Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Sizce bu ülkede türban olmalımıdır?

Katılımcı sayısı
212. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet Olmalıdır

149 70.28%
  • Hayır Olmamalıdır

63 29.72%
Sayfa 13/17 İlkİlk ... 34567891011121314151617 SonSon
164 sonuçtan 121 ile 130 arası

Konu: Sizce bu ülkede Türban sorunu çözülürmü? Türban olmalımıdır? olmamalımıdır?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar bana göre başörtüsü bir siyasi olaydır.Adamın biri bir söz söyledi ve bu memlekette yaşayan bircok insan şu anda bunun zararını cekiyor ama farklı düşünceler de olsa insanların inançları gereği başörtüsü takmalarında bir zarar görmüyorum çünkü mini etek giyen nasıl giyebiliyorsa başörtüsü bağlayanda başörtüsü bağlayabilmelidir

Kullanıcı Bilgi Menüsü

eğer demokratik ve laik bir ülke isek türban olmalıdır. laiklik din işleri ile devlet işlerinin ayrı tutulması ise devletteki insanlar halkın dinle ilgili işlerine karışmaması gerekir die düşünüyorum...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

aslında insanların başlarını nasıl ve neden örttüğü sadece kendini ilgilendirir.AMA bu örtünme siyasete alet edip,simgeleştirerek başını örten-örtmeyen tartışmasına çevrilirse orda durun.
    isteyen hayatını istediği tarzda sürdürebilir.diğer kişileri etkilemediği ve rahatsız etmediğ sürece.
    "bu bizim namus borcumuz" diyerek siyasi rant kavgasına girmek ve bu konuyu simgeleştirerek bayrak haline getirmek çok yanlış.
    bugün,ülkemizde ezan sesini hala duyabilmemizi sağlayan kişilerin "laiklik" tezini savunmasının ve ilke olmasının nedeni de budur.ulusumuzda çeşitli dinlere inananlar yaşıyor.bu sebeple din ve devlet işlerinin karıştırılmaması doğru olur.dinler ve ırklar,bir arada kardeşçe yaşayabilen ulus olmuş toplumları farklı noktalara götürür.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar bana göre baş örtüsü bahane
    sömürüsünü yapıpta toplanan oylar şahane
    ne güzel işte

Kimimiz takunyalı kimimiz amerikalı
    Kimimizde Türban
    kimimizde anadan üryan ortada gezip duruyoruz
    Dünyaya örnek oldugumuz milli kültürümüzü
    Hassasiyetlerimizi
    Milli Onurumuzu
    adına türban taktıgımız bir çeşit baş örtüsüne (hemde din adına)
    modernlik deyip giydiğimiz yokinilere
    baglamış ne güzel geçinip gidiyoruz
    Türk'e ait ne kaldı?
    sadece bizi bizle asimile etme politikası

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşlar yorumlarınızı yaparken oylarınııda vermeyi unutmayınız!!!
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

türbanı tartışıyoruz ama türban nedir bilenimiz çok az
    türban ve başörtüsü ayrı kavramlardadır
    türbanı çıkaranlar 28 şubat sürecindeki hükümette görevli siyasilerdir
    bence türbanın yerine başörtüsü yada eşarp denilirse daha uygun olacaktır

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bi tanesi imam hatiplerle ilgili bişeyler yazmış...heralde yanlış şeyler biliyorlar...dilimizin döndüğünce anlatalım.....öncelikle şunu söyleyeyim ki ben İ.H 'li değilim...gitmeyide hiç düşünmedim...çocuğum olursa da göndermem...bu benim yoğurt yeme stilim.....işin özüne dönecek olursak;28 şubattan sonraki süreci ve özellikle de son 5 yıllık hükümet dönemini çıkarsak,İ.H liseleri her zaman için ülkücülerin ağırlıkta olduğu bir yer olmuştur...klasik lise eğitiminin yanında ağırlıklı olarak dini eğitim de veren kurumlardır...hiç bir zaman için ülke aleyhine faaliyet gösteren insanlar oralarda ağırlıklı yüzdeye ulaşamamıştır...normal okullarda ne kadar **** *****varsa oralarda da o kadar vardır.....başta da dediğim gibi 28 şubat sürecinden önce her zaman için ülkücülerin ağırlıklı olduğu kurumlar olmuşlardır...ancak 28 şubat sürecinden sonra buralarda okuyanların yüksek öğretim yapabilmeleri zorlaştığından insanlar buraları tercih etmemeye başladılar ve İ.H ler ve diğer meslek okulları üzülerek söylüyorum ki okumakta gözü olmayan başarısız öğrencilerin ve gittiği her yerde bela çıkaran öğrencilerin sırf diploma alabilmek için tercih ettiği yerler olmuştur...belki de bu yüzden bi tanesi oralara 'mikrop yuvası' tabirini kullanmıştır,ancak 28 şubattan önce yetişen nesil kesinlikle öyle değildi...son 5 yıllık hükümet döneminde de özellikle siyasi sömürü aracı olarak kullanıldılar ve siyasi otorite maalesefki oraları cazip hale getirirse ve yüksek öğretime girişteki zorlukları kaldırırsa yeniden ülkesini milletini seven ve dini gerçekten adamakıllı bilen insanların yetişeceğinden korktuğu için sürekli onunla bununla YÖK'le askerle polemik yaptı ve maalesefki o okulların eğitimli cahiller yuvası olarak kalmasına göz yumdu...neden???çünkü adam gibi yetişmiş biri kalkar ona sorar:'sen ne biçim İ.H 'lisin??bu mudur senin İ.H liliğin '....unutmayalımki çoğu siyasi otorite-sadece türkiye'de de değil bi çok ülkede- halkın cahil kalmasını ister..çünkü okumuş,bilgili,kültürlü ve sağlam dini bilgilere sahip insanlar bu siyasetçi denilen hokkabazlara hesap sorarlar,kuru kuruya şak şak çılık yapmazlar....e bu da onların işine gelmez tabi...selametle
    Konu Mehmet Kaynaklı tarafından (07-07-2007 Saat 19:21 ) değiştirilmiştir.

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bulletfromhell Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bi tanesi imam hatiplerle ilgili bişeyler yazmış...heralde yanlış şeyler biliyorlar...dilimizin döndüğünce anlatalım.....öncelikle şunu söyleyeyim ki ben İ.H 'li değilim...gitmeyide hiç düşünmedim...çocuğum olursa da göndermem...bu benim yoğurt yeme stilim.....işin özüne dönecek olursak;28 şubattan sonraki süreci ve özellikle de son 5 yıllık hükümet dönemini çıkarsak,İ.H liseleri her zaman için ülkücülerin ağırlıkta olduğu bir yer olmuştur...klasik lise eğitiminin yanında ağırlıklı olarak dini eğitim de veren kurumlardır...hiç bir zaman için ülke aleyhine faaliyet gösteren insanlar oralarda ağırlıklı yüzdeye ulaşamamıştır...normal okullarda ne kadar **** *****varsa oralarda da o kadar vardır.....başta da dediğim gibi 28 şubat sürecinden önce her zaman için ülkücülerin ağırlıklı olduğu kurumlar olmuşlardır...ancak 28 şubat sürecinden sonra buralarda okuyanların yüksek öğretim yapabilmeleri zorlaştığından insanlar buraları tercih etmemeye başladılar ve İ.H ler ve diğer meslek okulları üzülerek söylüyorum ki okumakta gözü olmayan başarısız öğrencilerin ve gittiği her yerde bela çıkaran öğrencilerin sırf diploma alabilmek için tercih ettiği yerler olmuştur...belki de bu yüzden bi tanesi oralara 'mikrop yuvası' tabirini kullanmıştır,ancak 28 şubattan önce yetişen nesil kesinlikle öyle değildi...son 5 yıllık hükümet döneminde de özellikle siyasi sömürü aracı olarak kullanıldılar ve siyasi otorite maalesefki oraları cazip hale getirirse ve yüksek öğretime girişteki zorlukları kaldırırsa yeniden ülkesini milletini seven ve dini gerçekten adamakıllı bilen insanların yetişeceğinden korktuğu için sürekli onunla bununla YÖK'le askerle polemik yaptı ve maalesefki o okulların eğitimli cahiller yuvası olarak kalmasına göz yumdu...neden???çünkü adam gibi yetişmiş biri kalkar ona sorar:'sen ne biçim İ.H 'lisin??bu mudur senin İ.H liliğin '....unutmayalımki çoğu siyasi otorite-sadece türkiye'de de değil bi çok ülkede- halkın cahil kalmasını ister..çünkü okumuş,bilgili,kültürlü ve sağlam dini bilgilere sahip insanlar bu siyasetçi denilen hokkabazlara hesap sorarlar,kuru kuruya şak şak çılık yapmazlar....e bu da onların işine gelmez tabi...selametle

arkadaşım sanki imam hatip liselilerin okularının ülkücülerin arka bahcesi oldugunu ima etmişsin halbuki anadolunun çok şehirleirini bilirimki bu liselerinde
    bir zamanlar refah partisi yada mili selamet partisi kapatılan partiler bunlar
    bu partilerin arka bahcesi olmuştur nerde bir mitig olsa imam hatip liseliler
    okuldan alınıp mitig alanına götürülürdü ben bu olayı şimdi şu yönden kınamak
    isterim ne hakkınız vardıki bu gencecik 13-15 yaşlarıdaki beyinleri ne hakla
    siayasete bulaştırdınız ne hakkınız vardı..

gelelim diger işlerin boyutuna bu ülkede malesef guruplaşmaya gidilmiştir bu yönden birrr taraftan allah allah diye diye yetimin yoksulun hakkını yemek ne kadar dogrudur bilmem hele devletin alacagı vergiyi yıllardır kaçırmak allah katında ne kadar dogrudur bilmem tabiki bu zihniyetlerin allahı başka ise
    tövbe tövbe diyoırum şirk koşmuyorum sadece yıllardır gördüklerimi yansıtıyorum...

yalanım varsa benim inandıgım yüce yaratıcım allahım beni ters düz etsin...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bence de imam hatiplerin ülkücülerle ne alakası vardır arkadaşım ben ülkücü camianın icinde bulunan biri olarak hic bir zaman görmedimki imam hatiplilerin ülkü ocaklarına girdiklerini girenlerde cok enderdir dahada acayım selcuk ünv imam hatipli arkadaşlarımısın rahatca söyleyebilirim cogunlu ülkücülerden ve görüşlerinden nefret ettigini şimdi sen tutup imam hatiplileri ülkücü camianın icine cekmeni kınıyorum burda yorum yapacaksan bilerek yap kimlerin imam hatiplileri arka bahcemiz dedigini herkes iyi biliyor kaldıki o kardeşlerimizin ülkücü lerin icinde olmasında da bir sakınca yoktur ancak senin niyetin kötü burda türban sorunu yaşanırken alıp sen ülkücüleri imam hatiplilerin icinde onlara el atan yonten bir konuma getiriyorsun 28 şubat sürecinde heralde imam hatiplilerin onune cıkarılan engeler ülkücü oldukları icin degil başka bir partinin olur olmadık konuşmaları ve söylemleri dogrultusunda gercekleşmiştir ve ben o partiyi yoneticilerini burdan kınıyorum bu söylemlerle imam hatipli arkadaşlarımızın onun kapanmasına neden olmuşlardır bir tabir vardır eşegin aklına karbuz kabugunu düşürmüşlerdir ve simdide bu sorunu biz cözeriz siz cözemesin yok biz daha iyi biliyoruz onlar bilmiyor vs söylemleri ilede yine onlar üzerinden rand elde etmek istemeleri ne acıdır

Kullanıcı Bilgi Menüsü

lütfen bulletfromhell yazılarımızda aşırı olmayalım

Sayfa 13/17 İlkİlk ... 34567891011121314151617 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri