Trabzonspor, Ukrayna'nýn Shakhtar Donetsk Kulübü'nden eski oyuncusu Tolga Seyhan ile 1 yýllýk kiralýk sözleþme imzaladý. Baþkan Nuri Albayrak ve hocasý Ziya Doðan'a transfer için teþekkür eden tecrübeli futbolcu, "Bu ekip içinde olmaktan ve buraya dönmekten mutluyum" dedi.
Tolga, Mehmet Ali Yýlmaz Tesisleri'nde kulüp baþkan yardýmcýsý Muzaffer Ermiþ'in hazýr bulunduðu imza töreninde, kendisini 1 yýllýðýna bordo-mavili takýmýn renklerine baðlayan sözleþmeye imza attý.

Tolga, imza töreninde yaptýðý konuþmada, transferde kendisine yardýmcý olan kulüp baþkaný Nuri Albayrak ve teknik direktör Ziya Doðan'a çok teþekkür ettiðini belirterek, ''Ýnþallah hem benim hem Trabzonspor için iyi bir sezon geçer. Trabzonspor, her zaman hedefleri olan þampiyonluða oynayan ekip. Bu ekip içinde olmaktan ve buraya dönmekten mutluyum. Herkesin beklediði özlediði þampiyonluða inþallah ulaþýrýz'' dedi.

Kendisine inananlarý mahcup etmeyeceðini ifade eden Tolga, ''Elimden gelenin fazlasýný yapmaya çalýþacaðým. Buradan iyi þekilde ayrýlmýþtým. Kimseye kýrgýn deðildim. Kimseyle kötü bir iliþkim olmamýþtý ve olmayacak. Ýnþallah transferim benim için ve Trabzonspor için hayýrlý olur'' diye konuþtu.

Tolga, Trabzonspor'dan ayrýlmasýyla ilgili olarak þunlarý söyledi: ''O anki þartlar, durum onu gerektiriyordu. Trabzonspor'un ve benim menfaatlerim vardý. Maddi anlamda Trabzonspor'un da kazancý oldu. Ayrýlýrken problem yaþamamýþtýk. Bundan sonra da yaþayacaðýmýza inanmýyorum. Shakhtar Donetsk'te ise Lucescu ile bir sorun yaþamadým. Orada 20 yabancý vardý. Stoperde 5 yabancý vardý ve deðiþerek oynuyorduk. Þimdi 5 yabancý kontenjaný getirildi. Deðiþerek oynadýðýmýz içinde forma giyme þansým fazla olmayacaktý.''

Tolga, kulüp baþkaný Nuri Albayrak'ý çok sevdiðini ve önüne getirdiði þartlarý kabul ettiðini kaydederek, ''Önüme getirilen þartlarý hemen kabul ettim. Yüzde 10-50'nin pazarlýðýna girecek biri deðilim. Ne yazdýysa imza attýk'' dedi.

Galatasaray defterinin artýk kapandýðýný ve geride kaldýðýný ifade Tolga, ''Orada bana tahammül edilmedi. 3 hafta tahammül gösterilmedi ve þansýz bir sezon geçirdim'' diye konuþtu.

Tolga, bugün takýmla birlikte antrenmanlara çýktýðý ve hazýr olmak için 10 güne ihtiyacýnýn bulunduðunu da sözlerin ekledi.

Trabzonspor Kulübü Baþkan Yardýmcýsý Muzaffer Ermiþ ise Tolga'nýn Trabzonspor'da baþarýlý bir sezon geçireceðine inandýklarýný ve transferin her iki tarafa da hayýrlý olmasýný dilediklerini kaydetti.

Ermiþ, transferi tam olarak kapattýklarýný diyemeyeceklerini ve þartlara göre transfer yapabileceklerini belirtti.