REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Sizce bu ülkede türban olmalımıdır?

Katılımcı sayısı
212. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet Olmalıdır

149 70.28%
  • Hayır Olmamalıdır

63 29.72%
Sayfa 12/17 İlkİlk ... 234567891011121314151617 SonSon
164 sonuçtan 111 ile 120 arası

Konu: Sizce bu ülkede Türban sorunu çözülürmü? Türban olmalımıdır? olmamalımıdır?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşlar yorumlarınızı yaparken oylarınııda vermeyi unutmayınız!!!
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

türbanı tartışıyoruz ama türban nedir bilenimiz çok az
    türban ve başörtüsü ayrı kavramlardadır
    türbanı çıkaranlar 28 şubat sürecindeki hükümette görevli siyasilerdir
    bence türbanın yerine başörtüsü yada eşarp denilirse daha uygun olacaktır

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bi tanesi imam hatiplerle ilgili bişeyler yazmış...heralde yanlış şeyler biliyorlar...dilimizin döndüğünce anlatalım.....öncelikle şunu söyleyeyim ki ben İ.H 'li değilim...gitmeyide hiç düşünmedim...çocuğum olursa da göndermem...bu benim yoğurt yeme stilim.....işin özüne dönecek olursak;28 şubattan sonraki süreci ve özellikle de son 5 yıllık hükümet dönemini çıkarsak,İ.H liseleri her zaman için ülkücülerin ağırlıkta olduğu bir yer olmuştur...klasik lise eğitiminin yanında ağırlıklı olarak dini eğitim de veren kurumlardır...hiç bir zaman için ülke aleyhine faaliyet gösteren insanlar oralarda ağırlıklı yüzdeye ulaşamamıştır...normal okullarda ne kadar **** *****varsa oralarda da o kadar vardır.....başta da dediğim gibi 28 şubat sürecinden önce her zaman için ülkücülerin ağırlıklı olduğu kurumlar olmuşlardır...ancak 28 şubat sürecinden sonra buralarda okuyanların yüksek öğretim yapabilmeleri zorlaştığından insanlar buraları tercih etmemeye başladılar ve İ.H ler ve diğer meslek okulları üzülerek söylüyorum ki okumakta gözü olmayan başarısız öğrencilerin ve gittiği her yerde bela çıkaran öğrencilerin sırf diploma alabilmek için tercih ettiği yerler olmuştur...belki de bu yüzden bi tanesi oralara 'mikrop yuvası' tabirini kullanmıştır,ancak 28 şubattan önce yetişen nesil kesinlikle öyle değildi...son 5 yıllık hükümet döneminde de özellikle siyasi sömürü aracı olarak kullanıldılar ve siyasi otorite maalesefki oraları cazip hale getirirse ve yüksek öğretime girişteki zorlukları kaldırırsa yeniden ülkesini milletini seven ve dini gerçekten adamakıllı bilen insanların yetişeceğinden korktuğu için sürekli onunla bununla YÖK'le askerle polemik yaptı ve maalesefki o okulların eğitimli cahiller yuvası olarak kalmasına göz yumdu...neden???çünkü adam gibi yetişmiş biri kalkar ona sorar:'sen ne biçim İ.H 'lisin??bu mudur senin İ.H liliğin '....unutmayalımki çoğu siyasi otorite-sadece türkiye'de de değil bi çok ülkede- halkın cahil kalmasını ister..çünkü okumuş,bilgili,kültürlü ve sağlam dini bilgilere sahip insanlar bu siyasetçi denilen hokkabazlara hesap sorarlar,kuru kuruya şak şak çılık yapmazlar....e bu da onların işine gelmez tabi...selametle
    Konu Mehmet Kaynaklı tarafından (07-07-2007 Saat 18:21 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

lütfen bulletfromhell yazılarımızda aşırı olmayalım

Kullanıcı Bilgi Menüsü

[QUOTE=eraybal;186846]siyası bir amaç taşımadığı sürece olabilir türban..sonuçta bu vatan için kurtuluş savaşlarında gözünü kırpmadan ölen analarımız da baş örtüsü takıyordu..ama benim sadece karşı olduğum nokta bunu siyası bir ideolojı aracı yapmamak.her kesın ınancı kendıne kımseye zorla bır sey yaptırılamaz.başı örtmekle iş bitmiyor ki..insanın ıcınde olacak allah sevgısı ve korkusu...[
    /QUOTE]

kesinlikle katılıyorum .tesekkürler

FİLYOS GAR ŞEFLİĞİ

Kullanıcı Bilgi Menüsü

türban olmalımıdır dan çok insanlar istediği gibi yaşamalımıdır yoksa yaşamamalımıdır demek daha doğru olur.siyasi amaç taşısın taşımasın,inancı olsun olmasın daha doğrusu hangi amaçla takarsa taksın kimse kimsenin görüşüne,giyimine ve en doğrusu özgürlüğüne karışamaz.Bugün anayasayı savunanlar anayasal suç işliyorlar.birkere insanların okuma hakkını elinden almak kanunen suçtur,fakat bu suçun cezai karşılığı bulunmadığı için rahatlıkla işlenebilmektedir.Türbanı yasak eden zihniyetin asıl maksatı islam düşmanlığıdır.Bakın dikkat edin din düşmanlığı değil,islam düşmanlığı diyorum.Birde kalkıp fetva veriyorlar yok islamiyetde varmış yokmuş.Sanane ya .Önemli olan o dinde bu dinde olup olmaması değil.O insanın o türbanı takmayı tercih etmesidir.Buna da karışmaya kimsenin hakkı yoktur.Aslında şunu söylüyorlar:tek doğru benim doğrumdur,ben ne dersem o olur.diğerleri yanlıştır.Sen kimsin kardeşim.Ama bu millet bunları aşmasını ve bu zihniyettdeki insanları ezmesini bilir.Buda ilk önce siyasal olarak gerçekleşmesi gerekir.Biz AKP demiştik ama onda da cesaret yok.Artık adres belli oldu.eğer o adresde bunu başaramazsa bunu bu millet başarmasını bilir.Saygılarımla...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Mehmet Kaynaklı Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    vay gözüm benim evet haklısın onlar kurtarmadımı
    biraz uzun ama okumanı tavsiye ederim gör bak bizim kara çarşaflılar neler yapmış bu VATAN için
    ama senin ve senin gibilerin kafası basmaz bu VATAN aşkını VATAN aşkı ALLAH aşkından gelir

Tarihimize "93 Harbi" adıyla geçen Türk-Rus savaşında Erzurum'un Aziziye Tabyası'nda gösterdiği kahramanlıkla adını tarihe kazandıran Türk kadını. 1857 yılında Erzurum'da doğdu. Tam doksan sekiz yıl orada yaşadı. Bir kahramanlık sembolü olarak tanındı ve anıldı. Ömrünün son demlerini "Üçüncü Ordu'nun Annesi" olarak geçirdi. 1955 yılında "Yılın Annesi" seçildikten sonra 22 Mayıs 1955 günü Erzurum'da zatürreden vefat etti.

Türk-Rus Harbi'nin kanlı ve karanlık günleriydi. 1877 yılı Kasım ayının 7'sini 8'ine bağlayan gece, civarda bulunan iki Ermeni köyünden gizlice harekete geçen kalabalık bir çete, sinsi sinsi yaklaşıp Erzurum'un meşhur Aziziye Tabyası'na girmeyi başarmıştı. Tabyayı savunan bir avuç Türk askeri derin uykuda idi. Yataklarında bastırıldılar ve uykuda kılıçtan geçirildiler. Arkadan gelen Rus kuvvetleri de hiç bir direnme görmeksizin Aziziye Tabyası'na yerleştiler.

Bu kahpe baskından yaralı olarak kurtulan bir asker koşa koşa Erzurum'a varıp kara haberi yetiştirdi. Minarelerden sabah ezanı yerine "Moskof Aziziye'ye girdi!" sesleri yükselmeye başladı. Bir anda bütün Erzurum duymuştu bu kara haberi. Ve bir anda bütün Erzurum şahlanıvermişti. Tüfeği olan tüfeğini kaptı, olmayan eline ne geçirdi ise tırpan, kazma, kürek, sopayı alıp sokaklara döküldü. Erkekli kadınlı bütün Erzurum halkı Aziziye'ye doğru koşmaya başladı.

Şehrin kenar bir mahallesindeki mütevazi bir evde oturan taze bir gelin vardı. Bir gün evvel ağabeyi Hasan cepheden ağır yaralı olarak eve getirilmiş ve bir kaç saat önce bu taze gelinin kolları arasında ruhunu teslim etmişti. Kocası cephede idi. Minarelerden yükselen "Moskof Aziziye'ye girdi" seslerine, seferber olup koşanların uğultuları karışıyordu. Taze gelin, bu kara haberi duymuş gibi hemen ağlamaya başlayan üç aylık bebeğini emzirip uyuttu. Usulca onu beşiğine bıraktı ve heyecan dolu bir sesle: - Seni bana Allah verdi, ben de seni Allah'a emanet ediyorum yavrum, diye mırıldandı. Sonra şehit kardeşinin döşeğine seğirtti. Ölüyü alnından öptü: - Seni öldüreni öldüreceğim ben de, dedi, kin dolu bir sesle. Ve masanın üzerinden satırı kapmasıyla kapıdan dışarı fırlaması bir oldu. O da çılgınca Aziziye'ye doğru koşmakta olan kadınlı erkekli, taşlı sopalı kalabalığın arasına karıştı.

Bütün Erzurum, o dadaşlar diyarı şahlanmştı. Erzurum halkı bir sel gibi akıyordu canından aziz saydığı Aziziye Tabyası'na doğru. Aziziye'ye yerleşmiş olan Moskof, tabyaya yaklaşmakta olanlara karşı yaylım ateşine geçince bir hayli Erzurumlu kırıldı. Onların kırılışını görmek, ayakta kalabileni büsbütün şahlandırmış ve tabyanın demir kapılarına gülle gibi yüklenen kalabalık bir anda içeri doluvermişti. Demir kapılar bile dayanamamıştı bu olağanüstü iman karşısında.

Aziziye'de boğaz boğaza kanlı bir dövüş başladı. Balta, tırpan, kazma ve sopası olmayan pençeleriyle Moskofun gırtlağına yapışıyordu. O toplu tüfekli ordu, tam bir bozguna uğramıştı bu şahlanış karşısında. Türk demeye dili dönmeyen Moskof askerleri Osmanlı'yı da kısaltıp sadece "Osman"a çevirmişlerdi. Başı dara gelen "Osman teslim" deyip canını kurtarmaya bakıyordu. Başka bir zaman olsaydı Türkün merhameti galebe çalardı, belki. Fakat bu zaman diğer zamanlardan çok farklıydı. Aziziye'nin dışında ve içinde kadınlı, ihtiyarlı çocuklu yüzlerce Erzurumlu kanlar içinde yatıyordu. Onlara ateş açanlar acımışlar mıydı? Ne "Osman" dinleyen oldu, ne de "Teslim"e kulak asan... Taze gelin de elinde satırı, karşısına çıkan Moskof'un kafasına, suratına indiriyordu. Şehit düşen ağabeyisinin acısını, bin Moskof'u öldürse içine atamazdı...

2.000'e yakın Moskof askeri öldürülmüş ve Aziziye kurtarılmıştı. Düşmanın geri kalan kısmı selameti atlarına atlayıp kaçmakta bulmuştu. Onları takip etmek için Erzurumlu'nun atı yoktu. Fakat kaçan atlıyı kovalayan yayalar yine de onu yakalayıp haklamayı biliyordu.

Yaralılar arasında taze gelin de vardı. Elinde satırı ile döğüşürken aldığı bir yaranın etkisiyle o da kanlar içinde yere yıkılmıştı. Fakat yaralı olarak baygın bulunduğu zaman dahi elindeki kanlı satırını sıkı sıkıya kavramış bırakmıyordu hırs dolu pençelerinin arasından... Adı Nene idi taze gelinin. O günden sonra o da bütün Erzurum'un tanıyıp saydığı kişiler arasına katıldı. Doksan sekiz yıllık ömrü boyunca bütün Erzurumlulara Moskof'un Aziziye'de nasıl tepelenişini anlattı. Fakat kendinden bir kaç kelime ile bahsetti. Ölümünden bir yıl önce kendisini ziyaret eden NATO Başkomutanına "Ben o zaman gereken şeyi yapmıştım. Bugün de gerekirse aynı şeyi yaparım" demiş ve Amerikalı generali kendine hayran bırakmıştı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

[QUOTE=western32483;187197][QUOTE=eraybal;186846]siyası bir amaç taşımadığı sürece olabilir türban..sonuçta bu vatan için kurtuluş savaşlarında gözünü kırpmadan ölen analarımız da baş örtüsü takıyordu..ama benim sadece karşı olduğum nokta bunu siyası bir ideolojı aracı yapmamak.her kesın ınancı kendıne kımseye zorla bır sey yaptırılamaz.başı örtmekle iş bitmiyor ki..insanın ıcınde olacak allah sevgısı ve korkusu...[
    /QUOTE]

peki siyasi olup olmadıgına kim karar verecek?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

[quote=tracker1;187249][quote=western32483;187197]
    Alıntı eraybal Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    siyası bir amaç taşımadığı sürece olabilir türban..sonuçta bu vatan için kurtuluş savaşlarında gözünü kırpmadan ölen analarımız da baş örtüsü takıyordu..ama benim sadece karşı olduğum nokta bunu siyası bir ideolojı aracı yapmamak.her kesın ınancı kendıne kımseye zorla bır sey yaptırılamaz.başı örtmekle iş bitmiyor ki..insanın ıcınde olacak allah sevgısı ve korkusu...[
    /QUOTE]

peki siyasi olup olmadıgına kim karar verecek?
    siyasi partilere oy veren halk verecek başka seçenek yok

Kullanıcı Bilgi Menüsü

mesele türban meselesi değil bence Türkiyemizi karıştırmaktır aya çıkmamızı türbanmı engelledi tıpda elektronik ve bir çok alanda illerlememizi türbanmı engelledi bir futbolda hakemin veya futbolcunun hatası yüzünden neler oluyor biliyorsunuz ama dinimizle ilgili meselelerde dinimize sahip çıkamıyoruz ve bir hırıstiyan,yahudi kısacası gayri müslim üniversitelerimizde ilayhiyat dersi görmekte neden?bizim dinimizi bizden daha iyi biliyor ve ona göre tavır sergiliyor lütfen kendimize gelelim artık....

Sayfa 12/17 İlkİlk ... 234567891011121314151617 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri