Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 4/8 İlkİlk 12345678 SonSon
77 sonuçtan 31 ile 40 arası

Konu: Namazın ehemmiyeti Hakkında İnanlımaz Bir görsel şölen ve hikmeti hakkında bir yazı!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Allah senden cok razı olsun eline koluna gönlüne saglık. Allah a emanet ol

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Çok önemli bir konuya deginmişsin cabbari teşekkürler kardeş saol

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Teşekkür

Allah (c.c )razı olsun hem dünya da hem ahirette mükafatını görürsünüz inşaallah.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

tşk ederiz emek sarfetmişin yorulmuşun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

NAMAZ islamın beş şartından biridir.Arapçada Namazın karşılığı”Salat”tır.Salat genel anlamda “dua”dır.

Fıkıhta namaz,bir takım şartları yerine getirmek suretiyle belli vakitlerde eda edilen,iftitah tekbiri ile başlayan ve selam ile sona eren özel bir ibadettir.Hicretten bir buçuk sene önce Miraç gecesinde farz kılınmıştır.Beş vakit namazın farziyyeti:Kitap,sünnet ve icma ile belirtilmiştir.Yüce Rabbimiz,Kur'an-ı Kerim'de:”Namazı kılınız”buyurmuştur.(Bakara2/43)

Allah'ın Resulu (s.a.v.)Efendimizde meşhur bir hadis-i şeriflerinde:”Allah'a inanan her erkek ve kadına,her gün gece ve gündüz olmak üzere beş vakit namazı farz kıldı”buyurmuştur.(Nesai,Salat,4)

Namazla ilgili Ayetler:

“Sana vahyedilen Kur'an(ayetlerin)i oku ve namaz kıl,çünkü namaz insanı hayasızlıktan ve kötülüklerden alıkor.Allah'ı anmak mutlaka en büyük ibadettir.”(Ankebut Suresi,45)

“Gökler,yer ve bunlar içinde bulunanlar O'nu tesbih ederler.İstisnasız herşey Rabbine hamdederek tesbih eder.Fakat siz onların tesbihlerini(Allah'ı anmalarını ve ibadetlerini)anlayamazsınız.”(İsra Suresi,44)

“Gafletle namaz kılanların vay haline!.”(Maun,1-2)

“Şüphesiz insan dar gönüllü ve hırslı yaratıldı.Başına bir sıkıntı gelince feryat eder.İyilik yapılırsa cimri olur.devamlı namaz kılanlar böyle değillerdir.”(Mearic Suresi,19-23)

“Ey iman edenler!Sabrederek ve namaz kılarak Allah'tan yardım isteyiniz”(Bakara Suresi,153)

“Namazda huşu içerisinde bulunan mü'minler,kurtuluşa ermişlerdir”(Müminin Suresi,1-2)

Allah c.c.Cümlemizin Namazını,Eksiğimizle,Noksanlığımızla Kabul ve Makbul Eder İnşaallah.

Allah c.c.için sevenlere selam olsun.
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ALLAH razı olsun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kendimden nefret ettim tüm yazilan bende var tembellik ve namazimi terk ettim ha bugun ha yarin derken simdi üsenmekten kilmiyorum demekki imanim tam degil .Yaziklar olsunbana

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ALLAH razı olsun kardeş çok güzel bir paylaşım

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı idiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Kendimden nefret ettim tüm yazilan bende var tembellik ve namazimi terk ettim ha bugun ha yarin derken simdi üsenmekten kilmiyorum demekki imanim tam degil .Yaziklar olsunbana
    aslında o gözle bakmamak lazım
    imanım tam değil demek çok ciddi bir mesele sizde bu boyutta olacagına inanmıyorum çünkü ALLAH göstermesin kafirliğe kadar gidebilir biraz gayret ve nefsi yenme çabası size yol açar
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

mükemmel olmuş CABBARİ eline sağlık

Sayfa 4/8 İlkİlk 12345678 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri