Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
30 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: 20/01 Türkiyeden Haberler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart PKK operasyonuna soğuk engeli



    Tunceli'de, PKK'ya karşı hava destekli ve geniş kapsamlı yürütülen operasyona, olumsuz hava koşulları nedeniyle son verildi.

    Bölgede aniden bastıran kar yağışı ve yoğun sisin ardından, Nazimiye ilçesi Dokuz Kayalar bölgesi, Ovacık ilçesi Ahpanos Vadisi, Tunceli merkez Kutu-deresi ile Hozat-Ovacık-Çemişgezek ilçeleri üçgeni ve Aliboğazı bölgesine indirilen komandolar, helikopterlerle operasyon alanlarından alınarak, üslerine geri getirildi.

    Tunceli'nin Ahpanos ve Aliboğazı vadilerindeki sığınaklarda gizlenen PKK'lıda bol miktarda C-4 ve A-4 plastik patlayıcının bulunduğu tespit edildi.

    Bu nedenle de, kış operasyonlarının örgüt militanları etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceği belirtiliyor.

    Askeri yetkililer, önümüzdeki günlerde havaların düzelmesiyle birlikte operasyonların yoğunlaşarak devam edeceğini söyledi.


    Alıntı cnnturk.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    OĞLUNUN TRAVESTİ OLDUĞUNU ÖĞRENEN ANNE ÇILDIRIP EVİ ATEŞE VERDİ!..

    Edinilen bilgiye göre, Kadıköy Osmanağa Mahallesi İsmail Ağa Sokak'ta oturan H.B. adlı kadının iki oğlu, akşam saatlerinde eve geldi. H.B.'nin çocukları, Asya takma adlı travesti kardeşleri yüzünden anneleri ile tartıştı ve travesti kardeşlerine saldırdı.


    Tartışma sırasında öfkelenen H.B., sinir krizleri geçirerek evdeki koltuğu tutuşturdu. Koltuktan çıkan yangın bir süre sonra büyüdü. Bunun üzerine vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Yangın, Kadıköy İtfaiyesi'ne bağlı ekipler tarafından kısa sürede kontrol altına alınırken, binadan çıkarılan H.B. dışarıda öfkeli hareketlerine devam etti. "Oğlumu travesti yaptılar" diyerek bağırıp çağıran yaşlı kadın, kendini yerden yere attı. H.B. ambulansla Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Travesti genç ise, basın mensuplarının görüntü almaması için battaniyeyle yüzünü örttü...

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    BU SAHTECİLİK POLİSİ BİLE ŞAŞIRTTI...

    Serik İlçesi’nde ihbar üzerine, piyasaya sahte para sürdüğü iddiasıyla polis tarafından yakalanan ve iç çamaşırında sahte para ele geçirilen M.A. (35), operasyonu genişleten Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınarak, Antalya’ya getirildi.
    Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tespit edilen sahteciliğin, ilk kez kullanılan yöntemlerden biriyle yapıldığının saptandığı bildirildi.

    YÜZDE 50’Sİ KENDİ PARASI
    Antalya Polisi’nin geçen yıl Serik İlçesi’nin yanı sıra il merkezinde de özellikle Sanayi ve Yenikapı mahallerinde piyasaya sahte para sürülmesinin artması üzerine başlattıkları soruşturmada, olaya karışan kişinin eşkalinin, bazı işyerlerinin güvenlik kameraları ve verilen ifadeler sonucu belirlendiği açıklandı.
    Takipteki kişinin gözaltına alındığı, ancak evinde yapılan aramalarda suçu kanıtlayacak sahte para ya da başka bir delile rastlanmadığını bildiren yetkililer, serbest kaldıktan sonra takibi sürdürülen kişinin kullandığı yöntemin, son operasyonla ortaya çıkarıldığını açıkladılar.
    Polis, M.A’nın "şaşkınlık yaratan" yönteminin, kendi gerçek parasının yarısını, ürettiği sahtesiyle birleştirmesi olduğunu tespit etti.
    Operasyonda, M.A’nın kullandığı bir yakınına ait otomobilde, iki yüzünde de farklı seri numaraları bulunan 6 adet 100 YTL, 32 adet 50 YTL, 126 adet 20 YTL ve 3 adet 10 YTL ile bir adet renkli fotokopi ve kağıtları, sahte para yapımında kullanılan güç kaynağı, fırça, boya, kesici aletler, şeffaf bantlar ve plastik gereçler ele geçirildiği belirtildi.

    ARAÇTA ÜRETİM
    Polis yetkilileri, gazetecilere yöntemi anlatırken, M.A’nın kendi gerçek parasını, tam ortasından şeridi kalacak şekilde kestiğini, bunu scanerda taradığını, kopyalayarak çoğalttığını ve gerçekle sahte parçaları şeffaf yapıştırıcıyla birleştirdiğini bildirdiler.
    Böylelikle yarısı sahte, yarısı gerçek olarak piyasaya sürülen paraların dışarıdan bakıldığında anlaşılmasının oldukça güçleştiğini kaydeden yetkililer, paralardaki seri numarası ve renk farklılıklarına dikkat edilmesi gerektiğini açıkladılar.
    Zanlının otomobile kurduğu düzenekte ise aracın aküsünden sağladığı elektrikle tarayıcılı fotokopi makinesini çalıştırdığı, park ettiği ıssız yerlerde tüm sahte para imalatını bu araç içerisinde yaptığının tespit edildiği de bildirildi.
    Operasyonda, üzerinde ve aracında ele geçirilen yaklaşık 3 bin YTL’nin, zanlının kullandığı yöntemle yarısının gerçek, yarısının sahte olduğu ortaya çıktı, zanlı M.A’nın beş ay önce aynı suçla hüküm giydiği cezaevinden tahliye edildiği belirlendi.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Söke'de kuş gribi tespit edildi

    Aydın'ın Söke İlçesi'nde kuş gribi tespit edildi.

    Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Söke İlçesi Serçin Köyü'nde yaşayan İsmail Yavaş'a ait dört tavuğun ölmesi üzerine, bu tavukların kuş gribi şüphesi ile İzmir Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderildiğini ifade ederek, tavukların test sonuçların pozitif çıktığını söyledi.

    Öztürk, Serçin köyü ile Serçin köyünün 3.5 kilometre yakınında bulunan Sarıkemer Beldesi'nde itlaf ve dezenfekte çalışmalarına başladıklarını söyledi.

    KUŞADASI VE ÇEŞTEPE'DE DE BULUNMUŞTU

    Aydın'da daha öncede Kuşadası İlçesi'nde bir güvercinde ve Merkeze bağlı Çeştepe Beldesi'nde bir yaban ördeğinde kuş gribi görülmüş, her iki yerde de itlaf çalışmaları yapılmıştı.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart CHP'den eski bakan Ergezen hakkında suç duyurusu

    CHP İzmir Milletvekili Yılmaz Kaya, TOBB'un 30 bin YTL'ye mal ettiği konutları, TOKİ'nin depremzedelere 51 bin YTL'ye verdiği ve bu şekilde haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile eski Bayındırlık İskan Bakanı, Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Kaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, depremden sonra TOKİ'nin Bingöl merkezinde bin 536 adet konut yapımını davetiye yöntemiyle verdiğini ve bir konutun maliyetinin 38 bin YTL olduğunu belirtti.

    Aynı alanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 30 bin YTL'ye ama açık ihale yöntemi ve ilan vermek suretiyle 480 benzer konut yaptırdığına dikkat çekilen dilekçede, şöyle denildi:

    “Aynı mahiyetteki konutların maliyet farkı, konut başına 8 bin YTL olup bin 536 konutun maliyetindeyse 12 milyon 288 bin YTL'dir. Ancak TOBB söz konusu 480 konutu TOKİ'ye hibe etmiş, hibe edilen ve 30 bin YTL'ye mal edilen bu konutları TOKİ, 'altyapı maliyeti ve KDV bedeli de eklendi' bahanesiyle depremzedeye 51 bin YTL'ye vermiştir. Kısaca, 30 bin YTL'ye mal edilen konutlardan TOKİ şimdi ilk taksiti Haziran 2006'da olmak üzere 20 yıl vadeyle 51 bin YTL tahsil edecektir.”

    TOKİ'nin ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün konutların inşasındaki fazla ödemelerinin, Bingöllü vatandaşların cebinden çıktığı ve bazılarının haksız kazanç elde etmesine neden olduğu öne sürülen dilekçede, devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla Bayraktar ve Ergezen hakkında kamu davası açılması talep edildi.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Silifke'de kaçak yollardan Fransa'ya gitmek isteyen 40 kişi yakalandı

    Mersin'in Silifke İlçesi'nde, İtalya'ya kaçak yollarla gitmeye çalışan 4'ü Filistinli 40 kişi yakalandı.

    İstihbarat çalışmaları sonucu Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yeşilovacık Beldesi sahilinde bir balıkçı barınağına baskın yaptı. Operasyonda, İtalya'ya gitmek istedikleri belirlenen 4'ü Filistinli 40 kişi yakalandı.

    Yakalananların, İtalya'ya kaçak yollardan gitmek için henüz ismi belirlenemeyen bir kişiyle 5'er bin dolara anlaştıkları öğrenildi. Yurtdışına kaçak yollarla gitmeye çalışan 40 kişi ve bu amaçla kullanılacak teknenin kaptanı gözaltına alındı.
    Bu arada, yurtdışına çıkmak isteyen zanlıların, hava muhalefeti nedeniyle 2 gündür denize açılamadıkları belirtildi.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart 'Dayakçı bakıcılar' serbest

    Malatya Çocuk Yuvası'nda kalan 0-6 yaş grubu çocuklara kötü muamelede bulundukları gerekçesiyle tutuklu bulunan 4 bakıcıdan 2'sinin serbest bırakıldığı bildirildi.

    Yuvadaki çocuklara kötü muamelede bulundukları gerekçesiyle tutuklanan N.D. ve F.İ, avukatlarının itirazı üzerine Malatya Asliye Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

    CEZAEVİNDE 2 BAKICI KALDI

    N.D. ve F.İ'nin serbest bırakılması üzerine cezaevinde bakıcılardan Ş.S. ve E.B. kaldı.

    Malatya Çocuk Yuvası'nda çocuklara kötü muamelede bulundukları gerekçesiyle 7 bakıcı tutuklanmış, bunlardan 3'ü Kasım 2005'te serbest bırakılmıştı.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Balıkesir Vali Yardımcısı'nın makam aracı çalındı

    Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan'ın resmi plakalı makam otomobilinin çalındığı bildirildi.

    Balıkesir Valiliği'ne ait 10 EP 002 plakalı makam aracının şoförü H.Y, dün gece mesai bitiminde Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan'ı konutuna götürdükten sonra, otomobili Mirzabey Mahallesi'ndeki evinin önüne park etti.

    Sabah kalktığında, makam aracının yerinde olmadığını gören H.Y, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne aracın çalındığını bildirdi.

    H.Y, “Hava soğuktu, rahatsız olduğum için eve otomobille gittim. İlk kez böyle bir şey yaptım ve başıma böyle bir olay geldi” dedi.

    Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Masası ekipleri, Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan'ın resmi plakalı makam aracının bulunması için çalışmalara başladı.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Sibirya soğuklarına karşı 3 plan

    AKOM, Pazar gününden itibaren kar yağışı etkisine girecek İstanbul’da yurttaşların kötü hava koşullarından en az düzeyde etkilenmesi için A, B, C planlarının uygulanacağını, yaklaşık 2 bin personel 490 araç ile 24 saat kötü hava koşullarıyla mücadele edileceğini duyurdu.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), pazar gününden itibaren İstanbul’un, beklenen kar yağışı etkisine gireceğine ilişkin tahminler çerçevesinde, il genelinde A, B, C planlarının uygulanacağını bildirdi.

    İstanbul’da beklenen kötü hava koşullarına ilişkin AKOM, İtfaiye Daire Başkanlığı, Sağlık Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Katı Atık Değerlendirme Müdürlüğü, İBB Trafik Müdürlüğü, İSKİ, İSFALT, İDO, İETT, İGDAŞ, Sosyal İdari İşler Müdürlüğü toplantı yaparak, hazırlık planlarını değerlendirdi. Toplantı sonrasında yapılan açıklamaya göre, kötü hava koşullarıyla yaklaşık 2 bin personel 490 araç ile 24 saat esasına göre mücadele edilecek

    İstanbulluların kötü hava koşullarından en az düzeyde etkilenmesi için yapılan planlamalarda hava şartlarının durumuna göre "A", "B", "C" planları uygulanacağını bildiren AKOM, İstanbul 9 bölgeye ayırdı.

    Tahminler doğrultusunda Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’un önemli arterlerinde buzlanma ve kar küreme çalışmaları yapacak. Ekipler birinci derece öncelikli ikinci derece öncelikli ve üçüncü derece öncelikle yollar olmak üzere 204 güzergahta hazır bekletilecek. AKOM, bu yıl ilk defa buz ve donmayı önleyici solüsyonun bazı yollarda deneme amaçlı olarak kullanılacağını belirtti.

    Geçtiğimiz yıllarda 2 bin 987 kilometre olan İstanbul ana arter uzunluğu yeni kanunla birlikte 4 bin 77 kilometreye ulaştı. Belediye su baskınlarına karşı kritik bölgelere motopomplar da yerleştirdi.

    EVSİZLER SOKAKTA BIRAKILMAYACAK

    Donma riskinin başlaması üzerine Sağlık Daire Başkanlığı ekiplerinin evsizleri toplayarak, Alibeyköy Tevfik Aydeniz Kapalı Spor Salonu’nda barındıracağı kaydedildi. Sokaklardan toplanan vatandaşların, banyo, giyecek, traş, yiyecek hizmetleri Sosyal İdari İşler Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

    Evlerine veya memleketlerine dönmek isteyen evsizler ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilecek. Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversite ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu. Yedi kar küreme makinesi ile Eminönü, Fatih, Yenikapı, Taksim, Üsküdar, Harem, Kadıköy, Hasanpaşa, Ümraniye meydanlarında 24 saat esasına göre karla mücadele çalışması yapacak.

    A-B-C PLANLARI

    AKOM kışla mücadelede üç ayrı plan çerçevesinde çalışmalarını yürütecek. 9 ayrı bölgeye ayrılan İstanbul’da uygulanacak planlar şöyle:

    "A Planı (Düşük Yoğunluk alarmı): A planı kapsamında, olağan kış koşulları ile mücadele edilecek, kar yağışı ve buzlanmalara karşı düzenli kontroller yapılacak. Belirlenen noktalarda kar küreme, tuz serpme için ’ilk müdahale’ araçları hazır bekletilecek. B Planı (Yüksek Yoğunluklu Alarm): B planı kapsamında olağanüstü kış koşullarının geçerli olduğu durumlarda uygulanacak.

    Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı diğer birimler koordineli olarak çalışacaklar. Ekipler, Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından önceden belirlenmiş hassas bölgelerde plan kapsamında alarma geçecek. İlçe Belediyeleri ile yapılacak çalışmalar da (AKOM) koordinasyonunda yürütülecek. C Planı (Çok Yüksek Yoğunluklu Alarm): Afet boyutunda tehlike içeren kış koşullarının geçerli olduğu durumlarda uygulanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) devreye girecek. A ve B planlarında görev alan birimlerle birlikte İSFALT, İSTON, İSBAK, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Müteahhitlik hizmeti veren firmalar ve İlçe Belediye Başkanlıklarına ait birimler de görev yapacak."

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Kapıkule'de 76 bin 419 litre kaçak motorin ele geçirildi

    Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan 3 TIR'da, toplam 76 bin 419 litre motorin ele geçirildi.

    Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen Romanya uyruklu N.D.'nun kullandığı SB 9967 çekici ve SB 9964 dorse plakalı TIR, G.A.M'nin kullandığı SB 9966 çekici ve SB 9965 dorse plakalı TIR ile I.M'nin kullandığı CJ 34 PLS çekici ve CJ 85 PLS dorse plakalı TIR şüphe üzerine kontrole alındı.

    Görevliler tarafından yapılan aramada, TIR'ların karnelerinde belirtilen kimyasal maddeler yerine motorin taşıdıkları belirlendi.

    3 TIR'da, 183 bin 278 YTL değerindeki, toplam 76 bin 419 litre motorine el konulurken, olayla ilgili olarak Romanya uyruklu TIR sürücüleri ve C.T. ile Türk vatandaşları B.E. ve gümrük komisyoncusu M.A “sahtecilik” suçlamasıyla Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •