Basın Toplantısı: Vahid Halilhodžić
Teknik Direktörümüz Vahid Halilhodžić, bugün saat 12.00’de takımımızın kamp yaptığı Antalya Lara Kervansaray Hotel’de basın toplantısı düzenledi.

‘Oldukça düşünceliyim’
Bir basın mensubunun “Başta transfer olmak üzere eksiklerinizi giderebildiniz mi?” şeklindeki sorusunu Halilhodžić şöyle yanıtladı: “Bir süre önce bir hazırladığım transfer listesinde takımdan ayrılması ve takıma gelmesi gereken oyuncuları tespit etmiştim. Bu listeye Trabzonspor’da oynamak istemeyen Mehmet Yılmaz, İbrahim Ege ve Tomas Jun gibi isimleri de dahil etmiştim. Bu oyuncularımızın durumlarını da dikkate aldık. Ligin başlamasına bir hafta kala durumumuz pek iyi değil çünkü eksik oyuncularımız var. İkinci yarı başlangıcı için oldukça düşünceliyim.”

‘Forvet oyuncusu sıkıntısı çekiyoruz’
Afrika Uluslar Kupası’na giden Yattara ile, sakatlıkları devam eden Fatih ve Lee’nin antrenmanlara katılamadığını vurgulayan Halilhodžić, “Bu oyuncuların ilk maç için hazır olmaları da zor görünüyor. Gökdeniz’in durumu ise zaten malumunuz. Şu anda forvet oyuncusu sıkıntısı çekiyoruz. Bu yüzden de Aykut, Ali ve Ergin’i aramıza kattık. Burada bulunmaları gerekiyordu. Büyük bir ihtimalle ilk maçta bu oyuncularımızdan biri oynayacak.” ifadesini kullandı.

‘Mehmet’in kararına üzüldüm’
Halilhodžić, Mehmet gibi bir oyuncunun ayrılma isteği karşısında üzüldüğünü belirterek, “3-4 kez kendisiyle görüşmem oldu. Ayrılma kararında herhangi bir değişiklik yok. O istemediği takdirde ben de onu silah zoruyla oynatamam” dedi.

‘Oyuncularla aramda sorun olduğu doğru değil’
Boşnak teknik adam, oyuncu kadrosunda disiplinsizlik yüzünden ceza alanların durumunun devam ettiğinin altını çizerek, “Çok iyi çalışanları ve ilişkilerini düzeltenleri geri çağırdık. Cezalı olanlar, kadro dışı oldukları dönemde yaptıklarıyla bunu hak etmeseler çağırmazdım. O dönemde olanları ben unuttum. Kendileri bizimle hazırlık dönemi geçirmeyi istediler. Oyuncularla aramda sorun olduğu iddiası doğru değil” diye konuştu

‘Futbolcularımın önlerinde şapka çıkartıyorum’
Antalya’da geçirilen kampa ilişkin de bilgi veren Halilhodžić, “Hazırlık dönemi çok başarılı gidiyor. Oyuncularımın performanslarından memnunum, mükemmel çalıştılar. Şu ana dek yaptıklarından dolayı önlerinde şapka çıkartıyorum. Bazıları ilk kez bu tempoda çalıştı. İlk bölümde oyuncularımızı testten geçirdik, Trabzon ayağından sonra ikinci bölüme geçtik ve aerobik kapasiteyi geliştirici uygulamalar yaptık. Günde üç idman yaptık. Son bölümde de oyun, çabukluk ve tempo iyileştirme üzerinde duruyoruz. Hazırlık maçıyla da bu süreç bitmiş olacak. Hiçbir sakatlığımız olmadı. Oyuncuların bu ritmi kaldırıp kaldıramayacakları noktasında tedirgindim”

Transfer bilgilendirmesi
Halilhodžić, bir basın mensubunun “İstediğimiz oyuncuları alamadık şeklinde bir açıklamanız oldu bunu biraz açıklar mısını” biçimindeki sorusunu şöyle cevapladı: “Bunu söylerken Türkiye içinden istediklerimizi alamadık demek istedim. Farklı isimler almayı arzuluyorduk ama bu oyuncular hem pahalı çıktı, hem de kulüpleri bırakmadı. Yurtdışından ilgilendiğimiz oyuncular ise Trabzon’a gelmek istemedi. Aramıza katılan Fatih’in tecrübesi ve Türk futbolunu iyi bilmesi bize katkı sağlayacak. Şu anda tam istediğimiz fiziksel formda değil ama maç eksiği olduğu için normaldir. Gerçek formuna ulaşması için çalışması lazım. Stepanov 6-7 aydır izlediğmiz bir oyuncuydu. Hem kasetlerini hem de maçlarını çıplak gözle izledik. Onunla ilgili bütün bilgiler çok olumlu. Kendisiyle ilgilenen birçok kulüp vardı. Anderlecht ve Lokomotiv Moskova’yı reddetti. Trabzon’a geldi. Benimle çalışmak için geldi. Genç oyuncudur ve çok büyük potansiyele sahiptir. Uygun bir fiyatla Trabzonspor’un genç ve gelecek vadeden bir oyuncu kazandığını düşünüyorum. Yeni ortama nasıl uyum sağlayacağını bilmiyorum. Trabzonspor’da en büyük sorunlardan biri yabancıların uyum sürecini zor geçmesi. Umut ediyoruz ki yeni gelen oyuncular ve sonra gelecek olanlar daha öncekilere oranla iyi uyum sağlarlar. Yeni gelen Ahmet Şahin’i ise tanımıyorum”

Ömer Rıza’nın konumu
Yönetim kurulunun Ömer Rıza konusunda girişimlerini sürdürdüğünü belirten Boşnak çalıştırıcı, “Başka forvetler hedeflemiştik ama Ömer de bu alternatiflerden bir tanesiydi. Jun’un durumu da henüz netleşmedi ama yakın zaman içerisinde çözüleceğini tahmin ediyoruz.” dedi.