Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Migren ağrısı için 2 tablet Aspirin

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Migren ağrısı için 2 tablet Aspirin

    İSTANBUL - Prof. Dr. Hans Diener, Aspirin’in etken maddesi asetilsalisilik asidin’in (ASA) migren ataklarına karşı mücadelede triptan grubu ilaçlardan sumatriptan kadar etkili olduğunu ve alındıktan 2 saat sonra etkisini gösterdiğini açıkladı.
    Tıp dünyasında yürütülen araştırmalar bugüne kadar 250’nin üzerinde baş ağrısı çeşidi olduğunu gösteriyor. Gerilim tipi baş ağrısı ve migren ise tüm dünyada hem kadınlarda, hem de erkeklerde en sık rastlanan baş ağrısı çeşitlerinden biri olarak biliniyor. 30 ile 39 yaş arasında daha sık görülen migren, yaşam kalitesini etkileyen sorunları da beraberinde getiriyor. Şiddetli migren atakları kimi zaman ağrı çekenleri işinden alıkoyabilecek düzeye bile ulaşabiliyor.

    Tüm dünyada önemli ekonomik kayıplara neden olan migren hastalığının tedavisi ile ilgili önemli bir araştırma 13. Uluslararası Başağrısı Kongresi’nde gün ışığına çıktı. Alman Essen Üniversitesi Nöroloji Bölümü Başhekimi Prof. Hans Christoph Diener’ın gerçekleştirdiği klinik araştırmalara göre 1000 miligram yani 2 tablet Aspirin migren ağrılarını dindiriyor. Prof. Dr. Diener, Aspirin’in etken maddesi asetilsalisilik asidin’in (ASA) migren ataklarına karşı mücadelede triptan grubu ilaçlardan sumatriptan kadar etkili olduğunu ve alındıktan 2 saat sonra etkisini gösterdiğini açıkladı. Prof. Dr. Diener’ın gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre sese ve ışığa karşı hassasiyet ve bulantı gibi migrene eşlik eden semptomların hafifletilmesinde de ASA etkili olabiliyor.

    100 yılı aşkın süredir tıp dünyasının hizmetinde olan Aspirin® daha az yan etkisi olması ve ekonomik oluşuyla da migren tedavisinde öne çıkıyor. Essen Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Diener, damar hastalıkları olan ve bu hastalıkla bağlantılı risk faktörlerini taşıyan hastaların özellikle, ASA’dan dolayı önemli bir avantaja sahip olduklarını, triptanların bu gibi durumlarda kullanılmaması gerektiğini belirtiyor. Prof. Dr. Diener, Aspirin’in migrenin tedavisinde hastaların güvenle kullanabilecekleri etkili bir ilaç olduğunu belirtiyor.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

  2. #2
    Users Awaiting Email

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bir migren hastası olarak deneyeyim bakalım aspirini

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Alıntı Nakkus Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bir migren hastası olarak deneyeyim bakalım aspirini
    Abla dene bendede öyle oluyor 2 tane atıyorum etkisi baya var

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    geçmiş olsun her ikinizede

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bende 3 tane bile alsam tık yok ağrı bir tutumu saatlerce hatta bir iki gün devam ediyor öyle oluyorki insanı canından bezdiriyor allah dert verip derman aratmasın çok zor

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    asprin migrene iyi geliyor olabilir ama miğdeyede aşırı zararı olduğunu biliyoruz .. Bu ilaçlar hep böyle bir yeri yaparsalar biryeri muhakkak yıkıyorlar .. En güzeli doğal ilaç ve beslenme

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    2 saat sonra etkili olması düşündürücü 15 dakika sonra geçirse süper zaten mide sakat aspirin alamıyoruz herkeze sağlıklı günler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •