Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
35 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: 20/01 Dünyadan Haberler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Straw, 25 Ocak'ta Türkiye geliyor

    İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, 25-26 Ocak 2006 tarihleri’nde Türkiye’yi ziyaret edecek. Straw’un Türkiye temaslarında Kıbrıs ve Avrupa Birliği konuları geniş biçimde ele alınacak.

    İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, 25-26 Ocak 2006 tarihleri’nde Türkiye’yi ziyaret edecek. Straw’un Türkiye temaslarında Kıbrıs ve Avrupa Birliği konuları geniş biçimde ele alınacak. İngiltere’nin Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’nı Avusturya’da devretmesinden kısa bir süre sonra, İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw Türkiye’ye geliyor. Türkiye, Straw’un bu ziyaretine özellikle Kıbrıs görüşmelerinin yeniden başlaması çabaladı açısından oldukça önem veriyor.

    Kıbrıs’ta Türkiye ve Yunanistan ile birlikte garantör ülkelerden biri olan İngiltere’nin, Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı sırasında Kıbrıs konusunda yaklaşımları, Rumlar’ın sert tepkisini başlamıştı. Straw’un Ankara temaslarında, Gümrük Birliği ek protokolünün TBMM’den geçmesi ve bu çerçevede limanların Rum gemi ve uçaklarına açılması yolunda bazı taleplerde bulunabileceği belirtiliyor.

    Türk tarafının ise KKTC’yle doğrudan ticaretin önünü açan tüzüklerin geçmemesinden ve KKTC’ye yönelik ambargoların, izolasyonların devam ediyor olmasından dolayı duyduğu rahatsızlıkları iletmesi bekleniyor. Görüşmelerde, Türk tarafının yaptığı "Kıbrıs’ta tüm sınırlamalar aynı anda kaldırılsın" teklifinin ele alınabileceği düşünülüyor. İngiltere Dışişleri Bakanı’nın Türkiye temaslarında Kıbrıs konusu dışında Irak, İran ve Orta Doğu’daki diğer gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

    Jack Straw aynı gezide Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve KKTC’yi de ziyaret edecek. Straw’un KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı makamında ziyaret edecek olması Rumları kızdırmış, Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Tassos Papadopoulos bu gelişme üzerine Straw ile görüşmeyeceğini açıklamıştı.

    İngiltere, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki tam üyelik müzakerelerinin 3 Ekim’de başlaması için büyük çaba göstermiş, özellikle Fransa, Avusturya ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin engelleme çabalanrına karşın müzakerelerin öngörüldüğü gibi 3 Ekim’de başlamasını sağlamış, bu nedenle Türk tarafının da memnuniyetini kazanmıştı.
    Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw’un Türkiye ziyareti konusunda bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, Straw’un, 26 Ocak günü Dışişlerı Bakanı Abdullah Gül ile bir çalışma yemeğinde biraraya geleceğini, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşeceği bildirildi.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Pinochet'in dokunulmazlığı kaldırıldı

    Şili'nin eski diktatörü Augusto Pinochet'nin dokunulmazlığı, işkence ve adam kaçırma davasıyla ilgili olarak kaldırıldı.

    Santiago temyiz mahkemesi başkanı Juan Escobar, hakimler arasında yapılan oylamada, Pinochet'nin dokunulmazlığının kaldırılmasına 5'e karşı 13 oyla karar verildiğini söyledi. Dava, bir gözaltı merkezinde 23 kişiye işkence edilmesi ve 36 kişinin kaçırılmasını kapsıyor.

    Şili'nin yeni seçilen Devlet Başkanı Michelle Bachelet ile annesinin de yüzlerce kişinin alıkonulduğu aynı merkezde işkence gördüğü belirtiliyor. Ancak dava konusu 59 kişi arasında Bachelet bulunmuyor. Bachelet, Pinochet'nin 1973 darbesinin ardından tutuklanmıştı.

    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Alman Bakan'dan YTL-Euro uyarısı

    Almanya'nın Bavyera Eyaleti Tüketicileri Koruma Bakanı Werner Schnappauf, 1 ve 2 Avro madeni paralarla 1 Yeni Türk Lirası ve 50 Yeni Kuruş'un birbirine benzediğine işaret ederek, bu paraların karıştırılmaması uyarısında bulundu.

    Almanya'nın Bavyera Eyaleti Tüketicileri Koruma Bakanı Werner Schnappauf, Türkiye'de 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren piyasaya sürülen madeni paraların, Almanya'daki 1 ve 2 Avro madeni paralarla şekil, ağırlık ve büyüklük açısından neredeyse aynı olduğunu söyledi. Bu paraların kolayca karıştırılabildiğini kaydeden Schnappauf, sigara ve şeker satın alınan otomatların madeni Türk parasını kabul etmediğini belirtti. Almanya'da sigara satılan bazı otomatlarda bir süre önce madeni YTL bulunmuştu.


    Alıntı hurriyet.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Rum lider:Adil çözüme hazırız



    Kıbrıs Rum yönetimi lideri Papadopulos, İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw’un Ada’da olacağı günlere rastlayan Rusya ziyaretine bugün başlıyor. Papadopulos, herhangi bir çözüm planını, adil olması kaydıyla kabul etmeye hazır olduğunu belirtti.


    LEFKOŞA - Tasos Papadopulos, bugün başlayacağı Rusya ziyareti öncesinde, bir Rus gazetesine verdiği demeçte, “Planın, ‘bunu kabul etmezseniz başka bir fırsat olmayacak’ tehdidi altında Kıbrıs Cumhuriyeti’ni duvara dayamamasını isterim” dedi.
    Rum lider, partisi DİKO’nun bir toplantısında yaptığı konuşmada da, “Müzakereler ön hazırlığı iyi yapılmadan başlar ve 2-3 ay içinde çökerse, önümüze aynı plan konulursa, halk yeni bir maceraya daha dayanamaz” ifadesini kullandı.

    Tasos Papadopulos, Pazartesi günü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. Görüşmede, Kıbrıs sorununun yanı sıra AB ve ikili ilişkiler ele alınacak. Papadopulos aynı gün, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

    Diplomatik kaynaklara göre, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olan Rusya, Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlama iradesini bu görüşmelerde dile getirecek.

    Rum yönetimi liderinin ve beraberindeki işadamlarının, Rus işadamlarıyla görüşmesi de bekleniyor. Papadopulos’un ziyareti sırasında iki ülke arasında daha önce imzalanan 3 anlaşma da yürürlüğe girecek.

    Alıntı ntvmsnbc.com
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

  5. #5
    Users Awaiting Email

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Yani muhaberesiz muharabe kazanılmaz.. (Uydu haberine ilşkin cevap)

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Tabiki.Savaşta herşey mübahtır,hiledir fakat bizimde aklımızı kullanmamız gerek.
    Konu umsado tarafından (21-01-2006 Saat 03:02 ) değiştirilmiştir.
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •