOR''
Milli takýma çaðrýlan Fenerbahçe'deki takým arkadaþý kaleci Serdar'ýn çýkýþýný deðerlendiren Rüþtü, ''Serdar çalýþmasýnýn karþýlýðýný alýyor'' dedi.

Fenerbahçe'de kaleye geçtikten sonra ortaya koyduðu performansý herkesin gördüðünü, Fatih terim'in de bunu deðerlendirerek kendisini milli takýma çaðýrdýðýný kaydeden tecrübeli file bekçisi, ''Onun için de güzel bir fýrsattýr. Kendisini tebrik ediyorum'' diye konuþtu.

Fenerbahçe'de formasýný kaybettikten sonra milli takýmýn þimdiki aday kadrosuna da çaðrýlmayan Volkan'ýn ise þanssýz bir dönem geçirdiðini ifade eden Rüþtü, ''Volkan þanssýz dönemler yaþadý. Bu dönemler içinde sýkýntýlar tabii ki oldu. Ama futbolun içinde karþýlaþýlabilen olaylardan birini yaþadý. Volkan, inanýyorum ki en kýsa zamanda eski günlerine dönüp tekrar hak ettiði yerlere gelecek. Mühim olan karþýlaþýlan olaylardan dersler çýkararak daha da yüksek baþarýlar çýkarabilmek için çaba sarf etmektir. Ümit ediyorum ki Serdar, hocamýz görev verirse en iyisini yapacaktýr. Volkan ise mümkün olabildiðince kendini toparlayýp tekrar buraya gelecektir'' þeklinde konuþtu.

Çalýþmanýn, bir iþin en önemli adýmý olduðunu düþündüðünü kaydeden Rüþtü, ''Her zaman bulunduðum ortamlarda oynadýðým kulüplerde, çalýþmayý ve saygý göstermeyi ilke edindim. Milli takýmýn 1991-1992 jenerasyonundan esinlenen bir kültürü var. O dönemden kalan tek benimdir. Arada gelenlerde var. Bizler gittikten sonra bu kültürü devam ettirecek jenerasyonu býrakacaðýmýza inanýyorum'' diye konuþtu.
.userRating,.doThis{padding:6 0 6 0;background-color:#F3F3F6;border-bottom:solid 1px #A4ABC1;border-top:solid 1px #A4ABC1;width:460;} .t1{font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;} .b{font-weight:bold;} .f11{font-size:11px;} .c000{color:#000000;} .bulletRedSmall{font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;color: #CC0000;font-size: 65%} .textMedBlack{font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:70%;line-height:140%;font: normal; color: #000000} .dSp{width:135px;padding-right:10;margin-left:10px} .dIc{height:20px;vertical-align:middle}