Burada bir mesajým var Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Serkan Yýlmaz Nickli Üyeden Alýntý
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Dizinin sonunda nermin ölecek. Mezarýnýn basýnda ender-filiz mehmet aglayacaklar ve mehmet giderken filiz elinden tutuyor ve film bitiyor.
Acý hayatýn filmini seyrettim aynen böyle bitti. Çogu kýsým benzemiþ ama dizi oldugu için sanýrým bir çok ekleme baya yapýlmýþ
Ýzlemek isterseniz týklayýnýz Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Acý Hayat 1962
Konusu:
Kaynakçý ustasý Mehmet (Ayhan Iþýk) ile manikürcü Nermin (Türkan Þoray) evlenmek isterler. Evlenmek, barýnabilecekleri, kafalarýný sokabilecekleri bir ev bulmakla eþ anlamlýdýr. Ekonomik imkansýzlýklar yüzünden istedikleri gibi bir ev bulamazlar. Bu iki fakir gencin arasýna zengin bir ailenin züppe ve þýmarýk oðlu Ender (Ekrem Bora) girer. Zengin oðlan Nermin`le evlenmek ister. Kýz bu teklifi reddeder. Bir gece Ender, Nermin` i sarhoþ edip iðfal eder. Böylece kaynakçý ustasýyla manikürcü kýzýn yollarý ayrýlýr.
Tersanede çalýþan kaynakçý ustasý intikam alma hayalleriyle doludur. Birgün Milli Piyangodan büyük ikramiyeyi kazandýðýný öðrenir. Zengin olduðunu öðrenince intikam düþüncelerini hayata geçirmeye baþlar. Önce zengin oðlanýn kýzkardeþi Filiz` i (Nebahat Çehre) iðfal eder. Geliþen olaylar manikürcü kýzý intihara kadar sürükler. Son planda eski fakir yeni zengin tersane ustasý Mehmet, zengin oðlan Ender ve kýzkardeþi Filiz manikürcü kýzýn mezarý baþýnda görülürler.
Tersane ustasý manikürcü kýzýn mezarý baþýnda aðlayarak af diler, elini vurmak üzere Ender`e doðru kaldýrýr ama, bunun hiçbir þeyi deðiþtiremeyeceðini düþündüðünden vaz geçer ve hýzla mezardan uzaklaþýr. Ýðfal ettiði zengin kýz Filiz, yeni milyonerin peþinden koþar. Ýnce uzun mezarlýk yolu boyunca el ele uzaklaþýrlar.
Yönetmen
Metin Erksan
Senaryo Yazarý
Metin Erksan
Müzik
Fecri Ebcioðlu
Oyuncular
Oyuncu Filmdeki Karakteri
Türkan Þoray Nermin
Ayhan Iþýk Mehmet
Ekrem Bora Ender
Nebahat Çehre Filiz
Hüseyin Baradan
Handan Adalý
Asým Nipton
Memduh Alpar
Osman Türkoðlu
Faik Coþkun
Ahmet Turgutlu
Baran Kutluk
Hamit Türker
Demir Þahmercan
Araski Hebo
Adnan Uygun
Edit Laleþen
Sami Acun
Gülten Ceylan
Talia Salta
Muadelet Tibet
Yapýmcý
Muzaffer Arslan
Kamera
Ali Uður
Iþýk
Fehmi Eryýlmaz
Kurgu
Özdemir Arýtan
Türkan Þoray Seslendirmesi
Adalet Cimcoz
Ses
Tuncer Aydýnoðlu
Yapým
Sine Film
Tür
Dram,Duygusal
Özellikler
Siyah Beyaz
Ödülleri
1. Antalya Film Þenliði, 1964 - Türkan Þoray - En Ýyi Kadýn Oyuncu
1. Antalya Film Þenliði, 1964 - Ali Uður - En Ýyi Görüntü Yönetmeni
Bence DÝzÝ Zamaninda BÝttÝ.gerÇÝ Son BÖlÜm BayaÐi KestÝrme Oldu.1,2 BÖlÜm Daha UzatilabÝlÝrdÝ-
FÝlmÝn BÖyle BÝteceÐÝnÝ TahmÝn EdÝyordum,,tek KÖtÜ Yani Daha ÖncekÝ BÖlÜmlerde Olaylari Anbean YaÞanirken,son BÖlÜmde KestÝrÝp Attilar--
Bana GÖre YerlÝ DÝzÝler,ÖzellÝklede Çok Ýzlenen DÝzÝler ReytÝng UÐruna Sakiz GÝbÝ Uzatiliyor..ve ÝÞÝn Tadi KaÇiyor,,bence BÝr DÝzÝ FÝlm ÖmrÜ,ÖzellÝklÝ Drama TÜrÜ DÝzÝlerÝn ÖmrÜ BÝr Yildan Fazla Olmamali,,hÝkayenÝn Sonu BellÝ Tadinda Birakmak Lazim.
Kurtlar VadÝsÝyle Kiyaslayan ArkadaÞlar Var,.konunun BenzerlÝÐÝ Yok BÝr...ÝkÝncÝsÝ Kurtlar VadÝsÝ PolÝtÝk,gÜncel BÝr DÝzÝ BaÞi Yok Sonu Yok,,konu GenÝÞ,,uzat Ta Uzat.......neyse Kafa Yormayalim
ya arkadaþlar bu dizide sizce endermi çok sevdi nermini yokda kosovalýmý bence ender daha fazla nermini seviyor adam nelerden vazgeçti hayatýndan bile birisi bana cavap yazarsa sevinirim
Þahsen dizi filmleri seyretmiyorum. Birçok dizide yanlýþ mesaj var ve ayrýca ülkemizi ilgilendiren sorunlar varken (terör baþýný almýþ giderken, 20 yaþýnda hayatýnýn baharýnda, can veren, þehit olan askerlerimiz varken) içimden dizi seyretmek müzik dinlemek gelmiyor. Benim için haberler ve bilgisayarým var. Bu benim þahsi görüþüm sizlere iyi seyirler.
Saygýlarýmla...
afif4747 Nickli Üyeden Alýntý
ya arkadaþlar bu dizide sizce endermi çok sevdi nermini yokda kosovalýmý bence ender daha fazla nermini seviyor adam nelerden vazgeçti hayatýndan bile birisi bana cavap yazarsa sevinirim
ender sevmiþ olabilir.Mehmette sevdi neleri yaptý ama mehmet kendiside itiraf etti kýza gel dön diyemiyorum diye.
ender'in ne þekilde yaþadýðý ve nasýl öldüðü gösterilmedi. insanlara bu kadar eziyet çektiren kiþinin cezasýnýn ne olduðunu görmek isterdim. final maalesef olmadý.
irfan024 Nickli Üyeden Alýntý
ender'in ne þekilde yaþadýðý ve nasýl öldüðü gösterilmedi. insanlara bu kadar eziyet çektiren kiþinin cezasýnýn ne olduðunu görmek isterdim. final maalesef olmadý.
Bana görede final olmadý diziyi bastan sona seyreden biriyim uzattýkca uzattýlar mehmet ender için seni minibus kuyrugunda beklerken görmek istiyordum diyodu hep ama olmadý final
Yer imleri