Renk insaný deðiþtirir
Amerika'da bir fuar açýlmýþtý. Fuarda zencileri beyaza dönüþtüren bir makine tanýtýlýyordu. Denemek 10 dolardý. iki zenci fuarý gezerken bu makineyi gördüler ve denemeye karar verdiler. Birinin 11 dolarý diðerinin ise 9 dolarý vardý. 9 dolarý olan arkadaþýna dönüp
-Sen 1 dolarýný bana ver. Gidip birlikte beyaz olalým. dedi. Arkadaþý ise :
-Dur! Önce ben gireyim, deneyeyim. Eðer memnun kalýrsam sana 1 dolarýmý veririm. Sen de beyaz olursun. dedi.
Anlaþtýlar. Zenci gidip makineye girdi ve bir süre sonra beyaz olarak çýktý. Dýþarýda kalan zenci duruma çok sevinmiþ olarak arkadaþýnýn yanýna gidip :
-Hadi dedi. 1 dolarý ver ben de beyaz olayým.
-Hadi oradan pis zenci!
Topun Hacmi
Bir matematikçi, bir fizikçi ve bir mühendise bir kýrmýzý top verip bunun hacmini nasýl bulacaklarýný sormuþlar. Matematikçi, bir mezura ile etrafýný ölçüp formülle yarýçapýný hesapladýktan sonra diðer bir formülle yarýçapýndan hacmini bulacaðýný söylemiþ. Fizikçi ise topu suya batýrýp yer deðiþtiren suyun hacmini ölçerek topun hacmini bulabileceðini söylemiþ. Top son olarak mühendisin eline verilmiþ, mühendis topu þöyle biraz çevirip bakmýþ ve sonra: "Bana kýrmýzý toplar kataloðunu bulun"
Sinekler
Dokuz yaþýndaki oðlan cocuðu elinde raket, gözünü pencere camýna konmuþ çiftleþmekte olan sineklere dikmis..
- "Anneee!!" diye caðýrmýþ.. "Sineklerin erkeði olur mu?"
Anne bu masum sorudan kuskulanmadýðý için "Olur yavrum.." cevabýný verince, oðlan sorusunu ikilemiþ
- "Peki sineðin diþisi olur mu?"
Kadýn o zaman sorularýn çetrefilli bir yere gideceðini sezip, yan çizmiþ
- "Olmaz evladým.."
Oðlan aradýðý cevaplarý alýnca elindeki raketi hýrsla sineklerin çzerine yapýþtýrmýþ.
"Ý......!"

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri