REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Yunanlılar bizi, biz ise Amerika'yı

  1. #1
    Users Awaiting Email

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Muhahaha Yunanlılar bizi, biz ise Amerika'yı

    Türkiye ve Yunanistan'da eşzamanlı yapılan ortak kamuoyu araştırmasında, Yunanlıların Türkiye'yi, Türklerin ise ABD'yi tehdit olarak gördüğü sonucu ortaya çıktı.


    Atina'da yayımlanan Elefterotipiya gazetesi, Türkiye'de Bilgi Üniversitesi için “İnfacto Research Workshop”, Yunanistan'da ise Siyasi Araştırma ve İletişim Merkezi (KPEE) için “KAPA Research” tarafından yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarını yayımladı.

    Araştırmanın “Tehdit algılamasına” ilişkin bölümünde, Yunanlıların yüzde 77,7'sinin Türkiye'yi tehlike olarak gördüğü, Türkiye'yi yüzde 5,6 ile Arnavutluk ve yüzde 2,3 ile Makedonya'nın izlediği görüldü.

    Türklerin ise en büyük tehlike olarak yüzde 35,6 ile ABD'yi, ardından yüzde 25,8 ile Kuzey Irak'ta olası bir Kürt devletini, yüzde 9,5 ile Yunanistan'ı, yüzde 5,5 ile AB'yi, yüzde 4,2 ile İsrail'i, yüzde 3,4 ile Irak'ı, yüzde 2,9 ile Ermenistan'ı ve yüzde 1,5 ile İran'ı gördükleri ortaya çıktı.

    Bu arada araştırma, Türkler ve Yunanlıların büyük ölçüde “Dostu olmayan” milletlere mensup olduklarına inandıklarını ortaya koydu.

    Türklerin yüzde 71,3'ü Türklerin dostu olmadığına inanırken, Yunanlıların yüzde 54,5'u aynı şeyin kendileri için geçerli olduğu yönünde görüş bildirdi.

    TÜRK MİLLETİNİN ULUSAL VİCDANINI ATATÜRK TEMSİL EDİYOR

    Türkiye'de ankete katılanların yüzde 85,6'lık bölümü, “Ülkenizin ulusal vicdanını hangi şahsiyet temsil ediyor?” sorusuna “Atatürk” diye yanıt verirken, 2. sırayı Mehmet Akif Ersoy aldı.

    Yunanistan'daki sıralama ise yüzde 18 ile milli marşın yazarı Dionosis Solomos ve yüzde 16,1 ile bağımsızlık kahramanı Teodoros Kolokotronis şeklinde oldu.

    Araştırmada sorulan “Ulusunuza ne yakışmaz?” sorusuna ise Türkler yüzde 45,1 ile dinsiz olmak, yüzde 38,1 ile Hristiyan ya da Musevi olmak, yüzde 23,1 ile eşcinsel olmak, yüzde 20,8 ile komünist olmak, yüzde 19,4 ilefanatik İslamcı olmak ve yüzde 8,1 ile fanatik milliyetçi olmak yanıtı verdi.

    Yunanlılar ise aynı soruyu, yüzde 47 ile demokrat olmamak, yüzde 29,4 ile fanatik milliyetçi olmak, yüzde 20,9 ile Müslüman ya da Musevi olmak, yüzde 16,4 ile dinsiz olmak, yüzde 13,8 ile Türkler veya Arnavutlara sempati duymak ve yüzde 6,2 ile eşcinsel olmak şeklinde cevapladı.

    Öte yandan, Türkiye'de araştırmaya katılanların AB'ye ilişkin sorulara verdiği yanıtlar çelişkili sonuçlar ortaya koydu.

    Türklerin yüzde 63,1'i bugün yapılacak bir referandumda oylarını AB üyeliği yönünde kullanacağını açıklarken, yüzde 50'si AB'nin Türkiye'yi bölmeye çalıştığı yönünde görüş bildirdi.

    Bu arada araştırma, Yunanlıların yüzde 75'inin halen kurtarılmamış Yunan toprakları bulunduğuna inandığını ortaya koydu.

    Yunanlıların yüzde 17,7'si İstanbul ile, Karadeniz ve Ege bölgeleri ile Kıbrıs'ı, “Kaybedilmiş vatan toprakları” olarak niteleyerek, savaşarakgeri alınmaları gerektiğine inandığını söyledi.

    Yunanlıların yüzde 80,35'i ise bu alanda askeri yöntemlerin kullanılması gerektiğine inanmadığı yönünde görüş bildirdi.

    Türkler ve Yunanlıların ezici çoğunluğunun daha pahalı bile olsa yerli malı kullanılmasından yana olduğunu da ortaya çıkaran araştırmada ayrıca, Türklerin Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet dönemini, Yunanlıların ise antik Yunan ve Bizans dönemini tarihlerinin en başarılı dönemi olarak kabul ettikleri belirtildi.

    Araştırmada sorulan, “Ülkenizin dünyada adının duyulmasına en fazla katkıyı yapan isim kimdir?” sorusuna ise Türkiye'de yüzde 15,5 ile Fatih Terim, Yunanistan'da ise yüzde 20 ile Melina Mercouri yanıtı verildi.

    AA

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bu anketten çıkan sonuç şu:yunanlar %77 gibi büyük bir çoğunluğun fikriyle türkiyeden korkuyorlar aksine bizde ise yunanlıları %9 gibi küçük bi rakam tehdit olarak görüyor
    ama unutulmasın ki dünyanın başına en büyük bela abd denen devletteki savaş meraklısı insanlar

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ülen bu yunanların alayı tabansız zaten....üniversitede okurken bi kaç tane gümülcineli türk arkadaş anlatmıştı...adamlar o kadar dayanıksızki askere giden her yunanlı esrar içmeye başlıyomuş...sınırlı süre yaptıkları askerliğin bile stresini kaldıramıyorlar...üstüne üstlük yunanlılarda en nefret ettiğim özellik;kendileriyle ilgili bi yanlış söylendiği zaman hemen saldırganlaşıp 'sizde bunu yapmıştınız' gibi bi söylemle başkasının sırtına basarak ayakta kalmaya çalışmaları....onlardan cacık olmaz...meriç nehrinin kenarında bizim askerimizi gördükleri zaman bile kaçacak fare deliği arıyorlar....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •