Şaşkın bakkal!

Türkiye Bakkallar Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Migros'un kapandığını sanarak şaşırtan bir açıklama yaptı

“Koç’un perakendecilikten çıkması doğru bir karar. Sanayicilerimiz perakendeciliği bakkallara bırakmalı”

Koç Grubu’nun Migros’u satma kararı Bakkallar Federasyonu Başkanı’ndan çok ilginç bir yansıma buldu. Türkiye Bakallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Koç Grubu’nun perakendecilik sektöründen çıkma kararını doğru ama gecikmiş bir karar olarak nitelendirdi. Yaptığı yazılı açıklamada bakkalların Migros’u alabilecek yabancı dev perakendecilerle nasıl rekabet edeceğini anlatmak yerine, “Sanayicilerimiz üretim yapmalı, perakendecilik ve pazarlama işlerini bakkal esnafına bırakmalıdır” diyen Palandöken, “Acaba Bakkallar Federasyonu Başkanı Migros satılınca kapanıyor mu sandı?” sorusunu akla getirdi.

’Perakende bakkal işi’

Bakkallar ve Bayiler Federasyonu’nun Başkanı Palandöken, Koç Holding’in gıda perakendeciliğinden çıkmak için Migros’u satacağını açıklamasını takdirle karşıladıklarını söyledi. Palandöken, şunları kaydetti:
“Koç Holding, uzun yıllar perakendecilik sektöründe bulundu. Önemli olan ekmeği ekmekçinin satması, herkesin kendi işini yapmasıdır. Perakendecilik yapmakta olan holdinglerde yavaş yavaş bu sektörden çıkarak üretim sektörlerine yönelmelidir. Sanayicilerimiz üretim yapmalı, perakendecilik ve pazarlama işlerini bakkal esnafına bırakmalıdır. Çünkü mahallenin bakkalı olmak kolay bir iş değildir ve bu iş bizim işimizdir.”