REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: Dünyanın en yüksek köprüsü(Millau köprüsü)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Dünyanın en yüksek köprüsü(Millau köprüsü)

İngiliz mimar Norman Foster tarafından dizayn edilen 2400 metre uzunluğundaki Millau Köprüsü, en yüksek noktasında 343 metreye ulaşıyor ve Eyfel Kulesi'ni 23 metre geçiyor. Yapımında on binlerce ton çimento ve çeliğin kullanıldığı köprü, sadece taşıt trafiğine açık olacak, yayalar kullanamayacak.

Fransa'nın Milla şehri yakınlarında yapılan dünyanın en yüksek köprüsü tam 3 yıllık çalışmanın ürünü. Yapıdaki kolonların uzunluğu 270 metreyi buluyor.

İki buçuk kilometrelik viyadük şeklinde yapılan köprünün amacı tatil sezonu bölgede yoğunlaşan trafiğin yükünü azaltmak. En son yapı teknolojilerinin kullanıldığı köprünün yapımında yüzlerce kişi görev aldı. Tarn vadisi üzerinde inşa edilen köprünün yapımında on binlerce ton çimento ve çelik kullanıldı.

Köprü en yüksek noktasında 343 metreye ulaşıyor ve Eyfel Kulesi'ni 23 metre geçiyor. Metal yapının toplam ağırlığı yaklaşık 36 bin ton. Çelik köprünün inşaatını 394 milyon Euro'ya finanse eden Eiffage firması 75 yıl boyunca da işletme hakkına sahip oldu.

İngiliz mimar Sir Norman Foster'ın imzasını taşıyan Millau Köprüsü, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından trafiğe açıldı. Köprü sadece taşıt trafiğine açık olacak. Yayalar kullanamayacak.

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bizdeki adana bahçedeki nurdağında bulunan viyadüklere çok benziyor oradan geçtim de irkilmemek elde değil
    :clap2:::present::puah:
    http://img117.imageshack.us/img117/731/cfv48319gq6.png
    türksün her zaman türklüğünü göster

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı mehmet07 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bizdeki adana bahçedeki nurdağında bulunan viyadüklere çok benziyor oradan geçtim de irkilmemek elde değil
    evet bende biliyorum onları...ama onlar 300 küsür metreyi bulmuyo sanırsam....:49: ..yalnız bu hakkaten mühendislik şaheseri....:45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bulletfromhell Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    evet bende biliyorum onları...ama onlar 300 küsür metreyi bulmuyo sanırsam....:49: ..yalnız bu hakkaten mühendislik şaheseri....:45:
    500 mt civarında diyorlar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

TAG Otoyolunda bulunan 14 viyadükten en büyüğü Nurdağı (Atatürk) Viyadüğü. 801,5 metre uzunluğunda 146 metre yüksekliğindeki viyadük Avrupa&nın 2. büyük viyadüğü olma özelliğini taşıyor. Atatürk Viyadüğü TAG Otoyolunun en zorlu geçişi olan Nurdağına inşa edildi. Toplam uzunluğu 5 bin 300 metre olan viyadüklerle birlikte 5 bin 200 metre tünel de TAG Otoyolunda bulunuyor. BOTAŞ ve NATO petrol boru hatları nedeniyle çalışma güçlüğü yaşanan kısımda inşa edilen Atatürk Viyadüğünün iki ayağı arasındaki mesafe 110 metre.
    Türkiyenin en fazla rüzgâr alan yöresinde inşa edilen viyadüğe seyir halindeki araçların rüzgârdan etkilenmemesi için çelik perdeler monte edildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

harika

Kullanıcı Bilgi Menüsü

gerçekten devasa görünüyor ben bile korktum
    hollandada nielopolis köprüsü var tam 180 metre o bunun yanında cüce gibi kalıyor
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

harika bi sey yaaa

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri