Ankaragücü maçýnda taraftarýn yaptýklarýnýn, futbol yaþamýndaki en büyük ödülü olduðunu kaydeden Ümit Özat, 'F.Bahçe sevgisi hep içimde olacak' dedi.
29.05.2007


Yeni sezonda Almanya’nýn Köln takýmýnýn formasýný giyecek olan Ümit Özat, Fenerbahçe Kaptaný olarak son basýn toplantýsýný dün düzenleyip, açýklamalarda bulundu. Futbolculuktan sonraki geleceðine yatýrým yapmak amacýyla böyle bir karar aldýðýný ifade eden tecrübeli oyuncu, þunlarý söyledi: “Ayrýlma zamanýmýn geldiðine inandýðým için ayrýlýyorum. ‘Kal’ deseler veya ‘git’ deseler ilgisi yok. Fenerbahçe ile çok güzel günler yaþadým. Bu, kalben koptuðum anlamýna gelmemeli. Fenerbahçe sevgisi her zaman içimde. Kalbim her zaman onlarla berabere olacak. 5 Aðustos’taki Süper Kupa maçýnda onlarla beraber olacaðým. Ýnþallah kupayý kaldýrýrlar. Ben de bu mutluluðu onlarla yaþarým.”

‘Teþekkürler ediyorum’
“Fenerbahçe’de ve futbol yaþamýmda aldýðým en büyük ödül, þampiyonluk kupasýný aldýðýmýz Ankaragücü maçýnda yaþanan güzellikler. Bu anlamda büyük Fenerbahçe taraftarýna bana gösterdikleri ilgi ve destekten dolayý teþekkür ediyor, þükranlarýmý sunuyorum. 2006/07 sezonunda kadroda bulunmak, kaptanlýk yapmak benim ve ailem adýna onur ve gururdur. Geldiðim günden bu yana desteklerini esirgemeyen, kaptanlýða getiren Baþkanýmýz Aziz Yýldýrým ve Yönetim Kurulu’na, takým arkadaþlarýma, kulüp çalýþanlarý ve personeline teþekkürlerimi sunuyorum.”

‘Yollarýmýz kesiþecek’
“Bir gün Fenerbahçe ile yollarýmýz kesiþecek buna caný gönülden inanýyorum. Ne zaman olur, Allah bilir. Ben, kendimi en iyi þekilde hazýrlayacaðým. Bir gün burada antrenör olarak görev yapmak nasip olursa, bunun bir kez olacaðýný biliyorum. O þansý iyi kullanmak gerektiðini biliyor, baþarýlý olmak istiyorum. Almanya’da ilk senemde Köln’ün Bundesliga’ya çýkmasý için mücadele edecek, Alman kültürü ve dilini öðrendikten sonra Köln Spor Akademisi’ne kayýt olarak antrenörlük eðitimi alacaðým. Daum’un bu konuda tavsiyeleri var.
Ezbere çalýþan bir Ümit deðil, antrenman bilimini, teorisini öðrenerek, dolu dolu mesleðe baþlamak arzusundayým. 3-4 yýl daha futbol oynamak istiyorum. Burada býraktýðým izi orada da býrakacaðýma inanýyorum.”

‘En güzel yýllarým’
“Köln’ün yanýsýra, Alkmaar ve Anderlecht, Güney Kore ve Fransa’dan teklifler aldým. Ama eski hocam Daum’un takýmý Köln’ü tercih ettim. Onun yanýnda çalýþmak, benim için Köln Spor Akademisi’nde eðitim görmekle eþ deðerdir. Futbolculuðumun en güzel yýllarýný, gerek taktik, gerek fiziksel olarak Daum zamanýnda yaþadým. Dünyanýn en önemli oyuncularýnýn onun yanýnda staj yaptýðý bir yerde bulunmak, ondan birþeyler kapmanýn geleceðim adýna çok önemli olacaðýný düþünüyorum.”