Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arasý

Konu: 27/07/2007 Dünya'da Neler oluyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart 27/07/2007 Dünya'da Neler oluyor

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Japon bilim adamlarý, tüp bebek yöntemiyle oluþan embriyonlarýn ilk aþamada ana rahmindeki kadar hýzlý geliþmesi için "yapay rahim" geliþtirdiler...

Halen, yapay döllenmeyle oluþan embriyon, ana rahmine yerleþtirilmeden önce özel olarak hazýrlanmýþ bir sývý içinde tutuluyor. Ancak yapay döllenmeyle oluþmuþ embriyonlar bu sývýda, kendilerine mükemmel bir ortam sunan ana rahmindeki kadar hýzlý geliþemiyorlar.

Hýzlý büyüyen embriyonlarýn ana karnýna yerleþtirildikten sonra yaþama þansýnýn daha yüksek olduðunu hatýrlatan bilim adamlarý, yapay rahmin eski yöntemin bu olumsuz yanýný ortadan kaldýracaðýný belirttiler. New Scientist dergisinde yayýmlanan araþtýrma sonucunda, doðal rahmin koþullarýnýn benzerinin saðlandýðý, 0,5 milimetreye 2 milimetre boyutlarýnda bir çip geliþtirildi.

Tüpte döllenmeyle oluþan embriyonlarýn bu çipin içine konulduðu, burada rahme tutunmaya hazýr hale geldikten sonra embriyonun ana rahmine yerleþtirildiði bildirildi. Tokyo üniversitesinden Terio Fujii ve ekibi, araþtýrmayý fareler üzerinde yaptý ve bu yöntemle embriyonlarýn daha hýzlý büyüdüðünü gördü. Fujii, bu yöntemle çiplere konulan embriyonlarýn yüzde 80'inin 72 saat içinde hazýr hale geldiðini, eski yöntemde ise ayný süre içinde embriyonlarýn sadece yüzde 20'sinin hazýr olduðunu söyledi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

helal olsun valla şu japonlara...saygıyla eğiliyorum....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

teknolojinin sonu iyi değil ne olacak bilmiyorum
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý CABBARÝ Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    teknolojinin sonu iyi deðil ne olacak bilmiyorum
    selametle
    kyamet yakýndýr desene :49:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

teknolojiden korkmak ne derece mantıklıdır bilmiyorum...önemli olan sen o teknolojinin neresindesin...bulanmısın, geliştirenmisin,kullananmısın yoksa kuru gürültüye her gördüğü yeniliğe bodoslama atlayanmısın???mesele burada...maalesef bizim ülke 4. sırada kalıyor....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý bulletfromhell Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    teknolojiden korkmak ne derece mantýklýdýr bilmiyorum...önemli olan sen o teknolojinin neresindesin...bulanmýsýn, geliþtirenmisin,kullananmýsýn yoksa kuru gürültüye her gördüðü yeniliðe bodoslama atlayanmýsýn???mesele burada...maalesef bizim ülke 4. sýrada kalýyor....
    Bak bunda seninle ayný fikirdeyim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri