Galatasaray Yönetiminde yer alan saygýdeðer üyelerin transferle ilgili açýklamalarýna bakýyoruz ve dört gözle geliþmeleri bekliyoruz.
Adamlar acayip laflar ediyor ama farkýnda deðiller galiba... Hani “Konuþtuðunu duymamak” diyeceðim ama ayýp kaçacak. Biri çýkýyor “Paramýz yok, bütçemiz ayarýnda oyuncu alacaðýz” diyor, öteki çýkýp, “Kimse merak etmesin Galatasaray’a yakýþan önemli ve uluslar arasý tecrübede oyuncularla anlaþmak üzereyiz” diyor.
Bu çeliþkili açýklamalarý okuyunca birilerinin taraftarlarý biraz amiyane olacak ama “Saftirik” yerine koymaya çalýþtýðýndan kuþkulanýyoruz.
Bu arada elde ne kadar vasatýn üzerinde yabancý oyuncu varsa hepsini de bir biri ardýna gönderiyorlar. Mesela Sasa Ýliç, mesela Mondragon…. Tomas ve Song’un da gönderilmesi muhtemel…
Özellikle Ýliç konusunda Kalli’nin raporunun dikkate alýndýðýný biliyorum. Kalli ilk Galatasaray’a geldiði zaman da Elvir Boliç’i mücadele etmediði gerekçesiyle Gaziantepspor’a satmýþtý. Hem de Boliç daha 18 yaþýndayken. O zamanki þartlarda Kalli baþarýlý oldu ve bu olay konuþulmadý.
Ancak Sasa Ýliç bana göre Galatasaray’ýn en teknik ve kurnaz kramponlarý idi. Ama gönderildi. Þimdi haklý olarak taraftar ondan 3-5 gömlek üstün bir adam beklentisi içine girdi.
Bakýnýz Sasa Ýliç, Galatasaray’ýn mevcut ekonomik þartlarý içinde en ideal oyuncuydu. Þayet bu adamý hem de 900 bin Avro gibi komik bir bedelle gönderiyorsanýz ya futbolun “F” sinden almaýyorsunuz veya da Schalke’li Lincoln ayarýnda bir adamla ön anlaþma imzaladýnýz.
Zaman hangi aþamada olduðunuzu bize gösterecek. Ama benim bildiðim Galatasaray Yönetimi Lincoln’ün posterini alamaz.
CARRUSCA’NIN HESABINI VERÝN!...
Bugün Galatasaray’da ilk gönderilecek oyuncu Carrusca… Oynadýðý futboldan ne cacýk olur ne kapuska… Ama yönetim yýllardýr takýma katký saðlayan yabancý oyuncularý bir kalemde harcarken, milyon dolarlara mal olan ve geldiði günden bugüne hiçbir artýsý olmayan Carrusca’yý elde tutma eðiliminde..
Neymiþ gençmiþ. Siz onu külahýma anlatýn. Biz taktýk milletin doðum tarihine. 21 yaþýnda ama bitik bir adam yerine 30 yaþýnda saðlam adama bakarým ben. Üstelik Galatasaray’ýn gençleri keþfetmek için Arjantin’e gitmesine de gerek yoktu.
Yazýk…
Çok yazýk.
Allah’tan bu Galatasaray Yönetimi 2008’de olmayacak. Bu sene de diþimizi sýkacaðýz anlaþýlan.
Ya sabýr Sevgili Galatasaraylýlar….
Necati Þatana / ÝnternetSpor.com

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri