Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/5 İlkİlk 12345 SonSon
50 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: 9.6.2007 Tarihli Haberler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İclal Aydın aldatıldı
    09 Haziran 2007 Cumartesi 08:53
    Geçtiğimiz yıl Tuna Kiremitçi ile evlenen, beş ay sonra da Kiremitçi'yle yolları ayrılan İclal Aydın, ünlü yazarın eski eşi Yasemin Kiremitçi ve oğullarıyla birlikte fotoğraflarının gazetelerde çıkması üzerine sessizliğini bozdu.

Aydın, "Canım çok acıyor, çünkü aldatıldım" dedi.Beş aylık evlilikten sonra boşanmak için mahkemelik olan Tuna Kiremitçi ile İclal Aydın cephesinde sular durulmuyor. Ayrılık kararı sonrası Kiremitçi'nin eski eşi Yasemin Hanım'a döndüğü haberlerini gazetelerde okuduğunda inanmadığını söyleyen Aydın, "Ben de açıkçası gazetelerden okudum. Tuna Bey, birkaç hafta önce bir mektup yolladı bana, döndüğüne dair. Ben de böylelikle öğrendim. Gazetelerin yazdıkları doğruymuş meğer" dedi.

Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Bu süre içinde 6-7 kilo verdim. Kişisel talihim adına söyleyebilirim ki çok büyük bir talihsizlik oldu. Şunu sordum kendime; başıma bunlar niye geliyor? Benim onu sevdiğim kadar onun beni sevmesi değil de, sonuç olarak eski eşine geri döndü. Demek ki öbürü daha büyük bir aşkmış. Benim de sorumluluklarım var. Bir ailem, bir çocuğum, bugüne kadar kolay getirmediğim bir kariyerim var. Çok utandım bir süre. Yani insanların yüzüne nasıl bakacağım diye düşündüm. Sonra fark ettim ki aslında utanması gereken ben değilim..."

Yaşadıklarını anlatırken gözleri dolan Aydın sözlerini, "Yine de herkesin canı sağolsun demek isterim, ama canım o kadar yanıyor ki daha bir şey diyemiyorum" diyerek tamamladı. İclal Aydın, "Bu yaşadıklarım bana çok büyük bir ders olsun" dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bazı eski ANAP'lılar listede
    09 Haziran 2007 Cumartesi 08:51
    Genel seçimlerde Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Elazığ'dan aday olurken, bazı eski ANAVATAN'lılar da DP listelerinde yer buldu. Dün gece yarısı Yüksek Seçim Kurulu'na verilen milletvekili aday listelerinde DP lideri Ağar Elazığ'dan aday oldu.

Milletvekili seçimlerinde aday olmayacağını açıklayan Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün yerine ANAVATAN kökenli Avrupa Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Aydın Yardımcı, DP'deki görevlerinden istifa eden ve adaylıktan çekilen DP eski Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük'ün yerine ise DP Genel Başkan Yardımcılarından Çağrı Erhan aday gösterildi.

İlk listede boş bırakılan İzmir'de 1. bölge birinci sıraya eski bakanlardan Işılay Saygın, 2. bölge birinci sıraya ise İzmir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura yerleştirildi. İlk listede Ankara 2. bölge 1. sıradan aday gösterilen, daha sonra adaylıktan çekildiğini açıklayan DP Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz'un yerine, Genel Başkan Yardımcılarından Süleyman Tuluğ Ok aday gösterildi. DP Genel Sekreteri Kamil Turan, Gaziantep 1. sıradan aday olurken, DP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan da Sakarya 1. sırada yer aldı.

ESKİ ANAVATANLILAR DA ADAY

Eski ANAVATAN'lı bakanlardan İlhan Aküzüm Kars'tan milletvekili adayı olurken, ANAVATAN eski milletvekili Şamil Ayrım, Iğdır'dan aday gösterildi. Eski MHP'li bakanlardan Hüsnü Yusuf Gökalp, Sivas 1. sıradan, eski Refah Partili bakanlardan Arif Ahmet Denizolgun ise Antalya 1. sıradan listede yer aldı. Gazeteci Suna Şükran Vidinli, Samsun 1. sıradan, MKYK üyesi Mehmet Orhan Kesikoğlu Eskişehir 1. sıradan aday gösterildi.

Erzincan'dan İl Başkanı Ahmet Korkmaz, Kayseri'den de il Başkanı Mustafa Eraslan 1. sıradan aday gösterildiler. Van'dan Ertuşi aşireti lideri İskender Ertuş aday olurken, seçimlere bağımsız olarak gireceğini açıklayan Kamer Genç, ilk listede yer almasına rağmen, son listeden çıkarıldı. DP listesinde, Burdur 2. ve 3. sıra, İzmir 2. bölge 11. sıra boş bırakıldı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

CHP adaylarına nazar değmesin
    09 Haziran 2007 Cumartesi 08:48
    Milletvekili adayları Yaşar Ağyüz, Akif Ekici, Hasan Öztürkmen, Mehmet Gökdağ, İrfan Kaplan, Lütfü Demir, Mahmut Kozbaş, Cahit Çirkin, Nerin Türkmen ve Müslüm Uzun'un başlarında tütsü otu yanan tepsi dolaştırıldı. Adaylar tütsücüye bahşiş verdi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Carlos'a karşı Figo harekatı
    09 Haziran 2007 Cumartesi 08:44
    Galatasaray'ın ilk olarak geçen yıl almaya çalıştığı dünyaca ünlü yıldız Luis Figo için girişimler tekrar başlatıldı. Fenerbahçe'nin Roberto Carlos'u transfer etmesi sonrası bir bomba patlatarak taraftarının gönlünü almak isteyen sarı-kırmızılıların, şartları zorlayarak iyi bir teklifle Portekizli futbolcunun karşısına çıkacağı öğrenildi.

35 yaşındaki oyuncunun, bu sezon kesin olarak İnter'den ayrılma kararı alması ve Arap ülkelerine gitmek istememesi ise Cimbom'un en büyük kozu olacak. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in mayıs ayında Portekizli futbolcunun menajeriyle yaptığı ön görüşmenin de olumlu geçmesi G.Saray'ı ayrıca umutlandırıyor.

MALİYETİ 3.5 MİLYON EURO
    Galatasaraylı yöneticiler, Luis Figo'nun 10 numara mevkii için uzun süredir aranan kan olacağı görüşünde. İlerlemiş yaşı nedeniyle Türkiye'ye gelmeyi kabul edeceği düşünülen Figo'nun maliyetinin sezon başına 3.5 milyon euroyu bulması sarı-kırmızılıları zorlarken, yine de bu transferi bitirmek için ellerinden geleni yapacakları öğrenildi.

Yaşar Yalçın/Sabah

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Öğrenciler kaç net yapmalı?
    09 Haziran 2007 Cumartesi 08:42
    OKS'ye hazırlık uzmanlarının bu soruya verecekleri kesin yanıtlar yok.

Hedeflenen okula girmek için gereken net sayısı, sınava giren tüm öğrencilerin başarı durumuna göre değişecek bir rakam. Ancak geçmiş 2 yılda okulların aldığı öğrencilerin yaptığı net sayıları bir fikir verebilir.

Buna göre geçen yıl Anadolu Liseleri arasında en yüksek puanlı okul olan Galatasaray, birinci yerleştirmede yaklaşık 92 net yapan öğrencileri kabul etti. Tabloya bakıldığında Anadolu Lisesi'ne girmek için 100 soruda en az 55 net yapmak gerektiği anlaşılıyor.

OKS uzmanlarının geçen yılki tablolara bakarak verdikleri rakamlara göre de fen liselerini kazanabilmek için 80, öğretmen liseleri için 52, sosyal bilimler liseleri için de en az 61 net doğru yanıta ihtiyaç var.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Askerin çağrısı sivil lince yol açar
    09 Haziran 2007 Cumartesi 08:34
    Sivil toplum örgütleri, Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklanan 'teröre karşı kitlesel karşı koyma refleksi' talebine endişeyle yaklaştı. İnsan Hakları Ortak Platformu, Genelkurmay'ın açıklamasıyla halkın sokağa çıkmaya kışkırtıldığı belirtilerek, "Bunun büyük linç ve saldırı olaylarına neden olması hiç de uzak bir ihtimal değil." dedi.

Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi'nin oluşturduğu İnsan Hakları Ortak Platformu'ndan yapılan açıklamada, 'Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan basın açıklamasının, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları açısından kabul edilemez olduğu' görüşüne yer verildi.

Açıklamada, 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin beklentisi; bu tür terör olaylarına karşı, yüce Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksi göstermesidir' denilmek suretiyle son derece tehlikeli ve sonuçlarının nereye varacağı belli olmayacak şekilde, halk sokağa çıkmaya kışkırtılmaktadır. Bunun büyük linç ve saldırı olaylarına neden olması hiç de uzak bir ihtimal değildir."

Demokratik hukuk devletinde, TSK'nın en üst komuta kademesinin böyle bir açıklama yapma hak ve yetkisinin olmadığının vurgulandığı sivil toplum bildirisinde, şu görüşler dile getirildi: "Bu açıklamadan sonra birtakım gruplar 'terörle mücadele ediyoruz' diyerek, demokrasi ve hukuk devletini savunanlara ya da kimlikleri nedeniyle linç girişimlerinde bulunur ve saldırılar gerçekleştirirlerse hangi kişi ve kuruluşlar sorumlu olacaktır?"

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ağar bütünleşmede iddialı
    09 Haziran 2007 Cumartesi 08:19
    Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisi ile ANAVATAN’ın birleşme kararının “bütünleşme projesi” olduğunu belirterek, “Bu bir bütünleşme projesidir. Bütünleşmeyi iki partinin listede yer kapma işine çevirmek isteyenler bu büyüklüğü göremiyorlar” dedi.

Ağar, ANAVATAN’ın seçime kendi adıyla ya da DP listelerinden katılmama kararının ardından yazılı bir açıklama yaptı. “DP ateşinin alevlenmesi, DYP ve Anavatan Partisi’nin öncülüğü ve önderliği ile olmuştur” diyen Ağar, şunları söyledi:

“DP’liler olarak artık birleşme, ayrılma, istifa, katılma konularını ne konuşmak ne düşünmek istiyoruz. Milletin sorunları birleşme, bölünme, transfer, dedikodu, itişme, kakışma konularından çok daha önemlidir. Bu bir bütünleşme projesidir. Bütünleşmeyi iki partinin listede yer kapma işine çevirmek isteyenler bu büyüklüğü göremiyorlar.”

KARDEŞİM MUMCU MAKAM BEKLEMEDEN KATKI VERDİ
    Sözlerini “Kardeşim Erkan Mumcu’ya teşekkür ediyorum. Hiçbir makam ve mevki beklemeden bütünleşmeye ‘evet’ dedi, katkı verdi” diye sürdüren Ağar, mevcut hukuki şartlar ve Yüksek Seçim Kurulu kararının “bütünleşmenin listelerde yapılmasını” engellediğini belirtti. Ağar, “Ancak biz kararlılıkla bu yolda yürüyoruz. Süreci seçimlerin hemen sonrasında milletin demokrasi şöleni haline getireceğimiz bir büyük kongre ile taçlandıracağız” dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kuyruklu yıldızların gösterisi galeri
    09 Haziran 2007 Cumartesi 08:11

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ayakkabıyı giyemeden şehit oldu
    09 Haziran 2007 Cumartesi 08:02
    Siirt'te mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Tolga Kargıoğlu'nun babasıyla son görüşmesinde 'çok güzel bir ayakkabı' istediği öğrenildi. Kargıoğlu, ayakkabıyı giyemeden şehit oldu.

Aynı patlamada şehit olan Jandarma Komando Er Tolga Kargıoğlu'nun evi taziyeye gelenlerle dolup taşıyor. Baba Cihangir Kargıoğlu, oğluyla sürekli telefonda görüştüklerini ifade ederek, "Sabah da annesiyle konuşmuş, "Anne, babam bana çok güzel bir ayakkabı alsın." demiş. Sonra bana da telefon etti.
    Ben de "Yeter ki sen bitir gel askerliği, alırız oğlum' dedim. Kısmet olmadı." diye konuşuyor. Siirt'teki hain tuzakta şehit düşen Jandarma Komando Er Kadir Yalçın'ın nişanlı olduğu ve askerlik dönüşü hemen evleneceği öğrenildi. Anne Meryem Yalçın oğlunun haberi üzerine sinir krizleri geçirirken şehit evinin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Asker çağırdı, mitingler başlıyor
    09 Haziran 2007 Cumartesi 07:54
    Genelkurmay'ın gece yarısı bildirisinde dile getirdiği 'teröre karşı kitlesel eylem yapılması' çağrısı üzerine Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) miting yapma kararı aldı.

ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, tetörist saldırılarına ilişkin sorumluluk sahibi birinin yaptığı açıklama üzerine sivil toplum örgütlerini bir araya getirmek için harekete geçtiklerini açıkladı. Eruygur, "Biz, demokratik kitle örgütleri olarak dayanışmaya davet ediliyoruz. Bu açıklama üzerine sivil toplum örgütleri ile görüşmelerimiz sürüyor. Görüşmeler birkaç gün içinde sonuçlanacak." diye konuştu.

Eruygur, sivil toplum örgütlerinin üzerlerine düşen görevi yapacağını kaydetti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) öncülüğünde bazı sivil toplum örgütleri de miting düzenleme kararı aldı.

Cumhuriyet mitinglerinin öncüsü olan ÇYDD Başkanı Türkan Saylan, mitingin ayrıntılarının henüz netleşmediğini belirterek şunları söyledi: "En kısa zamanda İstanbul'da terörü tüm toplumca lanetleyecek bir sessiz miting yapma girişimleri başlatılmıştır."

Sayfa 2/5 İlkİlk 12345 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri