Köln ile anlaþan Ümit Özat, þampiyonluk kupasýný kaldýrdý, golünü attý ve “Adam gibi geldim, adam gibi gidiyorum” deyip, alkýþlarla ayrýldý; Rüþtü ise kutlamalara bile katýlmadý.
27.05.2007
Gözyaþýný tutamadý
Fenerbahçe için tarihi bir geceydi. Önceki senelerde olduðu gibi 100. yýlda da kaptanlýk görevini üstlenen ve kazanýlan þampiyonlukta büyük pay sahibi olan Kaptan Ümit Özat içinse dün gecenin bir baþka anlamý daha vardý. Tecrübeli futbolcu, Sarý-Lacivertli formayý son kez giyiyor, kaptanlýk pazubandýný koluna son kez takýyordu. Çünkü Daum’un takýmý Köln ile 3 yýllýðýna anlaþmaya varmýþtý. Bunu herkes biliyordu. Pazubandý kolunda sahaya çýktýðýnda tüm tribünlerden müthiþ bir sevgi gösterisi baþladý. Sevgiyle, gururla, coþkuyla alkýþlanýyordu Ümit.
Alkýþlarla ayrýldý
Bu, adam gibi bir adama vefa gösterisiydi. Artýk sel olmuþ akýyordu yaþlar gözünden Ümit’in. Ardýndan 2. Kaptan Tuncay ile birlikte þampiyonluk kupasýný kaldýrdý coþkuyla. 55. dakikada bir de gol atýnca dünyalar onun oldu. Arkadaþlarý onu eller üzerine kaldýrýp, vedalarýný yaptý. Hocasý isteðini göz önüne alýp, kendisini 58’de oyundan çýkardý alkýþlatmak için. Gerçekten de öyle oldu. Stat alkýþtan inliyordu. Yine nemlendi gözleri. Sonra kupa töreni ve son veda. Son sözleri bir veda, bazýlarýna mesaj gibiydi: “Adam gibi geldim, adam gibi oynadým, adam gibi gidiyorum.”
Yakýþmadý
Kadýköy’de bayram vardý dün, coþku, sevinç, kutlama vardý. Bu kadar güzelliðin sonunda ise geceye hiç yakýþmayan bir görüntü vardý. Buna neden olan da, 12 yýl Fenerbahçe formasýný giyen kaleci Rüþtü’ydü. Oynamak istediðini söyleyen ancak Zico tarafýndan 18’e bile alýnmayan Rüþtü, Ankaragücü maçý için takým elbiselerini giyip, þükrü Saracoðlu Stadý’na gelmiþti. Sonra maç bitti ve kutlamalar baþladý. Tüm futbolcular numara sýrasýyla tek tek anons ediliyordu. Sýra 34’e geldiðinde Rüþtü’yü bekleyenler yanýldý. Çünkü ortalýkta yoktu milli kaleci ve onun numarasý atlanýp, 35 Lugano anons edildi. Törene katýlmak için davet bekleyen Rüþtü, bu isteði gerçekleþmeyince, “Milli takým kampýna gidiyorum” diyerek stattan ayrýlmýþtý çünkü. Onun bu tavrýna çok kýzan Baþkan Aziz Yýldýrým’ýn, Fenerbahçe ile iliþkisini keseceði ileri sürüldü.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri