BÝR kasabada, son derece haylaz iki çocuk varmýþ. Evlerin pencere camlarýný kýrmak, arabalarýn lastiðini patlatmak, çizmek özetle akla gelebilecek her türlü yaramazlýðý yaparlarmýþ. Komþular da sýk sýk gelip, babalarýna þikayet edermiþ.
Baba bir gün dayanamamýþ, çocuklarý kasabanýn rahibine götürüp, yardýmýný istemiþ. O da "Sen git ben onlarla konuþurum" demiþ. Ardýndan, dýþarýda bekleyen çocuklardan büyük olaný yanýna çaðýrýp, sormuþ "Söyle bakalým, Tanrý nerede?" ses yok. Bir daha sormuþ, yine ses yok. Rahip dayanamamýþ ve kýzgýn bir þekilde "Evladým, sana soruyorum. Tanrý nerede?" diye baðýrmýþ.
Çocuk, korkmuþ ve ani bir hareketle açýk kapýdan fýrlamýþ. Dýþarýda bekleyen kardeþini de yanýna alarak, koþa koþa eve gelmiþler. Odalarýna çýkýp, kapýyý da arkadan kilitlediðinde, kardeþi sormuþ; "Ne oldu?"Abisi, nefes nefese yanýt vermiþ; "Sorma, bu kez olay ciddi. Tanrý kaybolmuþ, bizden biliyorlar!.."![]()
Ýstanbul’un taþý topraðý altýndýr diyerek memleketinden kalkýp gelen bir köylü, kuyumcu dükkanýnýn vitrinini hayran hayran inceliyormuþ. Kuyumcu köylünün kýyafetinden dolayý birazda aþaðýlayarak: ”Ne bakýyorsun öyle hemþerim?” demiþ.
“Hiç… Sizin dükkanda ne sattýðýnýzý merak ettim.”
Adam alay edercesine cevap verir: “Biz eþþek kafasý satýyoruz.”
Adam: “Allah versin… Ýþleriniz iyi gidiyora benziyor.”
Kuyumcu: “Nereden bildin iyi gittiðini”,
Adam: “Baksana, koskoca dükkanda seninkinden baþka kalmamýþ da ondan![]()
![]()
Kars’a ayna gelir…
Kars’in bir koyunde, ne koylu, ne de koyun “þýh”ý o gune
kadar ayna gormemistir. Adamin biri, ilk rastladiginda, aynayi
alip bakmaya baslar. Ardindan, aynada gordugu surati olen kardesi zannedip aglamaya baslar:
”Vay benim zavalli gardasim, vay
benim zavalli gardasim.” diyerek.
Aynayi koynuna alip yatar. Hanimi, esinin,
ayna koynunda yattigini gorunce suphelenir.
Uyandirmadan adami, aynayi alip bakar. Ofkeden
kudurmustur. “Vay !” der heyacanla
“Herifim, beni bir kariyla aldatir.”
aynayi alip, köyün þýhýna gider. Aynayi gostererek
Þýh Efendi,” der. “Benim herif beni bir kariyla
aldatir.” Aynayi
alir, þýh… Yuzune tutar…
“Bacim,” der.
“Bu, bir karidan ziyade, gavata benziir.”![]()
![]()
Temel don almaya gitmis.
Satici kiz sormus:
- Slip mi giyersiniz?
Temel cevap vermis:
- Pazen silip giyerim, pazen de silmeden giyerim!!!![]()
![]()
![]()

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri