REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/5 12345 SonSon
45 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: GSM Dolandırıcılığı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

GSM Dolandırıcılığı

Arkadaşlar bugün beni telsim hatlı bir vatandaş aradı ve kapattı bende arkadaşım zannedip aradım.Aradığımda bu dolandırıcı kişi bana Ankara emniyet müdürlüğünden aradığını bana ulaşamadıklarını(yani tel. açmadığımı) söyleyledi ve ardından sizin hattınızdan bazı kişiler aranıp rahatsız ediliyor dedi.Bu nedenle hatta kalmamı ve bu kişileri tesbit etmesi gerektiğini söyledi.Olayın şokunu atlatana kadar bi 5-8 dakika beni hatta tuttu.Tam bu sırada böyle bir durumda neden sabit hattan aranmadım diye düşünüp şüphelendim ve internet üzerinden bu emniyet müd. tel. no. bulup aradım ve dolandırılmak üzere olduğumu anladım ve tel. kapattım.
    Bu kişileri sürekli aramama rağmen meşkul olduklarını gördüm,Daha sonra sabit hattan bir ara ulaştım ve bu pişkin şerefsiz dolandırıcı bana şifreleri almaya çalıştıklarını söyledi.Durumu hem telsime hem türksele bidirdim (arayan şahıs telsim hattı (0545-3665677) kullanıyor ben ise türkcell ) bana birşey yapamıyacaklarını ve savcılığa şikayet dilekçesi vermemi söylediler.San ki biz bilmiyoruz.
    Yani kısacası bu arandıkça kazanılan kontür kampanyası dolandırıcılık nedeni ile son bulmuştu ama şimdi nasıl bir yol izliyorlar açıkcası anlayamadım.Aman dikkat edin......
    Saygılar,
    Konu ozay_74 tarafından (29-07-2007 Saat 20:14 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ozay_74 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Arkadaşlar bugün beni telsim hatlı bir vatandaş aradı ve kapattı bende arkadaşım zannedip aradım.Aradığımda bu dolandırıcı kişi bana Ankara emniyet müdürlüğünden aradığını bana ulaşamadıklarını(yani tel. açmadığımı) söyleyledi ve ardından sizin hattınızdan bazı kişiler aranıp rahatsız ediliyor dedi.Bu nedenle hatta kalmamı ve bu kişileri tesbit etmesi gerektiğini söyledi.Olayın şokunu atlatana kadar bi 5-8 dakika beni hatta tuttu.Tam bu sırada böyle bir durumda neden sabit hattan aranmadım diye düşünüp şüphelendim ve internet üzerinden bu emniyet müd. tel. no. bulup aradım ve dolandırılmak üzere olduğumu anladım ve tel. kapattım.
    Bu kişileri sürekli aramama rağmen meşkul olduklarını gördüm,Daha sonra sabit hattan bir ara ulaştım ve bu pişkin şerefsiz dolandırıcı bana şifreleri almaya çalıştıklarını söyledi.Durumu hem telsime hem türksele bidirdim (arayan şahıs telsim hattı (0545-3665677) kullanıyor ben ise türksel ) bana birşey yapamıyacaklarını ve savcılığa şikayet dilekçesi vermemi söylediler.San ki biz bilmiyoruz.
    Yani kısacası bu arandıkça kazanılan kontür kampanyası dolandırıcılık nedeni ile son bulmuştu ama şimdi nasıl bir yol izliyorlar açıkcası anlayamadım.Aman dikkat edin......
    Saygılar,
    kardeş oturduğun hata...adam zaten suçunu ikrar etmiş...git savcılığa dilekçe ver....bakalım yine o kadar pişkin olabilecekmi???

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bulletfromhell Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    kardeş oturduğun hata...adam zaten suçunu ikrar etmiş...git savcılığa dilekçe ver....bakalım yine o kadar pişkin olabilecekmi???
    Vermesine verelim de işleme girene kadar adam kimbilir kaç kişinin daha canını yakar.
    Sonrada tel. sim kartı atar olur biter nasıl olsa hazır kart.
    Zaten dün öğleden itibaren tel. hep kapalıydı.
    Ve burada asıl olan Ünvan kullanarak kişileri dolandırmak, yani Ankara Mamak Emniyet Müd. ismini kullanarak bunu yapıyorlar, öyle bir ortam yapmışlar ki sanki gerçek bir emniyet müdürlüğü gibi telsiz sesleri ve yoğun insan sesleri geliyor karşı taraftan.
    İlginç olan ise Emniyet müdürlüğünü aramama rağmen aslında bu bir ihbar sayılır adamlar oralı bile olmadılar.
    Benim memleketimin kanunları işte ne yapacaksın ki.
    Saygılar,
    Konu ozay_74 tarafından (29-07-2007 Saat 20:11 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ozay_74 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Vermesine verelim de işleme girene kadar adam kimbilir kaç kişinin daha canını yakar.
    Sonrada tel. sim kartı atar olur biter nasıl olsa hazır kart.
    Zaten dün öğleden itibaren tel. hep kapalıydı.
    Ve burada asıl olan Ünvan kullanarak kişileri dolandırmak, yani Ankara Mamak Emniyet Müd. ismini kullanarak bunu yapıyorlar, öyle bir ortal yapmışlar ki sanki gerçek bir emniyet müdürlüğü gibi telsiz sesleri ve yoğun insan sesleri geliyor karşı taraftan.
    İlginç olan ise Emniyet müdürlüğünü aramama rağmen aslında bu bir ihbar sayılır adamlar oralı bile olmadılar.
    Benim memleketimin kanunları işte ne yapacaksın ki.
    Saygılar,
    belki de hakikaten oradan arıyordu...belkide emniyetin içinde bi kaç tane sütü bozuk ortağı var...bilemiyoruz tabi...bu memlekette imkansız kelimesi tarih olalı çok oldu...neyse...tekrar geçmiş olsun...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bulletfromhell Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    belki de hakikaten oradan arıyordu...belkide emniyetin içinde bi kaç tane sütü bozuk ortağı var...bilemiyoruz tabi...bu memlekette imkansız kelimesi tarih olalı çok oldu...neyse...tekrar geçmiş olsun...
    Kimsenin günahını almak istemem ama Vallahi bu ülkede herşey olur ,niye diyeceksin çünkü arkadaşın tel. çalındı savcılığa dilekçe verildi bir memur arkadaş bunu tesbit edip yakaladı fakat gel gör ki mahkemede hakim memur arkadaşa hakaret etmediği kaldı, niye yakaladın diye, yani siz eğer madur iseniz ve sırtınızda kalın değilse vay halinize iyice madur olursunuz, sizi suçlu bile ilan ederler......
    Sağol arkadaşım......
    saygılar,
    Konu ozay_74 tarafından (29-07-2007 Saat 20:12 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart dilekçe vermek

savcılığa dilekçe vermek nasıl oluyor? maliyeti varmı? ne yapmak gerek? nereye gideceğiz yani? internet üzerinden şikayet olabiliyormu? tşk.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kontör tuzağı

Bu numaraya dikkat: 0 545 278 77 96
    Kendilerine polis süsü veren bir şebeke, binlerce aboneyi arayıp önce korkutuyor, ardından da 1000 kontör haraç istiyor.
    Kendilerine polis süsü vererek vatandaşları cep telefonlarından arayan bir şebeke insanlara korku salarak kontör dolandırıcığı yapıyor. Pek çok vatandaş, 'Ne olur ne olmaz başıma bir iş gelmesin' diyerek 1000 kontör gönderdiği şebeke şu şekilde çalışıyor:

BAŞINIZ BELADA
    Şebeke kurban seçtiği aboneye önce bir çağrı gönderiyor. 0 545 278 77 96 numarayı merak edip geri dönenlere, 'Burası Ankara Cinnah Emniyet Amirliği.. Hakkınızda şikayet var.. Bir bakanın eşine küfürlü mesaj geçmişisiniz' deniliyor. Fondaki telsiz seslerini de işiten abone ilk şaşkınlıkla 'Eyvah başım belada' şoku yaşıyor..

KOPYALAMIŞLAR
    'Hayır ben böyle bir mesaj geçmedim' diyen aboneye 'Ayrılmayın.. Komiserime bağlıyorum' deniliyor. Daha sonra konuşan sahte komiser de 'Teknik araştırma yapıyoruz. Bekleyin..' diyor. Abone epeyce bir süre bekledikten sonra 'Sim kartınızı kopyalamışlar. Bunu tespit edeceğiz' diyor. Biraz olsun ferahlayan abone merakla beklerken şebeke asıl bombayı patlatıyor:

TEHDİT... KORKU...
    Sahte komiser 'Şimdi hemen 4 adet 250'lik vodafon kontör alın ve şifreleri bize bildirin. Biz de sim kartınızı kopyalayanı bulalım' deniliyor. Pek çok abone, bunun bir dolandırıcılık olduğunu aklına bile getirmeden isteneni yerine getiriyor. Uyanıp da kontör tuzağına düşmeyenleri şebeke ertesi gün arıyor ve 'Başınıza gelecekleri göreceksiniz' diye tehdit ediyor..

Not :06.07.2007 tarihli güneş gazetesinden alıntıdır.

İşte benim başıma gelen olayın aynısı gazetelere konu olmuş.Sadece burda adı geçen emniyet müd.'ü Ankara Mamak iken Ankara Cinnah olmuş Ve tel nosu da şerefsizler kapttırmış hattı ki aynı kişilerdir büyük ihtimalle
    0545-366 56 77 idi.

Aman dikkat edin arkadaşlar.

Saygılar,

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    savcılığa dilekçe vermek nasıl oluyor? maliyeti varmı? ne yapmak gerek? nereye gideceğiz yani? internet üzerinden şikayet olabiliyormu? tşk.
    İnternet üzerinden şikayet olduğunu sanmıyorum.
    Şikayetin için ;
    Bildiğim kadarı ile , Cumhuriyet Başsavcılığına hitaben konuyu özetliyen bir dilekçe yazıp bulunduğunuz ilin adliyesindeki müracaat savcılığına giderek dilekçenizi havale ettiriyorsunuz.

Saygılarımla,

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İnternet üzerinden şikayet olduğunu sanmıyorum.
    Şikayetin için ;
    Bildiğim kadarı ile , Cumhuriyet Başsavcılığına hitaben konuyu özetliyen bir dilekçe yazıp bulunduğunuz ilin adliyesindeki müracaat savcılığına giderek dilekçenizi havale ettiriyorsunuz.

Saygılarımla,
    Bu konunuzu tum uyelerimize mail attım herkes biraz uyanık olsun kimse kanmasın bu insanlara

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Serkan Yılmaz Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu konunuzu tum uyelerimize mail attım herkes biraz uyanık olsun kimse kanmasın bu insanlara
    Teşekkürler,dikkatli olmak gerekiyor.
    Saygılar,

Sayfa 1/5 12345 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri