Ankaragücü maçında taraftarın yaptıklarının, futbol yaşamındaki en büyük ödülü olduğunu kaydeden Ümit Özat, 'F.Bahçe sevgisi hep içimde olacak' dedi.
29.05.2007
Yeni sezonda Almanya’nın Köln takımının formasını giyecek olan Ümit Özat, Fenerbahçe Kaptanı olarak son basın toplantısını dün düzenleyip, açıklamalarda bulundu. Futbolculuktan sonraki geleceğine yatırım yapmak amacıyla böyle bir karar aldığını ifade eden tecrübeli oyuncu, şunları söyledi: “Ayrılma zamanımın geldiğine inandığım için ayrılıyorum. ‘Kal’ deseler veya ‘git’ deseler ilgisi yok. Fenerbahçe ile çok güzel günler yaşadım. Bu, kalben koptuğum anlamına gelmemeli. Fenerbahçe sevgisi her zaman içimde. Kalbim her zaman onlarla berabere olacak. 5 Ağustos’taki Süper Kupa maçında onlarla beraber olacağım. İnşallah kupayı kaldırırlar. Ben de bu mutluluğu onlarla yaşarım.”
‘Teşekkürler ediyorum’
“Fenerbahçe’de ve futbol yaşamımda aldığım en büyük ödül, şampiyonluk kupasını aldığımız Ankaragücü maçında yaşanan güzellikler. Bu anlamda büyük Fenerbahçe taraftarına bana gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. 2006/07 sezonunda kadroda bulunmak, kaptanlık yapmak benim ve ailem adına onur ve gururdur. Geldiğim günden bu yana desteklerini esirgemeyen, kaptanlığa getiren Başkanımız Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu’na, takım arkadaşlarıma, kulüp çalışanları ve personeline teşekkürlerimi sunuyorum.”
‘Yollarımız kesişecek’
“Bir gün Fenerbahçe ile yollarımız kesişecek buna canı gönülden inanıyorum. Ne zaman olur, Allah bilir. Ben, kendimi en iyi şekilde hazırlayacağım. Bir gün burada antrenör olarak görev yapmak nasip olursa, bunun bir kez olacağını biliyorum. O şansı iyi kullanmak gerektiğini biliyor, başarılı olmak istiyorum. Almanya’da ilk senemde Köln’ün Bundesliga’ya çıkması için mücadele edecek, Alman kültürü ve dilini öğrendikten sonra Köln Spor Akademisi’ne kayıt olarak antrenörlük eğitimi alacağım. Daum’un bu konuda tavsiyeleri var.
Ezbere çalışan bir Ümit değil, antrenman bilimini, teorisini öğrenerek, dolu dolu mesleğe başlamak arzusundayım. 3-4 yıl daha futbol oynamak istiyorum. Burada bıraktığım izi orada da bırakacağıma inanıyorum.”
‘En güzel yıllarım’
“Köln’ün yanısıra, Alkmaar ve Anderlecht, Güney Kore ve Fransa’dan teklifler aldım. Ama eski hocam Daum’un takımı Köln’ü tercih ettim. Onun yanında çalışmak, benim için Köln Spor Akademisi’nde eğitim görmekle eş değerdir. Futbolculuğumun en güzel yıllarını, gerek taktik, gerek fiziksel olarak Daum zamanında yaşadım. Dünyanın en önemli oyuncularının onun yanında staj yaptığı bir yerde bulunmak, ondan birşeyler kapmanın geleceğim adına çok önemli olacağını düşünüyorum.”
Yer imleri