AIDS’te büyük geliþme
Ýnsanlarýn pençesinden kurtulamadýðý AIDS'e son verebilecek bir geliþme meydana geldi.
Hamburg ve Dresden kentinde görev yapan Alman araþtýrmacýlarýn, AIDS hastalýðýna yol açan HIV’in genini, laboratuvar ortamýnda ilk kez insan hücresinden çýkartmayý baþardýklarý bildirildi.
"Science" adlý bilim dergisinde yer alan habere göre, bilim adamlarý özel bir enzim ile HIV genini insan hücresinden çýkartmayý baþardý.
Ýnsan vücudunda baðýþýklýk sisteminin zayýflamasýna yol açan HIV, hücrelerdeki DNA’ya yerleþiyor.
Hamburg’taki Heinrich Pette Araþtýrma Enstitüsünde görev yapan Prof. Joachim Hauber, dergiye yaptýðý açýklamada, "Hastalýðýn bulaþtýðý hücre iyileþtirilebiliyor. Biz bu virüsü hücrelerden uzaklaþtýrdýk. Bugüne kadar bunu kimse baþaramamýþtý" dedi.
Bu geliþme sayesinde 10 yýla kadar insanlar için yeni bir tedavi imkaný bulunabileceðini ifade eden Hauber, tedavi için AIDS hastasýnýn kanýndan kök hücre alýnmasý ve bunun laboratuvarda virüslerden temizlenmesi gerektiðini belirtti.
Hauber, bu þekilde iþlem gören kök hücrelerin, tedavi amacýyla yeniden hastaya aktarýlmasý ve böylece baðýþýklýk sisteminin yenilenmesinin saðlanmasý gerektiðini kaydetti.


Teþekkur:
Beðeni: 


Alýntý

Yer imleri