valla ben bu araba işini biliyorsam bu arada 360 yapamaz çünkü hayatım çıkan arabaların çıkmış arabaların teknik verilerini bilgilerinin resimlerini yani herşeyini incelemekle geçiyorferrari'nin neredeyse her arabasında var 360 ibre hatta enzoda 400 var ama basıyormu o kadar hayır.enzo bile 400 ibreye sahip iken 350 civarıdna tıkanıyorsa ki ferrarinin şu ana kadar yapılmış en güçlü 2. modeli(1. ise 599 gtb onunda 340-350 civarında işinin biteceğini düşünüyorum) f430 scuderia modelinin 360 yapması abes kaçar biraz
normalinden en fazla 30 beygir falan daha güçlü ve yaptığı max hız 318 km/h.
zaten bu araba hız için deil daha çok f430 kupaları için düzenlenmiş kilosu hafiletilmiş daha bir piste yatkın model.hız için olan model dediğim gibi 599 ve enzo.
şekil olarak bana hoş gelmedi bir ferrari ve spor araba hayranı olarak.orjinal f430 olarak dursa daha sade olur diye düşünüyorum.
fiyat olarak cabrio f430 ların 330 bin euro seviyesine kadar çıktığını düşünürsek bu araba 400 bine yaklaşır fiyatı nede olsa normalinden daha performanslı bir model.
bullet kardeşimin dediği olayada katılmak istemiyorum açıkçası.cv olayına yani.tmm kulaktan doğma bir şey var türkiyede.hani bankada 2 milyon euron olmazsa baban annen fabrikatör,soylu bir aileden gelmiyorsa sana ferrari satmazlar düşüncesine inanmıyorum yani.isteyen ve parası olan eli ayağı düzgün herkes gidip bir ferrari olabilir.yoksa senin dediğin gibi düşünürsek koç sabancı gibi insanlar sadece ferrariye biner.eğer açıklayıcı olmaz ise nette onlarca türkiye plakalı ferrari var.yani alan alıyoryeterki para olsun
eğer illa ferrari ulaşılamaz bir araba olarak görünüyorsa size porsche önerebilirimlamborghinilerin dış tasarım olarak süper olmalarına rağmen içine girdiğinizde keşke satın almasaydım gibi bir izlenim bırakıyor.nede olsa volkswagen ag bünyesinde.güzelim arabanın içi çok sade duruyor.ferrari gibi porsche gibi olsa hadi neyse.porsce konusunda ise görüşlerim şunlar.bence süper spor otomobil denilince akla sadece ferrari gelmemeli.işin her boyutunu düşününce porschenin neden avantajlı olduğunu söyleyebilirim.
öncelikle bir ferrariyi sıfır satın almak kulaktan doğma bilgilere bakarsak çok zor.sizin süper zengin olmanız lazım.hadi oldu diyelim en az 1 yıl teslim tarihi daha gerekiyor.o zamana kadar kim ölür kim kalır bell olmazporschede ise bu yok.isteyen herkes istediği anda porsche alabilir ve 1 yıl gibi bir bekleme süresine sebep olmaz.
1 ferrari fiyatına 2 adet porsche alabilirsiniz.evet bu doğru ferrarinin ulaşılmaz olma noktasıda bu bence.çünkü her italyan malı gibi aşırı gereksiz pahalı bir ürün.sonuçta araba tmm özel bir araba ama bana altından platinden yapmıyorlarki kardeşim.sırf marka prestijli pahalı görünsün diye pahalı bir fiyatı var.ama porsche daha makul
gelelim küçük nüanslara.ferrariniz 2 kişi alabilirken (1-2 garip modeller hariç ) porschenize arkada sıkışmayı göze alanlar la 2+3 kişi binebilirsiniz.çoçukları olanlar ve bagaj isteyenler için ideal bana göre.
ferranin motoru 4600 cc porsche ise 3600 cc ve 2 side aynı performansa sahip.neden ferrariyle çok yaktırıyımkiaynı performansı verirken
porsche yine üstün geldi
gerçi bu arabayı alan yakıtını düşünmez diyebilirsiniz ama malum dünyada petrol kaldı artık bunları düşünmeliyiz.porsche bile 1-2 seneye kadar hibrid araçlar üretecek.cebimizi düşünüyor
gelelim vergiyeporsce 2-3 milyar olsada cc farkından ferrariye üstünlük sağlıyor buda büyük bir artı.
servis bakım yedek parça konusunda ise ferrari sadece istanbulda porsche ise ankara istanbul antalyada faaliyet gösteriyor
kısacası benim param olsa ferrari yerine bir porsche alırım.çünkü her açıdan çok daha mantıklı bir seçim.yazdıklarımı düşününce ne demek istediğimi anlarsınız.ha şuda var yanlız kırmızı bir f430 un sokaklarda gezmesiyle bütün insanların dikkati sizin üstünüzde toplanır.ama porsche hergün görülebilen bir araç olduğu için pek fazla önemsenmez.yine burda kişisel zevkler ortaya çıkar.ferrari fanı ferrari alır porsche fanı porsche alır...
not: kusra bakmayın biraz uzun oldu ama sizi bilgilendirmek istedim.aranızda bana sanki bu hayatında hiç ferrariyemi binmiş falan diyen varsa emin olun ferrariye porscheye binmedim ama iş teorik ve teknik bilgi olunca dünyadaki bütün arabalalara binmiş gibiyim.ve bu bilgilerimi sizlerle paylaşmak istedim.umarım yardımcı olmuştur...
Yer imleri