Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arasý

Konu: Rüþtü Neden Beþiktaþ'a Transfer Oldu?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Rüþtü Neden Beþiktaþ'a Transfer Oldu?

Rüþtü neden Beþiktaþ'a geçti?

F.Bahçe ile anlaþmasýna raðmen Beþikaþ'a imza atan Rüþtü transferinin perde arkasý aralandý.

Aslýnda her þey geçen sezonun son haftalarýnda doruða çýkmýþtý.. Fenerbahçe ile girdikleri þampiyonluk yarýþýnda geride kalan ve “100. yýlýnda þampiyon olan tek takým” unvanýndan vazgeçmek zorunda kalan Beþiktaþ yönetimi, ezeli rakiplerine unutamayacaklarý bir ders vermek istiyordu. Ancak transferin o baþ döndüren trafiði içerisinde bu ders verme iþi biraz unutulmuþtu. Ama tesadüfler iki kulübün yolunu Colin Kazým’ýn transferinde bir kez daha kesiþtirdi.

“RUNJE’YÝ GÖNDERELÝM”

TÜRK asýllý bu Ýngiliz futbolcuya daha önce teklif götüren Siyah-Beyazlý yöneticiler, Fenerbahçe’nin teklifi karþýsýnda, “Paramýzý sokaða atamayýz” diyerek geri adým attý ve Ýstanbul dönüþünde, perþeme akþamý bir durum deðerlendirmesi yaptý. Baþkan Yýldýrým Demirören, Asbaþkan Celal Kolot, yönetici Mario Berk ve menajer Ali Gültiken’in katýldýðý toplantýda öncelikle kaleci Runje’nin durumu masaya yatýrýldý. Hýrvat file bekçisinin geçen sezon sergilediði “güven vermeyen” performansýndan sonra gönderilmesi kararý alýndý fakat son söz teknik direktör Ertuðrul Saðlam’a býrakýldý.

“YOZGATLI’YI ÝSTER MÝSÝN?”

SAÐLAM’dan “Olur” onayý alýndýktan sonra, Baþkan Demirören, bu kez genç teknik adama, “Peki Mehmet Yozgatlý’yý ister misin?” diye sordu. Ertuðrul Saðlam hiç düþünmeden “evet” dedi.

Bunun üzerine Siyah-Beyazlý yöneticiler “100 yýlýn operasyonu” için bir yol haritasý çizip, görev daðýlýmý yaptý.Ýlk olarak Mehmet Yozgatlý’nýn menajeriyle temasa geçilip, deneyimli oyuncu için teklif iletildi. Alýnan olumlu sinyal üzerine, Almanya’da bulunan Mehmet Yozgatlý ile de yapýlan telefon diplomasisi sonucunda cuma akþamý kesin anlaþmaya varýldý.

KÝMSENÝN HABERÝ YOKTU

OPERASYONDA asýl ilginç olan ise, cuma günü öðleden sonra yaþandý. Zira o gün Colin Kazým ile sözleþme yapan Fenerbahçe Asbaþkaný Neþet Yalçýn, canlý yayýnda kaleci Rüþtü ile de anlaþtýklarýný açýklýyordu. Ancak o sýrada Beþiktaþ Asbaþkaný Celal Kolot, Rüþtü’nün menajeriyle görüþmelere baþlamýþtý bile. Ancak deneyimli file bekçisiyle yapýlan transfer görüþmeleri Siyah-Beyazlý yöneticilerin istediði seviyede devam etmiyordu. Zira Rüþtü, teklifi soðuk karþýlamýþtý. Bunun üzerine Kolot ile Berk, uçaða atlayarak, Antalya’da tatilde bulunan Rüþtü ile eþi Iþýl’ýn yanýna gitti. Operasyon o kadar büyük bir gizlilikle yapýlýyordu ki, o sýrada Asbaþkan Levent Erdoðan’ýn kýzýnýn düðününde bulunan Baþkan Yýldýrým Demirören, mesai arkadaþlarýna dahi renk vermiyordu.

“TEKLÝFÝNÝZE EVET DÝYORUM”

KOLOT ve Mario Berk ile Rüþtü’nün görüþmesine daha sonra Iþýl Reçber de katýldý ve eþine, “Fenerbahçe’de sana yapýlan haksýzlýðýn farkýnda deðil misin, herkese 1.5-2 milyon verilirken, sana 800 bin euro ve maç baþýna para teklif ediyorlar. Bence Beþiktaþ’ýn teklifini kabul etmeliyiz” dedi. Iþýl Reçber’in bu sözlerini fýrsat bilen Kolot bu kez öldürücü darbeyi vurdu: “Rüþtü, iyi düþün! Fenerbahçe’de kalýrsan üçüncü kaleci olacaksýn, ama bize gelirsen birinci. Çünkü Runje’yi gönderiyoruz!”

Bu sözler görüþmenin yapýldýðý odada 30 saniyelik bir sessizliðe neden olduktan sonra Rüþtü, kýsa ama tane tane konuþtu: “Evet haklýsýnýz. Bunca yýl emek verdiðim bir kulüp bana böyle davranmamalýydý. Çünkü ben A Milli Takým kalecisiyim. Fenerbahçe’de üvey evlat muamelesi görmeye baþlamýþtým. Ne olduðu belli olmayan yeni transfer Colin Kazým’a bile benden daha fazla para verdiler. Buna üzülmediðimi söyleyemem. Zico’nun geride býraktýðýmýz sezonda bana olan davranýþý da kolay kolay unutulur gibi deðil. Bu yüzden teklifinizi kabul ediyorum.”

“ELÝNE SAÐLIK KARDEÞÝM”

AYAÐA kalkan Celal Kolot, deneyimli file bekçisini kararýndan dolayý sarýlarak kutlayan ilk kiþi oldu. Ýkincisi ise eþi Iþýl.. Kutlama faslýndan sonra saat 03.00’te ön protokol imzalandý ve görüþmeler bitirildi.

Olumlu sonuçlanan görüþmenin ardýndan, yorgun argýn bir þekilde kendi oteline geçen Beþiktaþ Futbol Þube Sorumlusu Celal Kolot, yolda Baþkan Yýldýrým Demirören’i arayarak müjdeli haberi verdi: “Baþkaným Mehmet Yozgatlý’dan sonra Rüþtü de artýk Beþiktaþlý..”

Yýldýrým, “Eline saðlýk kardeþim” þeklinde kýsa yanýt verdikten sonra, derin bir uyku için yataðýna gitti.

Kolay karar deðildi

Beþiktaþ’ýn yeni transferi Rüþtü Reçber, yaptýðý yazýlý açýklamada, “Açýkçasý çok kolay bir karar deðildi. Öncelikle bu kararý alýrken çok önemli kriterler belirleyici oldu” dedi. Deneyimli file bekçisi, “Dile kolay tam 13 yýlýnýzý adadýðýnýz bir kulüpten ayrýlma kararýný vermek çok da kolay bir karar deðildir. Biz kaleciler biliriz ki kalecilik aslýnda karar alma iþidir. Oyun içinde biz kaleciler saniyeden daha kýsa zaman içinde bir karar alýr ve o kararý da aldýðýmýz anda uygularýz. Hayatýn içindeyse karar almak, býrakýn saniyeleri, günleri gerektirir. Bu noktaya nasýl gelindiði daima tartýþýlacaktýr, tartýþýlmalýdýr da” dedi. Rüþtü, benliðini, azmini, yeteneðini, enerjisini, kendisini Rüþtü yapan bütün özelliklerini, tam da kendisine yakýþtýðý gibi, kendisine güvenen, kalesini emanet eden Beþiktaþ’ýn emrine vereceðini ifade etti. Rüþtü, sözlerini þöyle tamamladý: “Beþiktaþ takýmýný ve camiasýný baþarýdan baþarýya koþturmak, onlarý hak ettiði yere getirmek için sahada elimden geleni yapacaðýmýn sözünü veriyorum”

alýntýdýr

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Warn

'En az parayý bana verdiler !'

Beþiktaþ'a transfer olan Rüþtü vefasýzlýktan yakýndý
    Rüþtü Reçber’in yakýn çevresine, "Ben, 12 yýllýk emeðimi paraya satmam. Beþiktaþ’a gitme sebebim baþka. Vefasýzlýk beni bu noktaya getirdi" dediði öðrenildi.

FENERBAHÇE ile olan sözleþmesini uzatmasý beklenirken Beþiktaþ’a transfer olan Rüþtü’nün kararý spor kamuoyunda þaþkýnlýkla karþýlandý. Rüþtü’nün aldýðý bu kararýn perde arkasýný araladýðýmýzda, ortaya ilginç detaylar çýktý. Barcelona’ya gitmeden önce Fenerbahçe’de her transfer sezonu en yüksek ücreti alan milli kalecinin, geri dönüþünde ayný ilgiyi görmemesi ve yönetimin kendisine sürekli ikinci sýnýf futbolcu muamelesi yapmasýnýn, bu ayrýlýðýn en önemli sebeplerinden biri olarak gösteriliyor.

Evladýmýzsýn dediler ama...

Rüþtü’ye yakýn kaynaklar, tecrübeli file bekçisinin her fýrsatta, "Transfer dönemi geldiðinde ’Sen bizim evladýmýzsýn. Þu paraya imza at’ deniyor. Ýmzayý atarsam, problem yok. Ama atmazsan nankör benzetmesi yapýlýyor. Buna karþýlýk yabancý bir oyuncu geldiðinde çuvalla para veriliyor. Ben bugün Türkiye’nin en büyük kalecilerinden birisiyim. Ayrýca A Milli Takým’ýn birinci kalecisiyim. Buna raðmen bana yapýlanlarý kabullenemiyorum. Benim parayla iþim olmaz ama yapýlan muamele, hiç hoþ deðil" dediði öðrenildi.

Kýrgýn ayrýlýyor

Bir hafta önce iki asbaþkan Ali Yýldýrým ve Murat Özaydýnlý ile yapýlan görüþmelerde kendisine önerilen 800 bin Euro garanti para ve maç baþýna transfer ücretini kabul eden Rüþtü’nün yol ayrýmýna gelmesine bir baþka sebep olarak da Sakaryaspor kalecisi Martinez gösteriliyor. Fenerbahçe yönetiminin küme düþen yeþil siyahlý kulübün Kolombiyalý kalecisiyle ilgilendiðini öðrenen Rüþtü’nün, menajerlerine haber göndererek, Beþiktaþ’ýn teklifini kabul ettiði öne sürüldü.

Önceki gece siyah beyazlý kulüple resmen anlaþan Rüþtü, dün gün boyu telefonunu kapattý ve kimseyle görüþmedi. Resmi imza atýldýðýnda basýn toplantýsý yapmayý planlayan deneyimli kalecinin, "Ben 12 yýllýk emeðimi paraya satmam. Herkes bunu iyi bilmeli ki, Beþiktaþ’a gitme sebebim para deðil. Vefasýzlýk beni bu noktaya getirdi. Fenerbahçe taraftarlarýna asla kýrgýn deðilim. Bu camia beni Rüþtü Reçber yaptý. F.Bahçe gibi baþka büyük bir camiaya gideceðim için de mutluyum" dediði öðrenildi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Warn

14 yýl geciken imza

Milli takýmýn vazgeçilmez ismi Rüþtü, 14 senelik rötarla Beþiktaþ'a imza attý.

Türk futbolunun en önemli baþarýsý olan Dünya Üçüncülüðü’nde Rüþtü Reçber’in ismi vardý... 10 Mayýs 1973’te doðan Rüþtü Reçber, Antalya’da futbola baþladý. 1993-1994 sezonunda adý Beþiktaþ ile anýlan Rüþtü, geçirdiði sakatlýk sonrasýnda Siyah-Beyazlýlar’la anlaþmaya varamadý. Daha sonra devreye giren Fenerbahçe, genç kaleciyi renklerine baðladý. Bir sezon kiralýk olarak Antalyaspor formasý giyen Rüþtü, 1994-1995’te Fenerbahçe’ye transfer oldu. Petrolofisi-Fenerbahçe karþýlaþmasýnda Engin Ýpekoðlu’nun sakatlanmasýyla kaleyi devralan Reçber, bir daha eldivenleri býrakmadý...

Milli takýmýn deðiþmezi...

1995-1996’da Fenerbahçe’nin yakaladýðý þampiyonluðun en büyük mimarlarýndandý Rüþtü... Ligde oynadýðý 29 maçta kalesinde sadece 10 gol gören Rüþtü, Oðuz Çetin ve Aykut Kocaman’ýn gidiþiyle kaptanlýk pazubandýný taktý. Ancak Rüþtü için Fenerbahçe’yle arasýndaki bazý baðlar, 14 Aralýk 1999’daki Pendikspor karþýlaþmasýndan sonra koptu. Sarý-Lacivertliler, Pendikspor’a 2-1 yenildikten sonra Sarý-Lacivertli taraftarlar Rüþtü’ye tesislerin içinde saldýrdýlar. Daha sonra takým arkadaþlarýyla birlikte bir basýn toplantýsý düzenleyen Rüþtü, artýk Fenerbahçe’de kaptanlýk yapmayacaðýný açýkladý. Mustafa Denizli yönetimindeki Fenerbahçe ile 2000-2001 sezonunda da þampiyonluða ulaþan Rüþtü, milli takýmýn da deðiþmezlerinden oldu.

Dünya Rüþtü’yü konuþtu

Ay-Yýldýzlý ekibimiz Güney Kore ve Japonya’daki 2002 Dünya Kupasý’na katýldý. Þenol Güneþ yönetimindeki A Milliler, Uzak Doðu’da fýrtýnalar estirdi, Rüþtü Reçber’in ismini tüm dünya duydu. Ýlhan Mansýz ile birlikte harikalar yaratan Rüþtü’yü Arsenal ve Barcelona baþta olmak üzere Avrupa’nýn önde gelen ekipleri takibe aldý. Oliver Kahn’dan sonra turnuvanýn en iyi kalecisi seçilen Rüþtü, 2003’teki Konfederasyon Kupasý’nda da kaledeydi. Barcelona Baþkan adayý Juan Laporta’nýn seçim kozu olan tecrübeli eldiven Katalan ekibine imza attý. Barcelona’ya transferi Ýspanya’da büyük yanký uyandýran Rüþtü, Katalan ekibinde bir türlü isteneni veremedi. Hocasý Rijkaard ile sorunlar yaþayan tecrübeli eldiven, kulübeye demir attý, bir sene sonra da Fenerbahçe’ye dönüþ yaptý. Sarý-Lacivertli formayla iki þampiyonluk daha yaþayan Rüþtü baþarýlarýna yenilerini ekledi ve dün Beþiktaþ’a imza attý.

Tam bir kupa canavarý

Kariyeri baþarýlarla dolu olan Rüþtü, 4 Türkiye Ligi Þampiyonluðu, 1 Baþbakanlýk Kupasý, 1 Atatürk Kupasý, 2 TSYD Kupasý, Dünya Üçüncülüðü, Konfederasyon Kupasý Üçüncülüðü kazandý. 114 kez A Milli formayý giyen Rüþtü, 11 kez Ümit, 1 kez Ordu Milli formasýný sýrtýna geçirdi. 14 kez A Milliler’de kaptanlýk yaptý. Þu anda milli takýmda en çok milli olan futbolcu unvanýný elinde bulunduran Rüþtü, Ay-Yýldýzlý ekibimizin tarihinde 100. kez milli olan ikinci isim...

Pele’ye göre O bir efsane!

FIFA’nýn 100. yýlý anýsýna, Pele’nin düzenlediði “100 yaþayan efsane futbolcu” arasýnda Rüþtü Reçber de bulunuyor... 2002 Dünya Kupasý’nda ve 2003 Konfederasyon Kupasý’nda gösterdiði performansla unutulmazlar arasýna giren Rüþtü, tüm dünyaya da ismini duyurmuþtu. Barcelona Baþkaný Juan Laporta’nýn transferini seçim kozu olarak gösterdiði Rüþtü, Ýspanya’da yabancý statüsünde bulunduðu için fazla forma þansý bulamamýþtý. Tecrübeli kalecinin, 100. milli maçýnda giydiði krampon da, Fenerbahçe Müzesi’nde sergileniyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Sýkýlmýþtýr adamcaðýz ya...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý MusaKa92 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Sýkýlmýþtýr adamcaðýz ya...
    doðru..adama en az parayý verirsen sýkýlýr tabi....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

profesyonel futbolcu olacak tabi o kadar
    ben olsamda imzalardým neticede ekmek parasý
    zaten fenerbahçe rüþtüyü sildi gibiydi
    beþiktaþa hayýrý olsun
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri