Polat: Lincoln'u kaçýrmayacaðýz...
Galatasaray Futbol Þube sorulusu Adnan Polat çarýpýcý açýklamalar yaptý. Mali olarak kuyudan çýktýklarýný söyleyen Polat Ribery olayýnýn yaþanmamasý için çalýþtýklarýný söyledi
POLAT'TAN ÇARPICI SÖZLER!..
Geçen sezonu hayal kýrýklýðý ile tamamlayan ve camiada çoklarýna göre bu hayal kýrýklýðýnýn baþ sorumlusu olarak gösterilen Adnan Polat, Fenerbahçe yenilgisinden bu yana ilk kez konuþtu.
Polat, Ümit Karan’ýn Fenerbahçe flörtünden, Feldkamp’ýn göreve getirilmesine, yeni transferlerden kulübün borcunun azalmasýna kadar bir çok konuda çarpýcý açýklamalarda bulundu. Çok duygu yüklü olduðu gözlenen ve yaþananlardan dolayý dolu olduðu gözlenen Adnan Polat, Galatasaray’ýn Haziran ayýnda yapýlan divan toplantýsýndaki "Çapulcu taraftar istemiyoruz" sözlerine açýklýk getirerek taraftarlara da mesaj verdi.
Polat þöyle konuþtu:
"Öncelikle þunun bilinmesini istiyorum. Bu söz genel taraftara söylenmiþ bir söz deðildir. Taraftarýmýzýn bu sözden alýnmasýna hiç gerek yok. Ben divan toplantýsýnda þunu söyledim. Fenerbahçe maçýnda yaþananlardan utanç duyduk. Ama kongre üyesi taraftarlarýn bile numaralý tribünde su attýklarý duyumunu aldýk. Ama ciddi olarak baþka duyumlarýmýz da vardý. Tribünlerde çok insan tanýdýðýmýz var. Onlar, hiç tanýmadýklarý, hiç görmedikleri kiþilerin o gün maçta sürekli su atýp daha maçýn baþýnda koltuklarý kýrdýklarýný söylediler. Benim sözüm bu kiþilere idi. Bunu önce herkes iyi anlasýn. Benim sözlerim normal taraftara söylenmiþ sözler deðil.
Fenerbahçe maçýndaki olaylarý faturasýnýn bazý yöneticiler tarafýndan bile Adnan Polat ve Haldun Üstünel’e kesilmesinin nedenini sorduðumuz Polat, bu konuda ise þunlarý söyledi:
"Bu iddialar aklý selimden uzak. Ýnsan kendi ayaðýna bilerek balta vurur mu? Maçtan sonra en aðýr eleþtirileri ben yaptým. Fenerbahçe maçýndaki olaylarýn birçok nedeni vardý.
1- Kadýköy’de oynanan maçta Gerets ve Mondragon’a yapýlanlar. Taraftarlarýmýzýn tek tek dövülerek tribüne sokulmalarý. Ýlk devredeki maçýn kýzgýnlýðý, öfkesi ve beklentisi vardý.
2- Son 10 yýlda Þükrü Saraçoðlu Stadý’nda oynanan her maçta futbolcularýmýza ve taraftarlarýmza yapýlanlar.
3- Medyanýn tahriki vardý. Fenerbahçe’nin alkýþlanmasý için baþlatýlan gereksiz polemik taraftarýmýzý daha da gerdi.
4-Bütün gün stresli bir bekleyiþ vardý ve maçtan önce çelik kuvvet ile taraftarlarýmýz karþý karþýya geldi ve bir kývýlcýmla taraftar ile güavenlik güçleri arasýnda kavga çýktý. Polisin biber gazý sýkmasý insanlarý daha da tahrik etti.
5-Eski açýk tribünde Fenerbahçe taraftarlarýný korumak için parmaklýklarý yeniden yaptýk ve yükselttik. Buna raðmen polis kuruma boþluðunu geniþ tuttu. Orada kombine bileti olan taraftarlarýmýz sýkýþýk durumdaoturmaya baþlayýnca tepkilerini artýrdýlar.
6- Ve maçtan önce gerekli arama yapýlmadý. Stadýn içindeki büfe iþletmecisi sanki organizasyonun bir parçasý imiþ gibi haddinden çok fazla suyu stada getirtmiþ. Sonrasýnda görevine son verdik tabi ki. Ayrýca özel güvenlik firmasýnýn da 50 kiþilik gruplar halinde daha önce hiç bizim tribünlerde görmediðimiz kiþileri içeri soktuðunu öðrendik. Bu yüzden emniyet mensuplarýndan, "bunlarýn içinde Fenerbahçeliler de vardý" istihbaratýný aldýk.
OLAYLARIN BÜTÜNÜ G.SARAY’A BÜYÜK ZARAR VERDÝ
Sonuçta olaylarý tasvip etmek mümkün deðil. Ancak bu olaylarla ilgili Disiplin ve Tahkim kurulunun verdiði kararlar, daha önce Türkiye’de yaþanan F.Bahçe-G.Saray, Bursaspor- F.Bahçe, Ankargücü- Beþiktaþ maçýndaki olaylarý göre eþitlik ilkesinin çiðnendiðini rahatlýkla söyleyebiliriz.
Kulüpler Birliði’nde yaþanan son olaylarýn Özhan Canaydýn ile Futbol Federasyonu Baþkaný Haluk Ulusoy’u karþý karþýya getirdiðinin hatýrlatýlmasý üzerine ve Federasyon baþkanýna yakýn kiþilerin "Özhan Canaydýn baþkan olduðu sürece Galatasaray’ý yakacaðým" dediðinin ileri sürülmesine ise Poylat’ýn cevabý þöyle oldu:
"Biz federasyona ve kurumlarýna hep saygýlý olduk. Kurallara uymaya çalýþtýk. Herkesin kiþisel çekiþmeleri bir kenara býrakýp, kurumsal düþünmesi gerekir. Ben fedarasyonun bütün kulüplere eþit ve adil yaklaþacaðýný ümit ediyorum." Polat, -MHK Baþkanlýðýna Ali Aydýn’ýn ismi geçiyor. Geçmiþe bakýldýðýnda Ali Aydýn ile Galatasaray’ýn sürekli sorunlarý olmuþtu ve Özhan Canaydýn’ýn bir basýn toplantýsý sonrasý Ali Aydýn hakemliði býrakmýþtý. Ali Aydýn ismi MHK ile anýlmasý sizi rahatsýz eder mi? - sorusuna ise , "Bu sizin söylediðiniz þimdi varsayým. Ali Aydýn göreve getirilmeden duyumlar üstüne yorum yapamam" cevabýný verdi.
SORU: Beklenmeyen bir transfer ataðý gerçekleþtirdiniz. Bunca borç varken buna nasýl cesaret ettiniz ve parayý nerden buldunuz?
CEVAP:"Geçen sene þampiyon olduðumuzda, þampiyon kadroyu ve teknik direktörü daðýtmamayý hedefledik ve takýmý biraz takviye ederek sezona girdik. Þampiyonlukta nasýl baþarýda yönetimin payý varsa, Þampiyonluk kaçtýðýnda, baþarýsýz olunduðunda da bizim payýmýz var. Geçen sene gerekli tedbirleri alamadýk. Gerçi þampiyonluðu kaybetmemizin bana göre ana nedeni çok gol yememiz deðil, gol atamayýþýmýzdý. Geçen sezon golcülerimiz bana göre beklenen performansý gösteremediler. Çok kolay elde edeceðimizi düþündüðümüz þampiyonluðu kaçýrdýk. Þimdi aylar önce planladýðýmýz takým içi reformu gerçekleþtirmeye baþladýk. Ve bu deðiþim daha da sürecek, gelecek yýlda devamý gelecek. Sonucunu sahada göreceðiz. Taraftamýzýn deðiþim talebine kulak týkayamazdýk. Belki bu sezon ilk 11’in 7-8 kiþisi yeni isimlerden oluþacak. Bu biraz da Kalli’ye baðlý tabii ki."
SORU: Geleceðe yönelik ounuþuyorsunuz ama 8 ay sonra seçim var. Belki görevde olmayacaksýnýz...
CEVAP:"Kendimize deðil Galatasaray’a yatýrým yapýyoruz. G.Saray’da devamlýlýk vardýr. Biz doðru birþey yapýyorsak ve bundan kulüp fayda saðlýyorsa, bizden sonra da kim gelirse gelsin bu doðrularýn üstüne yeni tuðlalar koyacaktýr. Hayat devam ediyor, transfer de. Transferin kaynaðýna gelince. G.Saray’ý faizli bir borç altýna sokmadýk. Daha önceden elde edilmiþ sponsor gelirlerini iyi bir planlama ile artýrdýk. Baþarýlý bir çalýþmayla gerçekleþti bu iþi ve benden fazla Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin’in çabalarýyla oldu."
SORU:Haldun Üstünel dediniz de, çok eleþtiri aldý hatta yönetim kurulundaki arkadaþlarýnýz bile Haldun Üstünel’i eleþtirdiler. Bu konuda ne düþünüyorsunuz?
CEVAP: "Haldun yanlýþ tanýtýlýyor. 7 gün 24 saat Galatasaray için çalýþan genç bir arkadaþýmýz. Günlerce iþine, evine gitmiyor, Galatasaray için çalýþýyor. Haldun yanlýþ tanýtýlýyor, yýpratýlýyor. Ýlla ki hata ararsan, kim hatasýz ki? Bazýlarý bir olumsuzluk oldu mu, bana ve Haldun’a maletmek için fýrsat kolluyor. Biz mücadeleye devam edeceðiz.
SORU: Yönetim olar birçok parçaya bölündünüz, istifalar oldu, açýkca özellik transfer ve Feldkamp kararýnýzdan ötürü sizi eleþtiren yönetici arkadaþlarýnýz oldu. Bu konuda sýkýntý yaþadýnýz mý?
CEVAP:"Önce þunu söyleyeyim, futbolun dýþýndaki arkadaþlarýmýz da büyük özveri ile diðer þube ve sorunlarýmýzý çözmeye çalýþýyor, büyük emek veriyorlar. Onlarý gözardý etmemek gerek. Ama futbol kadar popüler olmadýklarý için onlarýn çoðu emeði dikkatlerden kaçýyor. Yönetim de anlaþmazlýklar olmuþtur. Bu da normaldir. 15 kiþinin yüzde yüz uyum içerisinde çalýþmasý beklenemez. Kýrgýnlýklar da kiþisel çekiþmeler için deðil, kulüp çýkarlarý için olmuþtur. Ben insanlarý yaþý ile deðil, aklý ve fiziki durumu ile ilgileniyorum. G.Saray’ýn bu yeniden yapýlanmasýnda en baþarýlý olacak kiþinin Feldkamp olduðunu biliyorum. Þimdi herkes antrenmanlarda Feldkamp’ýn uygulamalarýný hayranlýk izliyor. Göreceksiniz, Feldkamp bizi baþarýya taþýyacak yüzde yüz inanýyorum"
SORU:Zaman zaman baþkan Özhan Canaydýn’ýn bile önüne çýktýðýnýz eleþtirileri var, görev paylaþýmýnda problem var mý?.
CEVAP: "Aldýðýmýz her kararý baþkana haber veririm. Ýcraatýn baþýnda benim, ama herþey baþkanýmýzýn kontrolü altýnda oluyor ve bana destek veriyor"
SORU: Ümit Karan’ý Fenerbahçe ile transfer pazarlýðýna giriþmesi canýnýzý sýktý mý?
CEVAP: "Caným sýkýldý tabii. Önce þunu söyleyeyim. Galatasaray’da her futbolcu baþka takýma gitmek isteyebilir. Bu futbolcularýn en doðal hakký. Sözleþmesi olsa bile. Bu açýkca konuþulmalý, futbolcu gitmek istiyorsa, bir kulüpte talipse, oturulup, konuþulur, þartlarda anlaþma saðlanýrsa iþ bitirilir. G.Saray7da kalmak istemeyeni asla tutmayýz. Böyle bir düþüncesi olan varsa futbolcu gelsin bize. Ben þahsen G.Saray formasýndan daha kýymetli bir forma tanýmýyorum. Çýkartmak isteyeni asla tutmayýz. Ama canýmý sýkmasýnýn nedeni geçen sezon kötü günler yaþamýþýz. Herkes G.Saray çöktü derken, mükemmel transferlerle takýmý takviye etmiþiz. Böyle bir olay G.Saray’ý karýþtýrmak için yapýldý biz bundan rahatsýz olduk sadece"
LINCOLN RIBERY GÝBÝ KAÇAR MI?
SORU: LÝNCOLN’ÜN TRANSFERÝ ÝLE ÝLGÝLÝ PARASI ÖDENMEZSE RÝBERY GÝBÝ KAÇAR YORUMLARI YAPILIYOR. BUNA ÝHTÝMAL VERÝYOR MUSUNUZ?
CEVAP: "Hayatta herþey olabilir. Böyle bir olumsuzluðun olmamasý için elimizden geldiðince çalýþýyoruz. Þu bilinsin ki mali açýdan parlak günler uzak deðil. Þimdi nakit akýþýný yönetmek çok kolay deðil ama biz fena yönetmedik bunu. Borcumuz da abartýldýðý gibi deðil, 130 miyon dolar civarýnda. Seyrantepe Stadý’nýn temelini bir ay içerisinde atmayý hedefliyoruz. Artýk bir aksilik çýkacaðýný sanmýyorum. Baþbakan’ýn, Baþbakan yardýmcýsýnýn, Maliye Bakaný’nýn, Belediye Baþkaný’nýn, TOKÝ Baþkaný’nýn imzalarý var. Bu imzalara güvenmeyelim de kime güvenelim? Nakit sýkýntýmýzý Riva’yý satarak çok kýsa sürede çözeriz. Ama çok daha iyi fiyatlara satabileceðimizi biliyoruz ve direniyoruz. Þu an sýkýþýk durumda olmamýza raðmen. Ayrýca Florya Metin Oktay Tesisleri’ni son 1,5 yýlda baþtan aþaðý revize ettik. Basketbol salonumuzu yeniden yaptýk. Kalamýþ ve Kuruçeþme adasý’ndaki tesislerimizi mükemmel hale getirdik. Ali Sami Yen’e 10 senedir kazma vurulmamýþ. Çim sahayý baþtan aþaðý drenajý ile birlikte deðiþtiriyoruz. Florya’daki antrenman sahalarýný baþtan aþaðý yeniliyoruz. Çok iþ yapýyoruz ama kimsenin haberi yok. Kulübün idari yapýsý ve þirketlerin yapýsý baþtan aþaðý deðiþtirildi. Þirketler birbirinden ayrýldý hepsinin hesaplarý çok daha þeffaf hale geldi. Geçmiþe yönelik UEFA’daki tüm borçlar bitti. Bugün itibari ile 7-8 futbolcu dýþýnda futbolcularýn tüm alacaklarý ödendi. Kýsaca KUYUDAN ÇIKTIK. Bütün bunlarý yaparken Riva’yý satmadýk.
SORU: Bu sezon lig dýþýnda UEFA’da mücadele edeceksiniz hedef nedir?
CEVAP: Ligde G.Saray’ýn þampiyonluktan baþka hedefi olamaz. UEFA’da ise seyircisiz oynayacaðýmýz lig maçlarýnýn acýsýný çýkarmalýyýz ve taraftarýmýza G.Saray’ý UEFA’da izlettirmeliyiz. En az çeyrek final oynayabileceðimizi düþünüyorum."
SORU: Yabancý sayýsýnda federasyonun karar vermesi bekleniyor, bu konuda sizin duruþunuz nasýl?
CEVAP: "Bana göre yabancý sayýsý 6’da kalmalý. Artacaksa da bu hemen deðil, aþama aþama önümüzdeki 5 yýl içerisinde bir hedef ve plan içerisinde artýrýlmalýdýr" Camiaya ve taraftara mesajýnýzý alabilir miyiz?
"G.Saray taraftarý ve camiasý merak etmesin. G:Saray gösterilmek istenilenden çok daha iyi durumda. Bizim yönetim olarak camiadan talebimiz. bize destek olsunlar. Çünkü camianýn duruþuna ve desteðine ihtiyacýmýz var. Çünkü G.Saray dün de Türkiye’nin en büyük spor kulübüydü, bugün de. Taraftarlarýmýz son 15 yýlda taraftarlýk duruþunun nasýl olacaðýný, Türk futbolunda çok iyi sergiledi. Ayný duruþ ve örneði sergilerlerse G.Saray’ýn yarýnlarý çok daha iyi olacak.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri