Rüþtü Reçber`in açýklamalarý:
Beþiktaþ`ýn yeni transferi Rüþtü Reçber, siyah-beyazlý takýma transfer kararýný çok kolay almadýðýný söylerken, benliðini, azmini, yeteneðini, enerjisini, kendisini Rüþtü yapan bütün özelliklerini, tam da kendisine yakýþtýðý gibi, kalesini emanet eden Beþiktaþ`ýn emrine vereceðini belirtti.
Rüþtü, yaptýðý yazýlý açýklamada, ``Açýkçasý çok kolay bir karar deðildi. Öncelikle bu kararý alýrken çok önemli kriterler belirleyici oldu`` dedi.
Beþiktaþ Kulübü`ne transfer olduðu haberlerinin bugün kamuoyuna duyurulduðunu ifade eden kaleci Rüþtü, ``Yaþanan bu durumla ilgili düþüncelerimi, benim penceremden nasýl göründüðünü kamuoyuyla paylaþmak istedim. Dile kolay tam 13 yýlýnýzý adadýðýnýz bir kulüpten ayrýlma kararýný vermek çok da kolay bir karar deðildir. Biz kaleciler biliriz ki kalecilik aslýnda karar alma iþidir. Oyun içinde biz kaleciler saniyeden daha kýsa zaman içinde bir karar alýr ve o kararý da aldýðýmýz anda uygularýz. Hayatýn içindeyse karar almak, býrakýn saniyeleri, günleri gerektirir. Bu noktaya nasýl gelindiði daima tartýþýlacaktýr, tartýþýlmalýdýr da...``
Öncelikle bu kararý alýrken çok önemli kriterlerin belirleyici olduðunu vurgulayan tecrübeli kaleci, þunlarý söyledi:
``Futbolu çok seviyorum. Ýçimde futbol oynamak için muhteþem bir þevk var. Ayrýca sadece yerel düzeyde deðil, milli düzeyde de sorumluluk taþýyan bir futbolcu olarak, Türk futboluna daha uzun zamanlar hizmet verebilecek gücü ve inancý taþýyorum. Önemle bilinmesini istiyorum ki, hiç kimseye kýrgýn deðilim. Beni bu kararý almaya iten sebepleri kiþilere indirgemek istemiyorum, olsa olsa kaderin bir cilvesi olarak görüyorum. Bugüne kadar acýsýyla, tatlýsýyla, sevinciyle, hüznüyle, galibiyetiyle, maðlubiyetiyle ayný duygularý paylaþtýðým, bana emeði geçen ve benim de emeðim geçen herkese hakkýmý helal ederek, helalleþerek yoluma devam ediyorum. Emek zayi olmaz diyorum. Elde edilen deðerleri, bulunan güzellikleri muhafaza etmek, onlarý bir kenara býrakmaktan, silip atmaktan daha önemlidir diye düþünüyorum.``
-``BÜTÜN ÖZELLÝKLERÝMÝ BEÞÝKTAÞ`IN EMRÝNE VERECEÐÝM``-
Rüþtü, benliðini, azmini, yeteneðini, enerjisini, kendisini Rüþtü yapan bütün özelliklerini, tam da kendisine yakýþtýðý gibi, kendisine güvenen, kalesini emanet eden Beþiktaþ`ýn emrine vereceðini ifade etti.
Kendisine güvenenleri mahçup etmemenin en büyük hedefi olduðunu vurgulayan Rüþtü, sözlerini þöyle tamamladý:
``Hep inandým ki futbolcularýn dilleri ayaklarýdýr, kalecinin dili de öncelikle elleridir. En güzel konuþmayý, kameralarýn önünde ya da basýn bülteninde deðil, bana güvenen Beþiktaþ takýmýný ve camiasýný baþarýdan baþarýya koþturmak, onlarý hak ettiði yere getirmek için sahada yapmaktýr. Bundan yýllar sonra hayat kitabýma baktýðýmda, hayatýmda açýlan bu yeni sayfayý buradan önceki sayfalarda olduðu gibi, güçlü mücadelelerle ve baþarýlarla dolu olarak görmek istiyorum. Milli takýmda uðruna ter döktüðüm milletin vicdaný en büyük yardýmcým olacaktýr.``

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri