Peki hiç düþündünüzmü niye dsmarta karþý tüm forumlarda bu kadar tepki var.Düþünmedi iseniz ben size söyleyim.Kabul edilsede edilmesede Türkiye'nin en büyük forumunda(Yaklaþýk 295 Bin üyesi var) niye dsmart bölümü açýlmýyor ve açýlmasý da düþünülmüyor dersiniz.Ona keza yine 196 bin üyeli bir baþka forumda da yok. Bunlarý bir düþünüp araþtýrdýnýz mý?
Niye 100 kiþiden 90-95 i bu platforma ve Aydýn Doðan'a karþý? Bunu düþündünüzmü.
Ben kýsaca söyleyim.
Yýl 2004 ve bu kuruluþ Sansui Free TV diye bir oluþuma girdi.Girmesine kimsenin bir þey dediði de yoktu.Fakat dsmarttaki gibi bir taktik uygulandý.Neydi bu? Reklamlarýnda bangýr bangýr.Bu uydu alýcýsý herþeyi yapýyor,Tuneri Türkiye þartlarýna göre (nasýl oluyorsa bu),Lig ihalesini alacaðýz ve sansui sahibi olanlar Ligi BEDAVA izleyecek dendi ve 1 mb sansuileri ozamanýn parasý ile 300 YTL gibi pahalý bir tutara sattýlar.Sonuç.Lig Tv ihalesine dahi girmedi,Yazýlýmdesteði "0",Cihazý alanlar Dünya kupasýný dahi kahvelerde izleyebildiler.ve cihazlarýna desteði hiç vermediler.
Yýl 2007 yine buna benzer bir oluþumla piyasaya çýktýlar ama 2004 acýsý unutulmadýðý için sürekli önlerinde bir engel oluþturdu ve çark ettiler.Platform demeye baþladýlar kendilerine.
Yine yanýltýcý reklamlarla piyasaya girdiler.Biraz azaltsalarda yanýltýcý reklamlar devam etti.Aynen þimdiki kanal listesinde olduðu gibi.Bu kanal listesini sitesinde veriyor ve hotbird uydusu ile izlenir diye belirtmiyor.Kullanýcýda bunu Türksattan izleyebileceðini sanarak forumlarda sorular soruyor.Ama bayilerine gnderdikler mailde bu listenin Hotbird uydusuna bir anten baðlanarak olabileceðini ve bunu þirkete bildirirseler bu listeli güncellemeleri alabileceðini söylüyorlar.Bakýnýz Yalçýn ticaretin dün verdiði bilgilendirme mailini içeren topiðe.
Bu bu Hortbirde ait kanallarýn Türksattan gibi algýlanmasýnýn bir örneði sadece
Yine Kanal listesinin dizili olacaðýný reklam aracý yapýyorlar yahu alýnan herhangi bir uyduda kanallar zaten gelmiyormu.Dizmek olayýný kiþinin zevkine göre mi býrakýyorlar kendi listesinde.Bunu çok büyük bir olaymýþ gibi sunarak satýlmasýna alet oluyorlarXXXXX Nickli Üyeden Alýntý
Kendi adýma tekrar belirteyim.Ben Smarta karþý deðilim yeni platforma karþý deðilim ama izlenen politikalarýn karþýsýndayým.Güzelliklerini anlatmalarýan birþey diyen yok, yanýltýcý yanlarýna karþýyýz ve bunlarda var ama diye platformlarda dile getiriyoruz. Dsmart kullanmam,Digitürk üyesi deðilim ve olmayý aklýmdan geçirmedim.Kullandýðým uydu Alýcýsý Metawere tabanlý bir cihazdýr.6 uydu baðladým oturup keyfimi sürerim.Ýþimde smart yada digitürk bayisi deðil ve uydu alýcýsýda satmam.Sadece bulunduðum yerdeki iþyerleri cihazý satar(Model marka faketmez) ben gider montajýmý yaparým paramý alýrým.Dsmartta kurdum bu arada.
Yani kýsacasý.Yeni platforma tamam fakat kandýrmacaya hayýr.

Teþekkur:
Beðeni: 

Yer imleri