''Sağlam'ı rahat bırakın! ''
Beşiktaş’ın ‘ağır abileri’ Ertuğrul Sağlam'la yönetim arasındaki krizi değerlendirdi
Kolot’un “Flaş isim alalım”, Ertuğrul’un ise “Hiç gerek yok” demesi yüzünden transfer yapamayan Beşiktaş’ta esas sorun ‘huzursuzluk’
Vedat Okyar: Ertuğrul işini bilir
Hiçbir takımda ‘Transfere ihtiyaç yok’ denilmez. Dünyanın en büyük ekibi bile olsa, mutlaka eksiği vardır. En basit örneği Real Madrid. Çılgınca transferler yapıyor. Devre arasında hâlâ “Şurada eksik var” deniyor. Ağzına kadar full takım dünyada yok. Beşiktaş’ın da eksikleri var. Bir stoper, orta sahaya çift yönlü bir oyuncu ve bir de golcü alınmalı.
Öte tarafta her aile içinde ayrı görüşler olabilir. Ama en sağlıklı olanı takım menfaati içinde, medeni çizgiler içinde yapılanıdır. Amacı aşarsa en azından dillenir, dışarıya aksedenler rahatsızlık yaratır. Ben Celal kardeşi fazla tanımam ama Ertuğrul’u iyi tanırım. Beşiktaş menfaatlerine ne uygunsa onu yapar. Celal için de “Beşiktaş’ı kollamıyor” demiyorum. Ama çok ön plana çıkma gayretinde olursa, kulübe zarar getirebilir.
Haşmet Babaoğlu: Bu kafa Ertuğrul’u gönderir
Bu iş artık haklılık, haksızlık boyutundan çıktı. Beşiktaş’ı kim yönetiyor belli değil. ‘Yeni transferler olmalı mı, olmamalı mı?’ tartışmasından vazgeçtim, ufukta Ertuğrul Sağlam’ın gidişi gözüküyor. Oysa bu sezona başlarken Beşiktaş’taki tek ‘sağlam’ gözüken şey Ertuğrul Sağlam’dı. Duyduğuma göre Beşiktaşlı yöneticiler daha çok transfer istiyorlarmış. Ertuğrul Sağlam da buna karşı çıkıyormuş. Ama yöneticilerin ayağına kadar gidip talip oldukları futbolculara bakıyorum da, bu futbolcular uğruna bir kulüpte böyle radikal bir çatışma çıkartmanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum.
Kazım Kanat: Transfere hiç gerek yok
BEŞİKTAŞ’ın futbol şubesi sorumlusu Celal Kolot’un tek haklı olduğu nokta, oturduğu koltuğu parayla satın almış olması. Sadece o koltuğa otur kardeşim, hepsi bu. Onun dışında yaptığı her şey Beşiktaş Kulübü’ne zarar veriyor. Ertuğrul Sağlam’a kendi fikri ve düşüncesini söylemesi bile affedilmez bir yöneticilik hatasıdır. Futbolu bu kadar iyi biliyorsa Ertuğrul Sağlam’a ne gerek var o zaman? Maalesef Celal Kolot, Beşiktaş’ı kendi oyuncağı gibi görüyor. Bu bir... Mesleği ve uzmanlığı galeri tezgâhtarlığı olan birinin, Beşiktaş’ın futbolunu yönetmeye kalkması daha büyük ve affedilmez bir yönetim hatasıdır. Bu da iki... Ayrıca dikkat, şu andan sonra Beşiktaş’ın hiçbir transfere ihtiyacı yok. Nedeni ise şu. Eğer Ricardinho’yu bile oynatmıyorsan, yani yedek kulübesine oturtuyorsan, o zaman sorarlar: “Sen Roberto Carlos’u mu istiyorsun be kardeşim?”
İbrahim Altınsay: Sorun yönetimde
Üç senedir bir türlü takım olamıyor Beşiktaş. Hâlâ gönderilmesi gereken oyuncular var. Ertuğrul “Kasetten futbolcu almam” diyerek doğruyu yapıyor. Bu yönetim anlayışıyla, hocalar hiçbir zaman rahat edemez. Maalesef takımları teknik adamlar değil, yönetimler yapıyor. Ancak başarısızlıkta da herkesin önüne suçlu olarak hocalar atılıyor. Kadronun takviyeden öte, yapılanmaya ihtiyacı var. Çünkü Avrupa standartlarında mücadele edecek bir ekip lazım. Üç yıl önceki PAF Takım’da ısrar edilse, hiç olmazsa gençler çekirdek yapıyı oluştururdu. Bu bile olmadı. İşleri çok zor, çünkü takımın bir iskeleti bile yok.
Yer imleri