Beþiktaþ Teknik Direktörü Ertuðrul Saðlam, yarýn Moldova'nýn FC Sheriff Tiraspol takýmý ile oynayacaklarý Avrupa Þampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçýnda avantajlý bir skor elde etmek istediklerini söyledi.

Ertuðrul Saðlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde takým kaptaný Ýbrahim Üzülmez ile birlikte düzenlediði basýn toplantýsýnda, tek gündemlerinin yarýnki maç olduðunu, diðer konulara girip bu karþýlaþmanýn havasýndan uzaklaþmak istemediklerini söyledi.

Sezonun ilk resmi maçýna çýkacaklarýný kaydeden Saðlam, "Sheriff takýmý, Beþiktaþ camiasý, kulübü, takýmý olarak sezon baþýnda hedeflediðimiz Avrupa Þampiyonlar Ligi'ne kalmak için geçmemiz gereken iki takýmdan biri. Çok ciddi bir þekilde hazýrlandýk ve rakibimizi önemsiyoruz" diye konuþtu.

"SHERIFF GENÇ VE KOÞAN BÝR EKÝP"
Moldova ekibini 2 kez kendisinin 1 kez de antrenör Mutlu Topçu'nun izlediðini anlatan Saðlam, "Sheriff ile ilgili gerekli bilgileri topladýk. Çok koþan, çok mücadele edene genç bir ekiple karþýlaþacaðýz" dedi.

Sheriff'in 3. ön eleme turunda oynadýðý rakibi Rangers'in zayýf bir ekip olduðunu ifade eden Saðlam, "Saðlýklý karar verme imkanýna sahip olamadýk. Rangers çok zayýf bir ekip olduðu için Sheriff'i mukayese edebilme þansýný bulamadýk. Ama çok genç bir takým oluþturmuþlar. Dolayýsýyla bireysel yeteneklerimizin ve oyun kalitemizin üst düzeye çýkmasý için en az onlar kadar mücadele etmeliyiz" diye konuþtu.

Saðlam, hedeflerinin öncelikle taraftarlara uzun zamandýr beklediði güzel futbolu izlettirmek olduðunu vurgulayarak, "90 dakika mücadele eden, taraftarýný coþturan, bol pozisyon üreten ve gollerle taraftarýný coþturacak bir oyun planý hedefledik. Yarýn da ilk amacýmýz bu olacak" þeklinde konuþtu.

TARAFTARLARA ÇAÐRI
Siyah-beyazlý taraftarlara çaðrýda bulunan Ertuðrul Saðlam, yarýnki maçýn baþýndan sonuna kadar taraftar desteðine ihtiyaçlarý olduðunu söyledi.

"Sezonun ilk maçý olmasý nedeniyle taraftarlarýmýzýn formalarýný giyip tribünlere gelmelerini bekliyoruz" diyen Saðlam, þöyle devam etti: "Tüm taraftarlarýmýzýn stadý doldurmalarýný bekliyoruz. Hem rakibin, hem hakemin bu ortamdan etkilenmesi ve takýmýmýzýn da iyi havaya girmesini istiyoruz. Yaklaþýk 35 gündür çalýþýyoruz. Hem fiziksel, hem de zihinsel anlamda tam istediðimiz düzeyde olmasak da ilk baþladýðýmýzdan bugüne kadar çok üst düzeye geldik. Bir deðiþim yaþýyoruz. Deðiþimler sancýlý oluyor. Tam anlamýyla istediðimiz düzeye gelmek için zamana ihtiyacýmýz olacak. Taraftarlarýmýzdan bu düzeyde anlayýþ bekliyoruz. Geleceðe çok umutla bakýyoruz."

Saðlam, takýmda Gökhan Zan, Mehmet Sedef, Nobre ve Burak'ýn sakatlýklarýnýn devam ettiðini belirterek, "Nobre ve Burak antrenmanlara baþladý. Gökhan Zan da bir iki gün içinde antrenmanlara katýlacak. 2-3 gün içinde Mehmet Sedef dýþýnda tam takým antrenman yapacaðýz" dedi.

"OYUNCULARIM MAÇA HAZIR"
Ertuðrul Saðlam, çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Oyuncularýmýzýn antrenmanlara katýlýmý, iþ disiplinleri üst düzeydeydi. Ben kendi anlayýþýmýzýn oyunculara sirayet ettiðini söyleyebilirim. Þu anda her þey yolunda. Oyuncularým fiziksel ve zihinsel olarak maça hazýrlar. Takýmýmýzda çok deðerli oyuncular var. Hepsi hazýr durumda. Bu avantaj olurken, bir teknik direktör için dezavantaj da olabiliyor. 3 gündür düþünüyorum. Ön eleme maçlarý için 25 kiþilik kadroyu verirken de 2 gün düþündüm. Þimdi 25 kiþiyi 18'e indirmek zorundayým, sonra da ilk 11'i belirleyeceðim. Bu aslýnda takým için avantaj olurken, teknik direktör için bu kadar hazýr futbolcu içinde seçim yapmak sýkýntý da olabiliyor.
En hazýrýný seçip sahaya çýkartacaðýz."

"AÐUSTOS AYI ZORLU GEÇECEK"
Ertuðrul Saðlam, Aðustos ayýnýn kendileri için zorlu geçeceðini vurgulayarak, "Aðustos ayý bizim için çok önemli. 1 Aðustos-1 Eylül arasýnda 9 karþýlaþma oynayacaðýz. Bu hedeflerimizin de belirleyicisi olacak. Elimizdeki kadronun Beþiktaþ'ýn bütün hedeflerinde istediði sonuçlara katký saðlayacak düzeyde olduðuna inanýyorum. Bugün yarýn bitmesi gereken bir transferimiz var. 1 hakkýmýz kalýyor. 1 ay içinde bunu kullanýp kullanmayacaðýmýzý zaman içinde belirleyeceðiz. Beklediðimiz ofansif zenginliði oluþturamazsak, ön tarafa bir futbolcu alabiliriz ama kýsa vadede böyle bir düþüncemiz yok" þeklinde konuþtu.

UEFA'ya verilen 25 kiþilik kadroda yer almayan Mustafa Doðan ile ilgili bir soruya Saðlam, "Mustafa Doðan çok üst düzey bir profesyonel. Ama bugün itibariyle verdiðimiz listede yok. Bundan sonraki dönemde nasýl olur kestirmek mümkün deðil. Bireyleri konuþmak çok doðru deðil. Mustafa herkesin saygý duyduðu çok üst düzey bir profesyonel" diye yanýt verdi.

TRABZONSPOR'UN ELENÝÞÝ
Saðlam, Trabzonspor'un Avrupa kupalarýndan elenmesinin kendilerini Moldova ekibi ile oynayacaklarý maçlar öncesi strese sokup sokmadýðý sorusu karþýsýnda, "Ben olumlu etkisi olduðunu düþünüyorum. Futbolda rakibinizi ciddiye almadýðýnýz zaman futbol hemen cezayý kesiyor. Bunu yaþadýk hep ama çok yakýnda yaþamanýn bizim için avantaj olduðunu düþünüyorum" dedi.

Saðlam, son olarak Sheriff Tiraspol hakkýnda Rumen teknik adam Mircea Lucescu'dan bilgi alýp almadýklarý sorusuna da "Evet rakibimiz hakkýnda Lucescu'dan bilgi aldýk" cevabýný verdi.
ÜZÜLMEZ: "SAHA VE SEYÝRCÝ AVANTAJIMIZI KULLANMAK ÝSTÝYORUZ"
Takým kaptaný Ýbrahim Üzülmez ise Sheriff Tiraspol karþýsýnda saha ve seyirci avantajýný kullanýp, tur için avantajlý bir skor almak istediklerini söyledi.

Genç ve koþan bir takýmla oynayacaklarýný vurgulayan Ýbrahim, "Yarýnki maç kolay olmayacak. Camia olarak hedeflerimiz var. Bu ön eleme maçlarý çok önemli. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Tüm arkadaþlarým istekli ve arzulu. Hepsine güveniyorum. Saha ve seyirci avantajýný deðerlendirip, tur için avantajlý bir skor elde edeceðimizi düþünüyorum" diye konuþtu.

Ýbrahim Üzülmez, Tello ile ilgili bir soruya, "Tello çok yetenekli bir futbolcu. Beþiktaþ takýmýna da çok büyük katkýlar saðlayacaðýný düþünüyorum. Tello ile birlikte oynamak isterim ama buna karar verecek olan hocam. Tello ile birlikte sol kanadýn çok daha iyi olacaðýný düþünüyorum" diye yanýt verdi.