1- Yedi Cüceler:
Neden cüce olduklarý ya da neden yedi tane olduklarý kesin olarak bilinmiyor. Sekiz tane olduklarý ama kendi aralarýnda anlaþarak birini adamdan saymadýklarý da bilinmiyor. Türk olup olmadýklarý da bilinmiyor. 7 Cüce Adam adýnda bir basketbol takýmý kurduklarý da bilinmiyor.
2- Pire Ferhat
Kaplumbaða üzerinde devletten yardým istemek için Ankara'ya giderken keþfedildi. Þimdi ünlü bir televizyon Hönkürmen'i. Bir haftada tek bir zeytin yiyerek yaþayabiliyormuþ. Kira masrafý çýkmasýn diye de Reha Muhtarýn ceketinin cebinde yaþadýðý söyleniyor.
3- Küçük Emrah:
Bir insanýn 35 yaþýna geldiði halde hala 'Küçük Emrah' diye çaðrýlmasý ne fena di mi? Ýlerde torunlarýnýn da Küçük Emrah diye çaðýracak olmalarý daha da fena.. Dayanýlmaz bir þey bu. Küçük Emrahý'n yerine olsam hemen intihar ederdim. Ya da bir kahramanlýk yapýp kendime yeni bir isim alýrdým.
4- Küçük Ýbo:
Futbol takýmlarýnda olduðu gibi iki tane ayný isimden insaný ayýrmak için bu lakab verildiyse iyi. Deðilse Emrah için söylediklerim Küçük Ýbo içinde geçerli. Ama kimse de benden Ýbrahim Tatlýses'le karýþtýrýlmasýn diye diðerine Küçük Ýbo dendiðini zannetmemi beklemesin. Ben onu Saddam'la bile karýþtýrmýyorum.
5- Küçük Onur:
Küçük Emrah ve Küçük Ýbo için söylediklerim küçük Onur için de geçerli. Ýyi de kardeþim sen de ota boka ayný þeyi yazýyosun diyeceksiniz. Alýn size bilimsel bir yaklaþým o zaman. Küçük Onur'un durumu hakkýnda. Küçük Onur bir Oxymoron'dur. Az önce bana bok atan bazý moronlar, Oxymoron'un ne olduðunu merak ediyodur þimdi; þeytan söyleme diyo ama. Oxymoron yan yana kullanýlmamasý gereken, kullanýlamayacak, kullanýldýðýnda mantýk hatasý oluþturacak iki kelimenin yan yana kullanýlmasýdýr. (Bknz. Küçük Onur)
6- Cüce Mevlüt:
Kendisi küçük marifeti büyük, milli cücelerimizden. Sinema oyunculuðu ve kýsa süreli mafya babalýðý yapmasýyla tanýndý. Dönersen Islýk Çal adlý filmde oynamýþtý. Filmin üzerinden on sene geçmesine raðmen Hasanpaþa'da oturduðu apartmandaki komþularý, geceleri yüksek sesle sabahlara kadar ýslýk çaldýðý gerekçesiyle karakola þikayette bulunmuþlar. Geçtiðimiz yýllarda da Antalya'da adamlarýyla bir büfeden haraç alýrken yakalandý. Polisi büfeden haraç deðil sosisli almaya gittiðine inandýramadýðý için adamlarýyla beraber bir karton kutuya konularak, Ýstanbul emniyetine Aps'li olarak posta ile teslim edildi.
7- Naim Süleymanoðlu:
Spor medyasýnda Cep Herkülü, halk arasýnda salon cücesi, Özal ailesinde manevi evlat, aptallar arasýnda ''olum bu adam ikiyüz kiloyu nasýl kaldýrýyo lan', nüfus dairesinde Naim Süleymanoðlu, Bulgarlar arasýnda da Naum Þalamanof, uzaylýlar arasýnda "üðh hýð nmkmði" olarak bilinir.
8- Güdük Necmi:
Kanuni Sultan Süleyman döneminde sadrazam olan ilk Sýrp devþirmesidir. Yeniçeriyi ayaklandýrdýðý için kafatasý ile, her devresi on beþer yýldan iki devrelik bir maç oynanmýþ, maçýn sonunda yeniçeriler nerde bizim galibiyet primimiz diyerek yine ayaklanmýþlardýr. Ne! Ben Güdük Necmi'yi baþka biriyle mi karýþtýrmýþým. Bu baþka Güdük Necmi abi. Bi siz mi biliyosunuz. Biz salaðýz di mi?
9- Küçük Çekmece:
Ýstanbul'da bir semt adý. Arzu edene büyüðü de var. O kadar küçük ki semtte tek bir tane ev var. O evde yaþayanlar da yalnýzlýktan bunaldýklarý için baþka bir semte taþýnmaya karar vermiþler.
10- Küçük Hüseyin Efendi:
O kadar küçükmüþ ki onu hiç gören olmamýþ; ama o herkes kendisine tabiymiþ gibi þeyh olduðunu sanarak ortalarda dolanýyormuþ. Garih cinayeti de onun mezarýnýn yanýnda iþlendi. Bedenine göre tabut bulunmadýðýndan baþkasýnýn tabutuna sýðýþtýðý rivayet edilir. Bazý rivayetlerde de bir kibrit kutusunda defnedildiði anlatýlýr. Ben baþkasýnýn yalancýsýyým.
11- Küçük Þenol:
Fenerbahçenin efsane topçularýndan birisi. Pek iyi oynayamazdý hatta kadroya bile çok az girerdi ama sahanýn görünmez kahramanlarýndan biriydi Küçük Þenol. Efsane derken de biraz abarttým galiba. Toplam beþ altý maç oynamýþtý Fenerde.
12- Küçük Abdest:
Bir çeþit çiþ. Sidik de denir. Küçüksu da denir.Tahlili yapýlacaksa da idrar denir. Sidik tahlili demek bilimsel ortamlarda bayaðý kaçar.
13- Küçük Hüsamettin:
Levent Kýrca'nýn en sevdiðim tiplemelerinden birisiydi. Onunki biraz sahte bir küçüklüktü ama olsun. Kamera arkasýnda büyük, kamera önünde küçük. Biz kameralarýn önünde olaný biliriz. Ayrýca ben, o zamanlar onu, gerçek zannediyordum

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri