Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 3/8 İlkİlk 12345678 SonSon
76 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: 26 Mayıs Tarihli Haberler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Evet belayız, napcan?
    26 Mayıs 2007 Cumartesi 10:25
    41 yaşındaki İbrahim Baş, yol verme meselesi yüzünden tartıştığı magandaların kurşunlarına hedef oldu. İki ortağın içinde bulunduğu arabayı Erol Türkdoğdu kullanıyordu.

Erol Türkdoğdu, cadde üzerinde oyun oynayan çocuklara yol vermek için aracını yavaşlattı. Bu sırada arkalarındaki iki maganda sürekli kornaya basarak Türdoğdu ve Baş'ın bulunduğu araca el kol hareketi yapıyordu. Biraz ilerde de Türkdoğdu başka araçlara yol verince, magandalar iki ortağın yanına yaklaşarak neden yavaş gittiğini ve yol vermediğini sordu. İki araçta bulunanlar sözlü tartışmaya başladı. Bir müddet süren tartışmadan sonra taraflar uzaklaştı.

'Bela mısınız? Evet!'

Erol Türkdoğdu bundan sonraki gelişmeleri şöyle anlattı: "Biraz ileride tekrar durarak araçtakiler bize küfretmeye başladı. Yanımda oturan İbrahim, aşağıya inerek yanlarına gitti. 'Bela mısınız?' dedi. Onlar da 'Evet belayız, napcan?' diyerek karşılık verdi. Sonra İbrahim'i çağırdım. Gel uymayalım dedim. Biz sol tarafa gittik, onlar da sağ tarafa döndü. Daha sonra 100 metre gitmeden silah sesleri duymaya başladım. İbrahim 'Abağey, bize silah sıkıyorlar' diyerek aşağıya indi.

'İnme' dememe fırsat kalmadan İbrahim'in vurulduğunu gördüm. Dört el ateş edildi. Kimin vurduğunu göremedim, tartıştığımız kişileri de tanımıyorum." İbrahim Baş'ın en küçük kardeşlerinden Serkan Baş, ağabeyinin çok yardımsever, mülayim bir insan olduğunu anlattı. Serkan Baş, yol verme tartışması yüzünden ağabeyinin öldüğüne inanamazken, görgü tanıklarının ifade vermeye yanaşmadığını belirtti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bir Menderes bir de Mesut Yılmaz
    26 Mayıs 2007 Cumartesi 10:19
    Mesut Yılmaz, geçmişte yaşadığı sıkıntılara Menderes örneğini verdi. İhanetin her türlüsünü yaşadığını ve siyasette kendisi kadar çile çeken tek insanın Menderes olduğunu iddia etti.

Siyasetin zorluğunu çektim

Yılmaz DP listesindenbağımsız adaylığını ilan ettiği Rize'deki mitingte şunları söyledi:

Siyasette benim kadar siyasetin zorluğunu çekmiş başka insan azdır. Benden çok çeken belki bir tek Menderes var. Seçim kaybetmeyi, Yüce Divan’a gitmeyi yaşadım. İhanetin her türlüsünü yaşadım. Dönmeye karar verdiysem sizin isteğinizle verdim. Türkiye zor bir dönüm noktasında. Uzaktan seyretmeyi kendime yediremem.”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

CHP'den AK Parti ezilir uyarısı
    26 Mayıs 2007 Cumartesi 10:03

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, AK Parti'nin, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilen Anayasa değişikliğinde aynı tavrını sürdürmesinin yeni krizlere neden olacağını savunarak, ''Daha önce kılı kılına bu krizden kurtuldu ama bu kez krizin altında ezilir'' dedi.

Topuz, yaptığı açıklamada, Sezer'in, Anayasa değişikliğini iade gerekçelerinin ''fevkalade sağlam'' olduğunu söyledi. CHP'nin, kanunun Komisyondaki görüşmelerinde uyarılarda bulunduğunu anımsatan Topuz, yaptıkları değerlendirmelerin doğruluğunun, bu iadeyle kanıtlandığını belirtti.

Topuz, AK Parti yöneticilerinin, gerekçeyi iyi algılayıp eksiklerini görmesi, yeni gerginlikler yaratmaması gerektiğini ifade etti. Anayasa değişikliklerinin seçimlere çok az bir zaman kala yapılmasının doğru olmadığını belirten Topuz, değişikliğin kendisinin de yanlış olduğunu savundu.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

BOTAŞ köşeye sıkıştı
    26 Mayıs 2007 Cumartesi 10:00
    Elektrik Üretim A.Ş’den (EÜAŞ) 9 milyar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO’dan da 1 milyar YTL alacağı bulunan BOTAŞ, bu alacakları tahsil edemediği için Maliye Bakanlığı’na olan vergi borcunu ödeyemiyordu.

ALACAKLARA BLOKAJ KONDU
    Bunun üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı, BOTAŞ’ın Elektrik Üretim A.Ş ve EGO’dan alacaklarına blokaj koydurdu. BOTAŞ, Enerji Bakanlığı aracılığıyla Maliye Bakanlığı’ndan geri adım atmasını istedi. Ancak Gelir İdaresi Başkanlığı “herkes mükelleftir” diyerek BOTAŞ’a yapılan ödemelere bundan sonra da el koymaya devam edeceğini bildirdi.

PARA AKIŞI KESİLECEK
    Bu durumda BOTAŞ’a para akışı tamamen kesilecek. Bankalardan kredi alarak ayakta durmaya çalışan BOTAŞ’ın daha ne kadar kredi alabileceği merak ediliyor. Kurumun borçları da 3 milyar YTL’yi buluyor. Kurum bu zamana kadar da bankalardan 2 milyar YTL’ye yakın kredi kullandı. BOTAŞ’ın gaz alımı yaptığı ülkelere de yüklü ödemeleri bulunuyor.

Borçlarını ödemeyen EGO’ya mahkeme kararıyla bir kez haciz koyduran BOTAŞ, Ankara Valiliği’nin kararı nedeniye EGO’nun gazını kesemiyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

DYP Y'sini atıyor, DP oluyor
    26 Mayıs 2007 Cumartesi 09:57
    DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun 5 Mayısta açıkladıkları, iki partinin birleşerek, seçimlere Demokrat Parti adı altında girmelerini öngören protokol doğrultusunda ilk adım yarın DYP kongresiyle atılacak.

Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilecek kongrede DYP'nin adı Demokrat Parti (DP) olarak değiştirilecek. Partinin yeni amblemi de "Türkiye haritası üzerine Kırat" olacak.

Kongrede, Genel Başkan Mehmet Ağar bir konuşma yapacak, DYP'ye katılmak isteyen partilerin kabulüne ilişkin karar alınacak. 1983 yılında kurulan DYP'nin adı 25 yılın ardından değiştirilmiş olacak.

Anavatan Partisi de daha önce açıklandığı gibi 2 Haziran'da kongresini toplayacak ve DP'ye katılma kararı alacak.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Memur kıyafetine yaz tarifesi
    26 Mayıs 2007 Cumartesi 09:50
    Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların, ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu 15 Eylül'e kadar kaldırıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Başbakanlık genelgesinde, hava sıcaklıkları ile ilgili tahminler dikkate alınarak, sıcaklıkların bunaltıcı düzeylere yükselmesi nedeniyle çalışma koşullarında oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi, hava şartlarından kaynaklanabilecek verimlilik azalışının önlenmesi ve küresel ısınma etkilerinin azaltılması amacıyla Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte belirtilen hususlar da dikkate alınarak bakanlıklar ve valiliklerin bazı tedbirler alması istendi.

Buna göre, bölgelerin iklimi ve çalışma ortamları dikkate alınarak 15 Mayıs-15 Eylül 2007 tarihleri arasında makam odalarına giriş ve çıkışlar dahil olmak üzere ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu kaldırıldı.

Öte yandan, önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olan klimalar 22-24 dereceye ayarlanacak.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Cenazede kahreden an
    26 Mayıs 2007 Cumartesi 09:40
    Vedat Dayıoğlu Şırnak'ta hain tuzak sonucu şehit oldu. Ama bu fotoğraf her şeyi özetliyordu. 7 aylık kızı babasının resmine son kez dokunuyordu.

Gönül telinin titrediği anlar bu anlar.. Genç yaşta kara toprağa giden babanın arkasında bıraktığı bu yavrunun son dokunuşlarıydı.

O babasına, babası ona doyamamıştı. Daha onu kucağına alıp sevecekti. Ama olmadı, ona bu sevgiyi, çok gördüler..

7 aylık Azra olanı biteni anlamaya çalışıyordu. Gözlerini yeni açtığı dünya ağlıyordu.

Babasız bırakanlara lanet okunuyordu törende..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Komutan stadı terketti
    26 Mayıs 2007 Cumartesi 09:35
    Atatürk'ün Samsun'un Havza İlçesi'ne gelişinin 88'inci yıldönümünün kutlandığı törende protokol krizi yaşandı.

Törene katılacak Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in açıklanandan 10 dakika gecikmesi üzerine, Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe ve eşi Derya Beştepe törenin yapıldığı stadı terketti

Onlar ayrıldıktan birkaç dakika sonra da Bakan Eker stada geldi ve tören başladı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yeni Şafak'ta yeni dönem
    26 Mayıs 2007 Cumartesi 09:32
    Gazetemizin genel yayın yönetmenliğini yaklaşık 1.5 yıldır yürüten Mustafa Karaalioğlu'nun görevden ayrılmasının ardından Yeni Şafak'ın kaptan köşküne Yusuf Ziya Cömert oturdu.

Kuruluşundan beri Yeni Şafak'ta çeşitli kademelerde bulunan ve son olarak Yayın Koordinatörü görevini üstlenen Cömert, bugünden itibaren Genel Yayın Yönetmenliği görevini devraldı.

Mustafa Karaalioğlu, önceki gün çalışanlarla vedalaşarak görevini Cömert'e teslim etti. Karaalioğlu, gazetecilik ve yöneticilik hayatına Star grubunda devam edecek.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Karayalçın bağımsız olabilir
    26 Mayıs 2007 Cumartesi 09:05
    SHP'siz solda birlik olmayacağını ısrarla savunan Karayalçın, CHP'den beklediği karşılığı bulamadı. Karayalçın, seçimlere Ankara'dan girebileceğini söyledi.

Karayalçın, kendisi dışında SHP'de birlikte politika yaptığı bazı isimlerin de bağımsız aday olabileceklerini ifade etti. Karayalçın, "Nihat Matkap Hatay'dan, Mustafa Kul Erzincan'dan, Mehmet Gülcegün de Mardin'den bağımsız aday olarak seçime girebilirler. Bu arkadaşlarımızın oy potansiyelleri var." diye konuştu.

Sayfa 3/8 İlkİlk 12345678 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri