Þaþkýn bakkal!
Türkiye Bakkallar Federasyonu Baþkaný Bendevi Palandöken, Migros'un kapandýðýný sanarak þaþýrtan bir açýklama yaptý
“Koç’un perakendecilikten çýkmasý doðru bir karar. Sanayicilerimiz perakendeciliði bakkallara býrakmalý”
Koç Grubu’nun Migros’u satma kararý Bakkallar Federasyonu Baþkaný’ndan çok ilginç bir yansýma buldu. Türkiye Bakallar ve Bayiler Federasyonu Baþkaný Bendevi Palandöken, Koç Grubu’nun perakendecilik sektöründen çýkma kararýný doðru ama gecikmiþ bir karar olarak nitelendirdi. Yaptýðý yazýlý açýklamada bakkallarýn Migros’u alabilecek yabancý dev perakendecilerle nasýl rekabet edeceðini anlatmak yerine, “Sanayicilerimiz üretim yapmalý, perakendecilik ve pazarlama iþlerini bakkal esnafýna býrakmalýdýr” diyen Palandöken, “Acaba Bakkallar Federasyonu Baþkaný Migros satýlýnca kapanýyor mu sandý?” sorusunu akla getirdi.
’Perakende bakkal iþi’
Bakkallar ve Bayiler Federasyonu’nun Baþkaný Palandöken, Koç Holding’in gýda perakendeciliðinden çýkmak için Migros’u satacaðýný açýklamasýný takdirle karþýladýklarýný söyledi. Palandöken, þunlarý kaydetti:
“Koç Holding, uzun yýllar perakendecilik sektöründe bulundu. Önemli olan ekmeði ekmekçinin satmasý, herkesin kendi iþini yapmasýdýr. Perakendecilik yapmakta olan holdinglerde yavaþ yavaþ bu sektörden çýkarak üretim sektörlerine yönelmelidir. Sanayicilerimiz üretim yapmalý, perakendecilik ve pazarlama iþlerini bakkal esnafýna býrakmalýdýr. Çünkü mahallenin bakkalý olmak kolay bir iþ deðildir ve bu iþ bizim iþimizdir.”
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri