Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Akraba Evliliði

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Users Awaiting Email

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Akraba Evliliði

    Ahzab suresi 50. âyette Peygambere,kuzenleri ile evlenmenin helal kýlýndýðý bildiriliyor.Halbuki bilim,akraba evliliðine karþý çýkýyor.Kur'an ile bilim çatýþýyor mu?

    CEVAP

    Günümüzde de akraba evliliði yapýlýyor ama,onlardan sakat doðanlara çok az rastlanýyor.Akraba olmadýðý halde de,sakat doðanlar oluyor.O zaman,yabancý ile de evlenmek bilimle çatýþýyor denmez.
    Dinimizde,"kuzen ile evlenmek tenzihen mekruhtur". Ýhya’da bildirilen hadis-i þerifte,"kuzenlerle evlenince çocuklarý zayýf,hastalýklý olabilir" buyuruluyor.
    Demek ki,Peygamber efendimiz de (S.A.V),bunu tavsiye etmiyor.Allahü teâlâ ona helal kýlmýþsa,kim ne diyebilir ki?Kanunu koyan odur.Âdem aleyhisselam zamanýnda da,farklý emirler bildirmiþti.Niye böyle emrediyorsun demeye kimin hakký olur ki?

    Not:Ýlgi olursa,zamaným elverdikçe bu konularda yazmaya çalýþacaðým.
    Selam ve sevgilerimle.




  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    burada açılan konu kimsenin kafasında uydurduğu bi şey değil AYET le açıklanan bir konudur o yüzden uslubunuza dikkat edin!!
    konu kapanmıştır

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •