Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: kaplumbaða

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kaplumbaða

Bir zaman gelmiþ ve kaplumbaðalar ülkesinde su tükenmiþ. napçez ne etçez diye düþünürken aralarýnda en yaþlý, en bilgin olaný demiþ ki:
    "þu daði görüyor musunuz...o daðýn arkasýnda büyük bir göl var." . Ee, koca daðý hepsi birden aþamazlar. Aralarýnda çok yaþlý olanlarda var.
    Bunun üzerine oraya gidip su getrmeleri için en genç 2 kaplumbaða seçilmiþ.Genç kaplumbaðalar 25 yýl sonra göle ulaþmýþlar.. ohaa demeyin.
    Anca çýkmýþlar daðý. Hem nasýl olsa uzun yllar yaþýyolar). Ve o anda farketmiþler.. Suyu alýp götürmek için yanlarýna kap almayý unutmuþlar..
    kaplumbaðalardan biri; -ee nabýcas þimdii?? Birimizin gidip kap almasý lazým.. Diðerimiz de burada beklesin ki kimse gelip içmesin sudan!!
    En iyisi sen git!-Olmazz.... Ben gidicem sen ya suyu içersen?.. O zaman köy susuz kalýr ve hepimiz ölürüz susuzluktan!
    -Yok valla bak yemin ederim aðzýmý sürmiiycem.. sen git al gel kabý bekli yeceðim.. Söz veriyorum.
    Bunun üzerine diðer kaplumbaða yola çýkmýþ.. Orada kalan da beklemeye baþlamýþ.. Aradan 30 yýl geçmiþ.. 50 yýl.. 60 yýl.. Sonunda bekleyen kaplumbaða bu böyle olmayacak demiþ..Galiba gelmeyecek bu.. Köydekiler de öldü herhalde susuzluktan.. En iyisi ben biraz su içeyim de bari ben hayatta kalayým.. Kaplumbaðalarýn soyu devam etsin..Tam eðmiþ kafasýný göle doðru bir yudum alacakken çalýlarýn arkasýndan bir ses duyulmuþ..:
    - Bak böyle yaparsan gitmem amaaa !!!!!!!!!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

güzel

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri