Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
80 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 5 Haziran 2007 Tarihli Haberler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Akdeniz'de deprem
    05 Haziran 2007 Salı 15:57
    Akdeniz’de 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

    Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 13.57’de Akdeniz’in 94 kilometre derinliğindeki depremin büyüklüğü, 4.3 olarak ölçüldü.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Söz verdi asfaltı döktü
    05 Haziran 2007 Salı 15:53
    Halkı bilgilendirmek amacıyla Tahtakale Mahallesinde düzenlediği toplantıda mahalle halkına asfalt sözü veren Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, sözünü yerine getirdi.

    Bugüne kadar Avcılar’a yapılan ve yapılacak hizmetleri sinevizyon vasıtası ile ilçenin 10 mahallesinde düzenlediği toplantılarla halka anlatan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, geçtiğimiz günlerde gittiği Tahtakale mahallesinde vatandaşlar sokaklarına asfalt isteyince “Söz sokaklarınızı 10 gün içerisinde asfaltlayacağım” demişti.

    Vatandaşa verdiği sözün her zaman arkasında duran Başkan Değirmenci bu sözünü de geçtiğimiz hafta sonu yerine getirerek, Tahtakale mahallesinin tüm sokaklarını asfaltlamaya başladı.
    Sokakların asfaltlanma törenine katılan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, “Kimse depremden çıkmış bir ilçenin bu kadar kısa bir sürede yeniden yıldızının parlayacağını düşünemezdi, biz inandık, sizlerde inandınız ve bu gün ilçemiz Türkiye’nin parlayan yıldızı haline geldi” dedi.
    Kendisinin halk ile iç içe olduğunu belirten Değirmenci, “Bizim belediyecilik anlayışımız oturduğumuz yerden yönetmek değil, sorunları yerinde görerek tespit etmek ve ona göre çözüm üretmektir” dedi.

    Tahtakale Mahallesinde yıl sonuna kadar asfaltlanmadık cadde ve sokak kalmayacağını belirten Başkan Değirmenci, vatandaşların sorunlarını beraberindeki kurmay heyetine kaydettirerek tüm sorunların derhal yapılması için talimat verdi.
    Tahtakale mahallesi karşısında dünyanın en büyük konut projesine başlandığını ve burada ikinci bir Avcılar olacağını da vatandaşlara anlatan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Ispartakule konutlarının hızla yükseldiğini söyledi. Avcılar Belediyesi’nin Ispartakule konutlarıyla ilgili koordinatörlük görevinin bulunduğunu dile getiren Değirmenci, bölgedeki emlak rantçılarına dikkat edilmesi gerektiğini de belirtti.

    Tahtakale Mahallesi’nde oturan sakinlerin ellerindeki gayrimenkulları satmamaları konusundaki uyarılarını yineleyen Değirmenci, TOKİ’nin Tahtakale mahallesi karşısında yapmakta olduğu 45 bin konutluk Ispartakule evleri olduğunu hatırlatarak, “Bunun planı bayındırlık bakanlığının talimatıyla yapıldı. O bölgede 3194 sayılı imar yasasına aykırı yapılmış binalar var. Bu binaların yerleri de satın alınacak. Tahtakale Mahallesi bu proje sayesinde önemli yapılaşma içinde olacak. Oradaki vatandaşlarımıza da çağrım evlerini sakın satmamalarıdır. Çünkü o bölge çok değerlenecek. Evleriniz çok para edecek” dedi.

    Yapılacak olan Ispartakule konutlarının aslında dev bir şehir oluşturacağını da dile getiren Değirmenci, “Buraya 200 bin kişinin gelmesini hedefliyoruz. Tabi böyle bir şehrin ihtiyaçları olan yapıları da yapacağız. Okullar sağlık merkezleri, spor tesisleri, gezinti alanları yapılacak. Tüm bunlardan siz Tahtakale halkı da yararlanabilecektir” diye konuştu.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Daha iyi bir çevre için yürüdüler
    05 Haziran 2007 Salı 15:17
    Beyoğlu Belediyesi 150. yıl etkinlikleri çerçevesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü, Çevre Koruma Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyor.
    5 Haziran Dünya Çevre Günü, Çevre Koruma Haftası’nda gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde 4 Haziran 2007 Pazartesi günü İstiklâl Caddesinde yapılan çevre yürüyüşüne ilçedeki okullardan yüzlerce öğrenci katıldı.

    Galatasaray Meydanında İlçe okullarından yüzlerce öğrenci, öğretmenlerin, doğaseverlerin, çevreci kişi, kuruluşlar, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve halkın katılımıyla yapılan yürüyüş Taksim Meydanında son buldu. Yürüşüy sonrası konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan “ Gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakabilmek için acele edilmeli. Bu noktada çevre kirliliğinin önlenmesi, mevcut yeşil alanların ve hayvanların korunması ve çoğalması için çaba sarf edilmesi gerekmektedir. Su insanoğlunun yaşam kaynağıdır. Evlerden, ticaret ve sanayi kuruluşlarından kaynaklanan kanalizasyon atıklarıyla sularımız, denizlerimiz kirlenmekte ve kirletilmektedir. Tüm bunların yanında küresel ısınma günümüzün en önemli sorunu olarak karşımızda durmaktadır.

    5 Haziran Dünya Çevre Günü Çevre Haftası’nda AKAD, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Çevre Konseyi Federasyonu, İSKİ, Grup Doğayla Barış Çevre Eğitim ve Sanat Derneği ile ortaklaşa bir dizi etkinlik hazırladık. Bugün yaptığımız çevre yürüyüşünün ardından yarın “Küresel Isınmanın Önlenmesi” konulu bir panel gerçekleştireceğiz. Etkinliklerimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından okul öğrencileri hazırladıkları gösterileri sergilediler.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Liste dışı kalanlar işine dönüyor
    05 Haziran 2007 Salı 15:07
    3 Kasım 2002 seçimlerinde İzmir, TBMM'nin CHP sıralarına 16 milletvekili gönderdi. Hakkı Akalın'ın istifasıyla sayıları 15'e düşen vekillerden Muharrem Toprak da lideriyle arası iyi olmadığı için bu seçimde aday olmadı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, aday olan 14 vekilden 7'sini liste dışı bıraktı.

    Ali Rıza Bodur, Enver Öktem, Hakkı Ülkü, Sedat Uzunbay, Türkan Miçooğulları, Vezir Akdemir, Yılmaz Kaya seçimden sonra eski milletvekilleri olacak. Liste dışı kalan vekiller, Baykal'a kırgın olmadıklarını, seçimde parti için çalışacaklarını söyledi.

    Aday olamayan vekiller, her ay 3 bin 500 YTL emekli maaşı almanın yanı sıra geçimlerini sağlayabilmek için eski işlerine dönecek. Avukat olan Yılmaz Kaya, siyasetten kopmayacağını, ancak adliye koridorlarında koşturmaya devam edeceğini belirtirken, kimyager Türkan Miçooğulları ise çalışmayı düşünmediğini, emekli maaşı ve dişhekimi eşinin geliriyle rahatlıkla geçinebileceklerini, aktif siyasete zaman ayıracağını söyledi.

    Partinin her görevinin kutsal olduğunu vurgulayan elektrik mühendisi Sedat Uzunbay, İzmir'de mesleğini yapacak. Enver Öktem ise Ankara'daki restoran zincirlerinin başına geçecek. Vezir Akdemir kapısına kilit vurduğu şantiyelerini açarak, kooperatif yapmayı sürdürecek. Hakkı Ülkü, Aliağa, Çiğli ve Menemen'deki Turkcell abone merkezlerini işletecek. Ekonomist Ali Rıza Bodur ise emekli milletvekilliği maaşının keyfini sürecek.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •