valla müslüman insan illa başörtüsü takacak yada türbanla gezecek gibi bir kural yok bence.müslüman kadın fevkalade başı açıkta dinine bağlı olabilir ve emir yasaklarını yerine getirebilir.ancak kapanılırsa daha çok sevabı var diye biliyorum.her neyse.müslüman ülkeler içinde bence en gelişmiş ülkelerden biriyiz ve hali ile iran ırak kadınları gibi halkımızın giyinmesi biraz garip kaçar.ha giyinmeyenler yokmu elbette var ama diğer ülkelerdeki gibi değil.buna ilave olarak türban ve başörtüsünün bana göre getirilmemesi gereken yerlerde vardır.örneğin devlet işlerinde,siyasette,eğitim öğretimde ve askeriyede türban işinin doğru olmayacağını düşünüyorum.çünkü bu yerlerde laiklik sanırım bir adım daha önde ve türbanın doğru olmayacağı kanısındayım.ha ben demiyorumki kimse türban kullanmasın yada takmasın demek istediğim sadece belli yerlerde abes kaçıyor benim belirtmek istediğim bu.
ülkede türban olmasın diye bir şey konulamaz.ülke demokratir ve hür bir ülkedir herkes istediğini yapar ve giyebilir.kimsenin karışmasına gerek yoktur...

Teşekkur:

Yer imleri