REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Kadın ve erkek arasında basit bir fark!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Kadın ve erkek arasında basit bir fark!

İngiltere'de yapılan bir araştırma, başkalarının yaşadığı talihsizliklerden, erkeklerin kadınlara göre daha çok zevk aldığını ortaya koydu.

Çevrede herhangi biri, bir talihsizlik yaşadığında herkes farklı tepki verir. Almanlar bu duruma 'schadenfreude' diyor. Yani 'başkalarının çektiği acıdan zevk almak'.

İngiltere'deki University College London'dan bilim adamları işte bu konuyu araştırdı. Ve böyle durumlarla karşılaştıklarında erkeklerin, kadınlardan daha çok zevk aldıkları sonucuna vardı.

Bilim adamları bu sonucun 'schadenfreude'nin ilk bilimsel kanıtı olduğunu söylüyor. Kelime, Almanca 'schaden' (hasar, zarar) ve 'freude'nin (zevk, keyif, memnuniyet) birleşmesinden oluşuyor.

Acıya karşı tepki

Beyin görüntüleme teknikleri kullanılarak yapılan araştırmada bilim adamları, başka insanlar acı çektiklerinde erkeklerin ve kadınların verdiği tepkileri karşılaştırdı.

Acı çeken kişi tanıdıkları veya hoşlandıkları biri olduğunda, her iki cinste de beynin acı ve duygularla bağlantılı bölgesi harekete geçti.

Kadınlar, acı çeken kişi tanımadıkları biri olduğunda da aynı tepkiyi verirken, aynı durumda erkek beyninin ödüllendirmeyle ilgili bölgesi geniş dalgalar yaydı.

Alıntı cnnturk.com.tr
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

baya bi sadistmişizde haberim yok.. .. Ama hakikatten biri lömbürt diye düştüğünde kendimi tutalıyorum basııyorum kahkahayı... Ama gidipte yardımda ediyorum. demekki sebebi buymuş..

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

gülme komşuna gelmesin başına

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bende öyle bir alışakanlık varki birisinin başına birşey geldiği zaman örneğin düştüğü zaman gülme krizine giriyorum hiç abartısız 15 dakika durup durup kendi kendime kahkahayı basıyorum demekki sadece bende değil çoğu erkekde varmış

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hakan seninki bişey değil benim bir arkadaşım vardı kendi düştüğü zaman bile düştüğü yerde dakikalarca gülerdi.
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Gülme komşuna gelir başına..

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hhehe yeni slogan GÜLME KOMŞUNA GELİR BAŞINA .... ... Walla ben gülerim arkadaş benim başıma bile gelse gülerim kendi başıma... :Hemde ne gülmee

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri