Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/8 12345678 SonSon
80 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 5 Haziran 2007 Tarihli Haberler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart 5 Haziran 2007 Tarihli Haberler

Mortgage için son gün
    05 Haziran 2007 Salı 10:38

Mortgage sistemine dahil olmak istemeyen, bu akşam mesai bitimine kadar bankalara dilekçe vermeleri gerekiyor. Bu dilekçeyi vermeyen kredi sahipleri ise otomatik olarak mortgage sistemine dahil olacak.

Bugüne kadar konut kredisi kullanmış olan tüketicilerin 5 Haziran tarihine kadar bankalarına ’Mortgage’a dahil olmak istemiyorum’ şeklinde dilekçeyle başvurması gerekiyor.
    Bankacılar, 2004 yılı ve sonrasında 4 yıl ve üzeri vade ile kredi kullanan tüketicilerin mortgage geçmelerini önerirken, tüketicilerin kullandıkları kredi, faiz ve vadelerine göre karar vermeleri gerektiğine dikkat çekiyor. Mortgage dahil olan mevcut krediler için yüzde 5 oranında Banka Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ve yüzde 2’ye varan erken kapama uygulanmayacağını hatırlatan bankacılar, mevcut kredilerin büyük bölümünün mortgage sistemine dahil olacağını tahmin ettiklerini ifade ediyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Meyvenin iyisini nasıl anlarız?
    05 Haziran 2007 Salı 10:30
    Tadına doyamadığımız karpuz, erik, kayısı, üzüm, kiraz ve domates gibi meyve ve sebzelerin iyisi nasıl anlaşılır?

Aldığı sebze ve meyve çürük çıkanlar dikkatlice okusun:

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen meyve ve sebze seçmenin inceliklerini anlattı.

KARPUZ: Karpuzun kabuğu parlak olmalı, olgunlaşmış bir karpuzun sapı ince, çehresi sararmış olmayacak. Hafif hafif vurulduğunda tok bir ses gelmeli.

ÇİLEK: Çileğin iyisi düzgün görünümlü olmalı. Olgunlaşmamış çileğin aroması az ve sert olur.

ÜZÜM: Üzümün sapı mutlaka yeşil olmalı ve beyaz üzüm biraz sarımsı görünmeli. Siyah üzüm de simsiyah olmalı. Üzümün sapı yeşil değilse taze değildir.

KAYISI: Kayısının kalitelisi görünümünden belli olur. Serttir, kızarıktır ve ele alındığında ağır olduğu hissedilir.

ŞEFTALİ: İyi şeftalinin ağzı kapalıdır. Ele alındığında görünümünden daha ağır olduğu hissedilmeli.

Girmen sebze alırken de dikkat etmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

PATATES: Patatesin çapa darbesi yememiş, kabuğu kendinden soyulabilen ve içi sarı olanı en lezzetlisidir.

DOMATES: Olgun domatesin tepe kısmının çevresinde hafif yeşil çizgiler olur.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hulki Cevizoğlu'nun hedefleri
    05 Haziran 2007 Salı 10:30
    Ankara İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurarak belgelerini veren gazeteci-yazar M.Hulki Cevizoğlu, yaşadığı bölge olan Ankara 1. Bölgeyi seçti.

Ceviz Kabuğu programının yapımcı ve sunucusu Hulki Cevizoğlu, milletvekili adayı oldu.

Cevizoğlu, bağımsız milletvekilliği adaylığı için şunları söyledi:

"Amacım, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini yaşatmak ve ülkemizin sömürgeleşmesini engellemek.
    Milyonlarca insanın toplandığı mitingler de bunun için yapılmıştı. Milyonlarca Türk, ‘tehlikenin farkındayız', ‘gerekeni yapın' derken, bu mesajların parti genel başkanları tarafından anlaşılmadığını –esefle- gördüm.
    Şimdi hepsi önünüze gelip, oy isteyecekler.
    Tüm partilerin genel başkanlarına açıkça sorunuz:
    1- AB'ye kesin olarak karşı mısın, değil misin?
    2- Erdoğan, Gül, Arınç dışında bir başka AKP'linin Cumhurbaşkanı olmasına 23 Temmuz'da evet diyecek misin, demeyecek misin?
    3- Çankaya'ya türbanın çıkmasını istiyor musun, istemiyor musun?
    4- PKK'nın bitirilmesi için kesin kararlı mısın, yoksa iki tane fazla milletvekili çıkarmak için bölücülüğü destekleyen kişilere sissizce evet diyecek misin?.
    Ben bu soruların yanıtlarını, kendi kendime AKP dışındaki partilerin genel başkanlarına sordum. Vicdanımda aldığım yanıt –ne yazık ki- beni doyurmadı. Ülkem için üzüldüm.
    İşte bu yüzden bağımsız olarak milletvekilliğine aday oldum… Allah utandırmasın."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

YSK aday listelerini inceliyor
    05 Haziran 2007 Salı 10:27
    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasi partilerin milletvekili aday listelerini incelemeye başladı. Siyasi partiler, YSK'nın belirttiği eksiklikleri 8 Hazirana kadar tamamlayacak.

Siyasi partiler, milletvekili aday listelerini dün saat 17.00 itibariyle YSK'ya teslim etti. Bağımsız aday olacakların il seçim kurullarına yapacakları başvurular da dün saat 17.00 itibariyle sona erdi.

YSK'ya sırasıyla Türkiye Komünist Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, AK Parti, Saadet Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Türkiye Partisi, Demokrat Parti, MHP, Bağımsız Türkiye Partisi ve CHP'nin milletvekili aday listeleri teslim edildi.

Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına, Adana'da 21, Ankara'da 42, Van'da 17, Ağrı'da 7, Hakkari'de 9, Siirt'te 11, Isparta'da 3, Balıkesir'de 11, Kütahya'da 6, Yalova'da 6, Samsun'da 10, Ordu'da 8, Amasya'da 3, Osmaniye'de 2, Aydın'da 8, Sakarya'da 7, Bitlis'te 8, Burdur'da 1, Diyarbakır'da 39, Şanlıurfa'da 22, Mardin'de 13, Gaziantep'te 9, Çorum'da 1, Bingöl'de 5, Erzincan'da 3, Iğdır'da 6, Kayseri'de 7, Niğde'de 2, Kırşehir'de 1, Mersin'de 23, Muş'ta 8, Tunceli'de 7, Hatay'da 12, Manisa'da 12, Antalya'da 20, Edirne'de 2, Kırklareli'nde 2, Tekirdağ'da 6, Afyonkarahisar'da 6, Batman'da 12, Çankırı'da 1, Rize'de 2, Sivas'ta 3, Kahramanmaraş'ta 11, Adıyaman'da 8, Kilis'te 2, Eskişehir'de 9, Bilecik'te 1, Tokat'ta 5, Zonguldak'ta 1, Bartın'da 2, Karabük'te 6, Düzce'de 2, Elazığ'da 3, Yozgat'ta 6, Uşak'ta 2, Denizli'de 9, Kocaeli'nde 16, Trabzon'da 12, Giresun'da 6, Gümüşhane'de 4, Artvin'de 2, Konya'da 17, Karaman'da 2, Aksaray'da 3, Bursa'da 25, Erzurum'da 12, Şırnak'ta 8, Kars'ta 4, Ardahan'da 1, Malatya'da 9, Çanakkale'de 5 ve Kastamonu'da 1 kişi bağımsız aday oldu.

SON SÖZÜ YSK SÖYLEYECEK
    YSK, siyasi partilerin aday listelerini inceledikten sonra saptanacak eksikliklerin tamamlanması için siyasi partilere bildirimde bulunacak. Siyasi partilerin, YSK'nın belirttiği eksiklikleri 8 Haziran Cuma gününe kadar tamamlamaları gerekiyor.

Milletvekili geçici aday listeleri, 10 Haziran Pazar günü radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de yayımlanacak. Aynı gün geçici adaylar, ilgili il seçim kurulu ve YSK'ca doğrudan incelemeye alınacak. Bu adaylara karşı yapılacak itirazlar da incelenecek.

YSK, istifa, itiraz veya inceleme üzerine adaylıktan çıkarılanlar nedeniyle ortaya çıkan aday eksilmelerinin tamamlanmasını 15 Haziran Cuma günü siyasi partilere bildirecek.

Milletvekili aday listelerindeki eksiklikler, ilgili siyasi partilerce tamamlanarak 17 Haziran Pazar gününe kadar YSK'ya bildirilecek.

Bağımsız adaylar da dahil tüm adaylarla ilgili son sözü YSK söyleyecek.

Kurul, milletvekili kesin aday listelerini 20 Haziran Çarşamba günü radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edecek.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Umre sonrası tanga giyecek mi?
    05 Haziran 2007 Salı 10:27
    Sibel Can Umre'den döndü. Gazeteciler boş durur mu? Fırsatı kaçırmamışlar ve ayağının tozuyla gelen şarkıcıya tanga giyip giymeyeceğini sormuşlar.

Sibel Can'ın cevabı "O başka, bu başka" olmuş. Sabah yazarı Özay Şendir işte bu soru ve cavaba takıldı. Umre dönüşü yaşanan bu gariplikleri yazar, Sorana mı kızmak lazım yoksa yanıtlayana mı? diye düşündü.

Kutsal mekan dönüşü yaşanan keşmekeşe yazarın bakışı şöyle:

"Bir başka yerde bir başka soru ve başka cevap... Sibel Can bu kez de "Artık şarkılarımı daha keyifle söyleyeceğim" demiş.

Kutsal bir mekândan döndüğünüzde size sorulan ilk soru "Denize neyle gireceksiniz?" ise bu ülkede ünlü olmak zor demektir.
    Kutsal mekândan dönen bir ünlünün ilk sözleri 10 gün sonra çıkacak albümü ve "Artık daha keyifle şarkı söyleyeceğim" ise bu ülkede gazeteci olmak zor demektir.
    Galiba en zoru ise tüm bu keşmekeşe seyirci kalan vatandaşlar olmak... "

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Abdüllatif Şener iş arıyor!
    05 Haziran 2007 Salı 10:51
    Siyaset dünyasında adı "doğrucu davuta" çıkan Abdüllatif Şener, "politikaya onurlu bir mola" verdi. Şimdi önüne bakıyor. Aklındaki tek mesele "geçimini nasıl temin edeceğine" yönelik...

Sabah'tan Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Şener, önce mevcut siyasetle ilgili bir değerlendirme yapıyor. Şener'in "bunu bile söylememem gerek" dediğini tespit şu; "Siyasette büyük boşluk var. Ama bu demek değil ki benim ileriye dönük siyaset hesabım var da onun için söylüyorum. Bu cümleyi bile söylememem gerekirdi. Hepsi bu kadar..."

Geçim planı yapıyor

Siyaseti bıraktıktan sonra geçim meselesine kafa yormaya başlayan Şener, "Şu an bireysel düşünüyorum. Nasıl geçineceğimi; geçimimi nasıl sağlayacağımı planlıyorum" diyor.

"Durumunuz bu kadar zor mu?" sorusuna Şener gülerek şu yanıtı veriyor; "Geçen hafta siyaseti bıraktığımı, üniversiteye dönme kararı aldığımı açıklamıştım. Bu açıklamama rağmen henüz herhangi bir üniversiteden teklif almadım. Bana 'Gel bizde ders ver' diyen yok."

"Siyaset kanıma giremedi"

"Siyaset bir kez kana girdi mi kolay çıkmaz" sözü hatırlatıldığında ise Şener, "Siyaseti 16 yıldır kanıma hiç sokmadım ki; onun için bırakmam kolay oluyor. Eşim 'Senin duyguların bizdeki standartların dışında Latif...' diyor" dedi.

"Saz çalmak istiyorum"

Üniversitede vereceği derslerin yanı sıra boş zamanının çok olacağını belirten Şener, yarım kalan bir hevesinin peşine düşme niyetinde: "Bir Sivaslı olarak atladığım en önemli özellik saz çalamamam. Belki yeniden yakalar, saz çalmayı öğrenirim." //

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İkinci Feldkamp dönemi
    05 Haziran 2007 Salı 10:25
    Galatasaray'da yönetim içinde yaşanan büyük direnişe rağmen ikinci Karl Heinz Feldkamp dönemi başladı. Önceki gece İstanbul'a gelen 74 yaşındaki Alman teknik adam dün sabah Florya'ya giderek Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'le bir araya geldi. Feldkamp akşam da Florya'da yapılan yönetim toplantısına katılarak projelerini anlattı.
    Ancak Kalli'ye karşı oldukları bilinen çok sayıda yönetici toplantıya katılmayarak, Başkan Özhan Canaydın ve Başkan Yardımcısı Adnan Polat'ı protesto etti. Şükrü Ergün ise Florya'ya istifa mektubunu göndererek, yönetimdeki görevinden ayrıldığını bildirdi.

Polat'a sert tepki
    Ergün'ün istifa dilekçesinde çok sert ifadeler kullandığı öğrenildi. Özellikle Adnan Polat'ı eleştirdiği öğrenilen Şükrü Ergün'ün, "Galatasaray'ı kendi şirketi gibi yönetiyor. Ben bu ortamda çalışamam" diyerek tepkisini dile getirdiği kaydedildi. Şükrü Ergün'ün yazdığı istifa mektubunun Başkan Canaydın tarafından gizlenmesine rağmen kulübün bu olayla çalkalandığı bildirildi.

Gürsoy da bırakabilir
    Feldkamp'a ve getiriliş şekline karşı olan Ali Gürsoy, Cengiz Özyalçın, Engin Akçakoca, Celal Gürcan, Fatih Gökşen ve Atilla Kınay, toplantıya katılmadı. Ali Gürsoy'un birkaç gün içinde istifa edeceği diğer üyelerin de görevlerinden ayrılabilecekleri kaydedildi.

Yönetim toplantısında Başkan Canaydın, Adnan Polat, Semih Haznedaroğlu, Mehmet Helvacı, Tunca Hazinedaroğlu, Haldun Üstünel, Işın Çelebi ve Ahmet Dedehayır hazır bulundu. Başkan Canaydın üç saat süren toplantının ardından Adnan Polat'la medyanın karşısına çıkarak, Feldkamp'ın teknik direktörlük görevine getirildiğini söyledi, "Hocamız Feldkamp'tır. Camiamıza hayırlı olsun. Her şey süt liman devam eder" dedi.
    Bugün saat 11.00'de Florya'da basın toplantısı düzenleyecek olan Feldkamp'ın yardımcılıklarına Ahmet Akcan ile kulübün alt yapı antrenörlerinden Burak Dilmen getirildi. İyi derecede Almanca bildiği için tercih edilen eski futbolcu Dilmen'in, Feldkamp tarafından bir süre deneneceği ifade edildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Böyle hamile görülmedi!
    05 Haziran 2007 Salı 10:22
    İngiliz Emily Barton’u hamileyken görenler, onun en az üçüz doğurmasını bekliyordu. Ancak, Emily’nin karnında bebek değil su vardı.

30 yaşındaki anne, oğlunu doğururken çok zorlandı. Bob ve Emily Barton çifti, ilk bebeklerini beklediklerinde çok büyük mutluluk yaşadıklarını ancak Emily’nin giderek şişen karnı yüzünden hamilelik döneminin kabus haline geldiğini söyledi.

Emily, hamileliğinde tam 45 kilo aldı. Kalp rahatsızlığıyla doğan bebek, ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Çalışma ortamlarımız nasıl olmalı?

İyi haftalar sevgili İnternethaber okuyucuları,
    Soğuğunu çok da hissetmediğimiz kış mevsiminden çıktık, havalar ısındı ve herkez yavaş yavaş tatile gitmeye başladı. Evet kar kıyamet görmedik ama hepimiz yorulduk bütün kış ve dinlenme zamanımız geldi.

İş hayatlarında hepimiz neden bu kadar çok yoruluyoruz diye düşünecek olursak; Erken kararan hava yani güneşi az görmemiz, yoğun stres, ayağımızın suya ve toprağa basamaması, çok zaman sağlıklı olmayan ofis/çalışma ortamları vb kış yorgunluğunun temel sebepleri olarak sıralanabilir. Tabi daha sayabileceğimiz çok sebep var.

Ben bu sebeplerin içinden ofis ortamlarında çalışma koşulları üzerinde durmak istiyorum bugün. Ancak mevcut sorunları ya da eksikleri değerlendirmek değil de daha iyi daha sağlıklı iş ortamları için birkaç öneride bulunmak istiyorum.

Mesai saatleri mümkün olduğu kadar erken başlamalı ve erken bitmeli,

Çalışma süreleri 8 saati geçmemeli,

Bir saat öğlen yemeği ve iki çay molası olmalı,

Fazla mesai olacağı çalışanlara son dakikada değil en geç öğlen saatine kadar bildirilmeli,

Çalışma saatleri "zaman çalıcı" dediğimiz gereksiz telefon, mail trafiği, sık sigara molalarından vb uzak tutulmalı,

İş ve zaman planlamaları yapılmalı ve bunlara uyulmalı,

Gün içinde en az iki kere temiz hava ile çalışma ortamının havası değiştirilmeli,

Çalışma ortamında sigara içilmemeli,

Ortamın aydınlatması çok uygun olmalı,

Benzer şekilde çalışma ortamının ısısı ne çok sıcak ne de soğuk olmamalı, çalışma şekline uygun olmalı,

Çalışma ortamları kişiye sakinlik ve güven duygusu veren mavi ve yeşil renkler tercih edilmeli,

Fonda rahatlatıcı, enstrümantal müzik olmalı,

Özellikle çalışma masa ve sandalyesi çalışana uygun ergonomik olmalı ki duruş bozuklukları ve ağrılar olmasın. Şöyle ki;

* Sandalyeler kişinin 90 derece dik oturmasına izin verecek şekilde,
    *
    Masa yüksekliği çalışanın oturduğu zaman tam dirsek hizasında olmalı,

Bilgisayrın mouse'u dirsekle 90 derecelik açıda tutulmalı ve yaklaşık 20 dakikada bir dirsek bilek dinlendirilmeli,

Çalışırken bişeyler yenilmemeli,

Mümkünse ortamda yeşil yapraklı bitki bulunmalı,

Gün içerisinde ortalama 1-1,5 litre su içilmeli,

Öğlen yemekleri dengeli ve besleyici olmalı, daha da önemlisi güne mutlaka kahvaltı ederek başlanmalı,

Oturarak çalışanlar gün içinde birkaç defa (ilk yazılarımda değinmiştim) kan dolaşımını arttırmak için kol, bacak ve sırt ofis egzersizi yapmalı,

Özellikle birlikte çalışılan ortamlarda, açık ofislerde yüksek sesli çalan telefonlar, bağırarak konuşmak, ayrı ayrı müzikler vb gürültü kirliğine izin verilmemeli.

Bu yazdıklarım pekçok iş kolu, çalışma şekli ve ortamı olduğu göz önünde bulundurularak yapılan genellemelerdir. Günümüzün üçte birini iş yerlerimizde geçirdiğimizi düşünürsek, sağlıklı çalışma ortamının hayatımızdaki önemi biraz daha ön plana geçmelidir.

Hepinize sağlıklı çalışma hayatları dilerim.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Devler M.Unitedli oyuncu için sırada
    05 Haziran 2007 Salı 10:13
    Manchester United'de forma giyen defans oyuncusu Gabriel Heinze, Real Madrid ve Barcelona'nın kendisiyle anlaşmak için mücadele içinde olduklarını söyledi.

Heinze'nin Manchester'deki geleceği son günlerde spekülasyon konusu oldu. Arjantin Milli Takımı oyuncusu, Alex Ferguson'un ekibinde ilk 11'de başlama şansı bulamıyor ve Premier Lig şampiyonundan ayrılması bekleniyor.

İspanya'dan gelen haberlere göre, Roberto Carlos'un boşluğunu doldurmak isteyen Real Madrid'in Heinze'yle en fazla ilgilenen kulüp olduğu iddia ediliyor.

Arjantinli oyuncu ise Copa America'nın bitiminden önce bir karar vermeyeceğini söyledi. Heinze şöyle devam etti: '' Milli maçlar bittiğinde nerede oynayacağıma bakacağız. Madrid mi yoksa Barcelona için mi oynayacağımı bilmiyorum.''

Heinze'nin kardeşi ve menajeri Sebastian ise Real Madrid'in dışında Barcelona ve Juventus'un da kardeşiyle ilgilendiklerini söyledi.

Kaynak: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Sayfa 1/8 12345678 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri