:45: Erken öten horoz
Bu sene hedefimiz F.Bahçe'yi þampiyon yapmamak, çünkü 100. yýlda tek þampiyon biz olmak istiyoruz" dediler, baþaramadýlar. F.Bahçe hâlâ rüyalarýnda göremeyecekleri kutlamalarý yapmakla meþgul. "Roberto Carlos gelirken bastonunu unutmasýn" dediler, sözde, Carlos'u alaya aldýlar. Ýki gün sonra ayný yaþtaki kaleci Rüþtü'ye üç yýllýk imza attýrdýlar. "Emek hýrsýzý, etik deðerden yoksun, bir an önce ülkesine gönderilmeli ki Türk futbolu kurtulsun" diye suçladýklarý Nobre için "Temiz lig istiyoruz" pankartýný açtýlar. Þimdi de Ali Bilgin'e ayný hakaretleri ediyorlar ama renklerine baðladýklarý ve öve öve bitiremedikleri o Nobre'yi unutarak. Tümer, Beþiktaþ'tan F.Bahçe'ye transfer olunca ihanetle suçlayýp "hain" dediler. Rüþtü'yü alýrken de "Gayet normaaal" diyerek bu transfere profesyonelik yaftasýný yapýþtýrdýlar.
Kavga-dövüþ yerine mizah
Sonra Mahmut Uslu çýkýp "Bir gün herkes F.Bahçeli olacak, Beþiktaþlýlar bunu baþarmaya çalýþýyorlar" deyince dünyayý ayaða kaldýrdýlar. Ýstiyorlar ki hep bana hep bana. Onlar dilediklerini yapacak ama onlara karþý kimse bir þey yapmayacak. Aslýnda Mahmut Uslu'nun söylediklerinin mizahi yönünü düþünmek gerek. Bakýn, þu sýralar cep telefonu mesajlarýnda moda olan bir konu var. Gerçi mutlaka sizlere de gelmiþtir ama ben gelmeyenler için kýsaca bir tekrar yapayým: "TFT son toplantýda Beþiktaþ'ýn beþten fazla F.Bahçeli oynatamamasý kararýný aldý. Beþiktaþ ise buna, hiç olmazsa 5+1 olsun diye itiraz etti." Þimdi bunda ne var? Keþke herkes birbirini bu þekilde kýzdýrabilse ve kavga-dövüþ olmasa...
Þu ülkeye hangi futbolcu gelirse gelsin ne hikmetse hemen Alex'le kýyaslanýr. Beyzadeler hem Alex'i beðenmezler, "koþmaz" derler, "yarým adam" derler ama ilk fýrsatta Alex'i ortaya atarlar. Geçen sene Ricardinho ile Alex kýyaslamasý vardý. Beþiktaþ medyasý daha sezon baþýnda "Ricardinho çok daha iyi" damgasý vurmuþtu. Bana sorduklarýnda ise "Her ikisi de çok iyi futbolcu. Böyle ayýrýmlara hiç gerek yok. Býrakýn bu kalitelerin tadýn çýkaralým. Sezon sonunda ise kim iyi, kim kötü ortaya çýkar" demiþtim. Evet, istatistiklere baktýðýmýzda Alex, Rico Paþa'yý ezmiþ geçmiþ. Þimdi de Lincoln ile Alex'in mukayesesi baþladý. Ben gene ayný fikirdeyim. Ýkisi de iyi futbolcu. Sezon sonunda karneye bakýp kararýmýzý veririz. Ýþte ben de o zaman konuþurum. Malum ya, erken öten horozlarýn kafalarý uçuveriyor.
SELÇUK YULA

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri