REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Sizce bu ülkede türban olmalımıdır?

Katılımcı sayısı
212. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet Olmalıdır

149 70.28%
  • Hayır Olmamalıdır

63 29.72%
164 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Sizce bu ülkede Türban sorunu çözülürmü? Türban olmalımıdır? olmamalımıdır?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı olmak İçin berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar. Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı...

Berber:Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah'ın varlığına inanmıyorum.

Adam peki neden böyle diyorsun?

Berber:Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, insanlar birbirini üzmezdi. Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum...

Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki tıraş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berberin dükkanına geri döndü.

Adam :Biliyor musun ne var, bence berber diye bir şey yok

Berber:Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim.

Adam :Hayır, yok. Çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı.

Berber:Hımmm... Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?

Adam :Kesinlikle doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi.

----burası siyaset meydanına dönmüşşş yavvvv
    ---türban sorunu yok bence
    ---sorun kafalarda
    ------memleket te ne zaman bir sağ hükümet başa geçmisse,
    ,,,,dikkat ettim bu tür olaylar sürekli gündem oluyor
    ----hele hele terör---
    ---irtica,,,
    ---islamiyetten neden korkuluyor acaba,,????
    ---hani herkes özgürdü bu memlekette
    -----demem oki ---önce türban derler
    sonra neden namaz kılıyorsun derler----
    böyle gider---
    not:% 99 müslüman olduğu söylenen bu memlekette namaz kılmak irticdan sayılırsa------türban takmak hayli suçtur---
    -------bence % 99 da değil yüzde 10 bile çıkmaz---
    müslümanlar azınlıktadır bencee---hayırlı olsun---

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ereneren44 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı olmak İçin berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar. Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı...

Berber:Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah'ın varlığına inanmıyorum.

Adam peki neden böyle diyorsun?

Berber:Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, insanlar birbirini üzmezdi. Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum...

Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki tıraş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berberin dükkanına geri döndü.

Adam :Biliyor musun ne var, bence berber diye bir şey yok

Berber:Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim.

Adam :Hayır, yok. Çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı.

Berber:Hımmm... Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?

Adam :Kesinlikle doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi.

----burası siyaset meydanına dönmüşşş yavvvv
    ---türban sorunu yok bence
    ---sorun kafalarda
    ------memleket te ne zaman bir sağ hükümet başa geçmisse,
    ,,,,dikkat ettim bu tür olaylar sürekli gündem oluyor
    ----hele hele terör---
    ---irtica,,,
    ---islamiyetten neden korkuluyor acaba,,????
    ---hani herkes özgürdü bu memlekette
    -----demem oki ---önce türban derler
    sonra neden namaz kılıyorsun derler----
    böyle gider---
    not:% 99 müslüman olduğu söylenen bu memlekette namaz kılmak irticdan sayılırsa------türban takmak hayli suçtur---
    -------bence % 99 da değil yüzde 10 bile çıkmaz---
    müslümanlar azınlıktadır bencee---hayırlı olsun---
    geçen sene tunusa gittim eşimle yolda zor yürüdük her önümüze gelen polis pasaport soruyor eger turistsen okey ama tunusluysan şansın yok içeri atıyorlar sebebi ise türban kesinlikle yasak
    o ülkede öyle bir rejim varki dönemin devlet başkanı ve tunusun kurucusu habib borgiva çok saglam temeller atmış ve rejim ilan etmişki %90 müslüman olan bir ülkede müslümanlık maalesef yaşanmıyor bizim korkumuzda bu
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı CABBARİ Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    geçen sene tunusa gittim eşimle yolda zor yürüdük her önümüze gelen polis pasaport soruyor eger turistsen okey ama tunusluysan şansın yok içeri atıyorlar sebebi ise türban kesinlikle yasak
    o ülkede öyle bir rejim varki dönemin devlet başkanı ve tunusun kurucusu habib borgiva çok saglam temeller atmış ve rejim ilan etmişki %90 müslüman olan bir ülkede müslümanlık maalesef yaşanmıyor bizim korkumuzda bu
    katılmıyorum ağa....çünkü müslümanlığın yaşanmasını salt başörtüsü takıp takmamaya indirgemek olayın özünden sapmaktır...mesele şu:bakınız tüm islam ülkelerine hepsi dikta ve zulüm ile yönetiliyor...onun için hiç biri iflah olmuyor....Türkiye'de kimse bir başkasının sokakta ne giydiğine yada özel yaşamında ne yaptığına karışmaz...karışamaz....Türkiye'nin diğer müslüman ülkelerden farkı budur....resmi ve kamusal alanlarda da belirtilmiş kıyafet normları varsa buna da uyulmalıdır....günahı vebali varsa o kuralı koyan kişinin boynunadır...ben söylemiyorum...islamın ölçüleri böyle diyor....ha şunuda ekleyeyim,türkiyede 2 çeşit insanlar birbirinin ne giydiğine karışıyo...birinci grup türbanlı (baş örtülü değil) ve o zihniyetin erkekleridir kendileri gibi olmayanlara kafir gözüyle bakarlar.ikinci grup iflah olmaz komünistler dir..bunlarda samimiyetle dinini yaşan insanlara bile el-kaide militanı gibi bakar....Allah bu ülkeyi bu iki tip mikroptanda kurtarır inşallah.....tabiiki sadece Allah'a tevekkül yetmez....vatandaş olarakta biz elimizden geleni yapmalıyız....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bulletfromhell Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    katılmıyorum ağa....çünkü müslümanlığın yaşanmasını salt başörtüsü takıp takmamaya indirgemek olayın özünden sapmaktır...mesele şu:bakınız tüm islam ülkelerine hepsi dikta ve zulüm ile yönetiliyor...onun için hiç biri iflah olmuyor....Türkiye'de kimse bir başkasının sokakta ne giydiğine yada özel yaşamında ne yaptığına karışmaz...karışamaz....Türkiye'nin diğer müslüman ülkelerden farkı budur....resmi ve kamusal alanlarda da belirtilmiş kıyafet normları varsa buna da uyulmalıdır....günahı vebali varsa o kuralı koyan kişinin boynunadır...ben söylemiyorum...islamın ölçüleri böyle diyor....ha şunuda ekleyeyim,türkiyede 2 çeşit insanlar birbirinin ne giydiğine karışıyo...birinci grup türbanlı (baş örtülü değil) ve o zihniyetin erkekleridir kendileri gibi olmayanlara kafir gözüyle bakarlar.ikinci grup iflah olmaz komünistler dir..bunlarda samimiyetle dinini yaşan insanlara bile el-kaide militanı gibi bakar....Allah bu ülkeyi bu iki tip mikroptanda kurtarır inşallah.....tabiiki sadece Allah'a tevekkül yetmez....vatandaş olarakta biz elimizden geleni yapmalıyız....
    tebrikler arkadaşım bunada katılıyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

mesele türban meselesi değil bence Türkiyemizi karıştırmaktır aya çıkmamızı türbanmı engelledi tıpda elektronik ve bir çok alanda illerlememizi türbanmı engelledi bir futbolda hakemin veya futbolcunun hatası yüzünden neler oluyor biliyorsunuz ama dinimizle ilgili meselelerde dinimize sahip çıkamıyoruz ve bir hırıstiyan,yahudi kısacası gayri müslim üniversitelerimizde ilayhiyat dersi görmekte neden?bizim dinimizi bizden daha iyi biliyor ve ona göre tavır sergiliyor lütfen kendimize gelelim artık....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı tköksal Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    mesele türban meselesi değil bence Türkiyemizi karıştırmaktır aya çıkmamızı türbanmı engelledi tıpda elektronik ve bir çok alanda illerlememizi türbanmı engelledi bir futbolda hakemin veya futbolcunun hatası yüzünden neler oluyor biliyorsunuz ama dinimizle ilgili meselelerde dinimize sahip çıkamıyoruz ve bir hırıstiyan,yahudi kısacası gayri müslim üniversitelerimizde ilayhiyat dersi görmekte neden?bizim dinimizi bizden daha iyi biliyor ve ona göre tavır sergiliyor lütfen kendimize gelelim artık....
    kendimize gelmemiz için hristiyan klübü hüvviyetindeki avrupa birliği üyeliğinden adaylığımızı çekecegiz adamlar ne derse uygulamaya çalışıyoruz onun istedikleride kendileri gibi bir hristiyan ülke yetiştirmek
    bunlar acı ama maalesef gerçek olan şeyler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sayın muhteşem onun gercek olduğu islam dininin doğduğu gündenberi belli sen yeni anladıysan o başka türkiyede kanunlar biliyorsunki güçlülerden yana bazı kanunlar uygulanamıyor uygulanması içinde ya millet olarak kendimizi ıspatlayıp isteyeceğiz yada ab ye gireceğiz ab ye girme düşüncesi sadece kanunların tam olarak uygulanması içindir biraz düşünüp neler olup bittiğine bakarsan anlarsın

Kullanıcı Bilgi Menüsü

neyse şimdi namaz vakti namazdan sonra görüşürüz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı tköksal Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    neyse şimdi namaz vakti namazdan sonra görüşürüz
    allah kabul etsin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri