Bilgisayarýný kapatan kiþiyi öldürdü

Ýnternetteyken bilgisayarýný kapatan kafeterya sahibini öldüren Adnan Özdemir adlý kiþi, korkunç cinayeti anlattý...

ADANA'da internet kafe iþletmecisi 63 yaþýndaki Ali Öðel'i kulaðýný kesip 14 yerinden býçaklayarak öldürdüðü iddia edilen 23 yaþýndaki Adnan Özdemir, ömür boyu hapis cezasý istemiyle yargýlanmaya baþladý. Özdemir, ifadesinde “Ýnternetteyken bilgisayarýmý kapattý ‘Senin baban yok mu? Bu saatte burada ne geziyorsun?’ diyerek beni kovdu. Tartýþtýk. Bana býçak çekti. Býçaðý elime geçirdim. Sonrasýný hatýrlamýyorum” dedi.

Toros Mahallesi'ndeki Ýncebay Ýnternet Kafe'nin sahibi Ali Öðel'i 28 Ocak'ta öldürdükten bir gün sonra olay yerine gidip inceleme yapan polislerce þüpheli görülüp yakalanarak tutuklanan Adnan Özdemir, Adana 3'üncü Aðýr Ceza Mahkemesi'nde hakim karþýsýna çýktý. Olay günü alkollü olduðunu belirten Özdemir, Öðel'i nasýl öldürdüðünü hatýrlamadýðýný söyledi. Ýþsiz olduðunu belirten Özdemir, bilgisayarýn kapatýlmasý üzerine internetçi ile aralarýnda tartýþtýklarýný iddia ederek cinayet anýný þöyle anlattý:

“Ýnternetteyken bilgisayarýmý kapattý. Neden bilgisayarýn kapatýldýðýný sorunca, ‘Senin baban yok mu? Bu saatte burada ne geziyorsun?’ diyerek beni kovdu. Eve giderken arkadaþým Mehmet, internet borcumu ödememi söyledi. Geri gittiðimde internetçi elindeki bozuk paralarý bana uzatýp ‘Al bunlarý evine git’ dedi. Bunun üzerine tartýþtýk. Bana býçak çekti. Býçaðý elime geçirdim. Sonrasýný hatýrlamýyorum. Ertesi gün öðleye doðru kafeye gittiðimde internetçinin öldüðünü söylediler. Polis Adnan diye birini arýyordu. Baþka birini Adnan diye yakalamak isterlerken Adnan olduðumu söyledim beni yakaladýlar.”

Öldürülen internetçinin eþi 53 yaþýndaki Gülten Öðel, sanýktan þikayetçi olup, eþinin gasp amacýyla öldürüldüðünü iddia ederek, “Olaydan sonra eþimin cebinden 15 YTL para çýktý. Kasada para yoktu. Eþimin cüzdaný, kredi kartlarý ve kimliði bir parkta bulundu. Eþimi bir kiþi deðil bir kaç kiþi gasp amaçlý olarak öldürdü” dedi.

‘SANIÐIN KULLANILDIÐINI DÜÞÜNÜYORUM’

Ýnternetçinin oðlu 37 yaþýndaki Ýbrahim ise babasýnýn baþka bir nedenle öldürülmüþ olabileceðini savunarak, “Babamýn öldürülmesinde sanýðýn kullanýldýðýný arkasýnda baþka kiþilerin olabileceðini düþünüyorum. Sanýk 3 yýldýr kafeye gelip giden biri. Babamla diyaloglarý iyiymiþ. Babam üzerinde ya da çekmecesinde býçak taþýmaz. Babam kimseye hakaret edecek insan deðildir” diye ifade verdi.

Duruþma, sanýðýn olay günü yanýnda bulunan arkadaþý Mehmet Tekelier ile diðer tanýklarýn dinlenmesi için ertelendi