Sevgili Günlük,
Bu Gepetto Usta var ya, iyice çýðrýndan çýktý, iyice kayýþý koparttý! Bunadý mý nedir? Taktý "Senin sünnet zamanýn geldi" diye. Geçen sabah az daha kýl testeresiyle benim aletin ucundan azýcýk talaþ çýkartýyordu. Son anda fark ettim. Yaþýna baþýna bakmadan kafayý koydum bunun suratýna... Sünnet olacak olsam, çaðýrýrým ünlülerin sünnetçisi Kemal Özkan'ý, olur da biter maþallah, sana ne oluyor? Koskoca Pinokyo'yum ben be! Sen sünneti düþüneceðine bünyeye dadanan tahta kurularýna çare bul. Benim anlamadýðým, madem konuþan kukla yapýyorsun be adam; þu iþi fabrikasyona döksene! Neden ufacýk marangozhanede ömür tüketiyorsun, paranýn dibine vursana. Ama yok, sünepe gelmiþ sinameki gidecek... Sanki kardeþ istemem diyen var. Kanka olurlar bana fena mý? Bir de þu bitmek bilmeyen yalan söyleme burnun uzar geyiði... Sürekli dilinde bu. Madem dizayný sen yapýyorsun, yalan söylenince uzayan burun niye yapýyorsun?! Ayrýca býrak uzasýn. Dýþarýda uzayan burnuma meraklý cývýrlarla yaþadýklarýmý birebir anlatsam Gepetto'nun kalbi taþýmayacak, bilmiyor. Cebime beþ kuruþ koyduðu da yok. Hem yalan söylemeyip ne yapayým? Beni eve atýp 'yalan söyle Pinokyo' diye yalvaran yaþý geçkin hatunlardan kazandýðým paralar olmasa nasýl yaþarým?! Haa, diyeceksin ki yolun yol deðil, haklýsýn! Ben çok mu memnunum sanýyorsun burnumu olmayacak iþlere sokmaya?! Ama durum bu. Ey yumurtaya can veren rabbim; azýcýk þu tahta kuluna da bir can ver de bitsin bu ýzdýrap!

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri