MALZEMELER
orta boy güveç için
8 adet soyulmuþ temizlenmiþ býldýrcýn
125 gr tereyaðý
1 adet küçük soðan
2 adet orta boy domates
6 adet yeþil biber
1 dal biberiye
4 diþ sarýmsak
bir fincan elma sirkesi
tuz
karabiber

HAZIRLANIÞI
Güvecin içini tereyaðý ile iyice yaðlayýn daha sonra soðanlarý ve sarýmsaklarý ince ince doðrayýn. Hafifçe pembeleþinceye kadar çevirin.Býldýrcýnlarý ilave edip kýsýk ateþte piþirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yaðlarý erimeye baþlayan kuþlara doðranmýþ biberleri ilave edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar piþirin. Doðranmýþ domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karýþtýrýp elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateþte kapaðý açýk olarak piþirilen býldýrcýnlarý servis tabaðýna alýn, haþlanmýþ patates ve brüksel lahanasý ile sýcak servis yapýn.



AFÝYET OLSUN !