Roberto Carlos: 'Real Madrid'deki arkadaþlarým, Ýstanbul hakkýnda bilgi istedi. Ronaldo da burayý sordu. Hatta dün konuþtuk. Ancak o Milan'da mutlu.'
18.07.2007

Geldiðim günden bu yana harika karþýlandým. Herkes beni çok mutlu etti. Evet, ilgi hoþuma gidiyor, ama zaman geçtikçe siz de benden yorulacaksýnýz! Ýlgi de azalacak. ‘Günaydýn, merhaba’yý öðrendim, ama saha içinde ihtiyacým olan kelimeleri de öðrenmeliyim. Bilinen tarz gollerim gelecektir. Biraz sabýrlý olursak hep birlikte görürüz. Ýspanya’da 7 atýyordum, burada 10 atarým diyeyim. Ama söz vermiyorum, ona göre!

Fenerbahçe’ye geldiðim duyulunca Real Madrid’deki arkadaþlarým hemen Ýstanbul’la ilgili bilgi istediler. 15 milyonluk bir þehir olduðunu ve herkesin futbola büyük ilgi gösterdiðini söyledim. Taraftarýn imza törenindeki coþkusunu anlattým, çok þaþýrdýlar. Ronaldo da bu konuda benimle görüþtü, bilgi aldý. Hatta dün bile konuþtuk. Ancak Milan’da çok mutlu, geleceðini zannetmiyorum. Adriano ile hiç konuþmadým.

Yaþým 34 olabilir, ama içimde futbol ateþi yanmaya devam ediyor. Ben Fenerbahçe’ye sadece bu formayý giymek için deðil, Real’de kazandýðým kupalara devam etmek için geldim. Real’le Avrupa’da eþleþmek güzel olurdu. Ve tabii ki kazanýrdýk. Þampiyonlar Ligi’nde kiminle oynayacaðýmýzý bilmiyoruz, ancak tecrübeli isimlerle bu iþin üstesinden geliriz. 3 kez bu kupayý kaldýrdým ve yapýlmasý gerekenleri iyi biliyorum.

Beþiktaþ’la oynayacaðýmýz Süper Kupa Finali var. Yavaþ yavaþ hazýr olacaðýz. Þunu herkes bilsin ki, korkacak hiç bir þey yok. Taraftarlarýmýz takýma güvensin, çünkü baþarýlý bir sezon geçireceðiz. Antrenmanlarda gördüm ki, teknik kapasitesi yüksek oyunculara sahibiz. Fenerbahçe’nin 4 maçýný da DVD’den izlemiþtim. Yani bir çok oyuncu hakkýnda bilgi sahibiyim. Brezilyalý futbolcularý ise zaten tanýyordum.

Ligde yabancý limitinin olmasý önemli. Buraya gelen yabancý, Türk Futbolu’na bir þey katmadan giderse olmaz. Bu açýdan kalite çok daha önemli. Futbol iyi organizasyon gerektirir. Brezilyalý veya Türk gibi iki saf yaratmaya gerek yok. Biz hepimiz, bir Türk Kulübü için mücadele ediyoruz. Kaptanlýk yapmak büyük onur olurdu, ama Alex, Marco gibi isimler var ve onlara çok saygýlýyým. Zaten saha içinde bir kaptan gibi olacaðým.

Gerçekten Galatasaray’a alerjiniz var mý, sorusu üzerine... Galatasaray’la ilgili çok bir þey bilmiyorum. Bu soru beni çok þaþýrttý. Bu konularda her zaman çok ciddiyimdir. Beni hiç bir zaman rakiple, hakemle, futbolcularla ilgili konuþurken göremezsiniz. Böyle bir þey olmadý, olmaz. Sadece iþimi yaparým. Büyük takýmlarla yaptýðýnýz maçlar þampiyonluk için yetmez. Bu yüzden bütün takýmlarý yakýndan takip edeceðim.