Galatasaray Yönetiminde yer alan saygıdeğer üyelerin transferle ilgili açıklamalarına bakıyoruz ve dört gözle gelişmeleri bekliyoruz.
Adamlar acayip laflar ediyor ama farkında değiller galiba... Hani “Konuştuğunu duymamak” diyeceğim ama ayıp kaçacak. Biri çıkıyor “Paramız yok, bütçemiz ayarında oyuncu alacağız” diyor, öteki çıkıp, “Kimse merak etmesin Galatasaray’a yakışan önemli ve uluslar arası tecrübede oyuncularla anlaşmak üzereyiz” diyor.
Bu çelişkili açıklamaları okuyunca birilerinin taraftarları biraz amiyane olacak ama “Saftirik” yerine koymaya çalıştığından kuşkulanıyoruz.
Bu arada elde ne kadar vasatın üzerinde yabancı oyuncu varsa hepsini de bir biri ardına gönderiyorlar. Mesela Sasa İliç, mesela Mondragon…. Tomas ve Song’un da gönderilmesi muhtemel…
Özellikle İliç konusunda Kalli’nin raporunun dikkate alındığını biliyorum. Kalli ilk Galatasaray’a geldiği zaman da Elvir Boliç’i mücadele etmediği gerekçesiyle Gaziantepspor’a satmıştı. Hem de Boliç daha 18 yaşındayken. O zamanki şartlarda Kalli başarılı oldu ve bu olay konuşulmadı.
Ancak Sasa İliç bana göre Galatasaray’ın en teknik ve kurnaz kramponları idi. Ama gönderildi. Şimdi haklı olarak taraftar ondan 3-5 gömlek üstün bir adam beklentisi içine girdi.
Bakınız Sasa İliç, Galatasaray’ın mevcut ekonomik şartları içinde en ideal oyuncuydu. Şayet bu adamı hem de 900 bin Avro gibi komik bir bedelle gönderiyorsanız ya futbolun “F” sinden almaıyorsunuz veya da Schalke’li Lincoln ayarında bir adamla ön anlaşma imzaladınız.
Zaman hangi aşamada olduğunuzu bize gösterecek. Ama benim bildiğim Galatasaray Yönetimi Lincoln’ün posterini alamaz.
CARRUSCA’NIN HESABINI VERİN!...
Bugün Galatasaray’da ilk gönderilecek oyuncu Carrusca… Oynadığı futboldan ne cacık olur ne kapuska… Ama yönetim yıllardır takıma katkı sağlayan yabancı oyuncuları bir kalemde harcarken, milyon dolarlara mal olan ve geldiği günden bugüne hiçbir artısı olmayan Carrusca’yı elde tutma eğiliminde..
Neymiş gençmiş. Siz onu külahıma anlatın. Biz taktık milletin doğum tarihine. 21 yaşında ama bitik bir adam yerine 30 yaşında sağlam adama bakarım ben. Üstelik Galatasaray’ın gençleri keşfetmek için Arjantin’e gitmesine de gerek yoktu.
Yazık…
Çok yazık.
Allah’tan bu Galatasaray Yönetimi 2008’de olmayacak. Bu sene de dişimizi sıkacağız anlaşılan.
Ya sabır Sevgili Galatasaraylılar….
Necati Şatana / İnternetSpor.com
Yer imleri